Elen Riannon
Decapat
İntel ölmedi dememden intel fanı olmam mı gerekiyor? Cümlenin devamını oku bence.
Ne üretirsek alır mı? AMD ne zaman İnteli yakaladı söyler misin? Daha yeni sayılır. Evet İntel pahalı fakat AMD'nin önceki ucuz işlemcileri gibi mi? Arkadaş tabi ki de Ryzen alsın fakat İnteli gömmeni abartı sayıyorum.@Elen Riannon
Henry Ford misali; biz ne üretirsek, insanlar alır kafasındaki bir firmayı gömmeyeceğiz de ne yapacağız? İnsanları enayi yerine koyan firmaya dediklerimiz az bile. Şu an Nvidia kullanıyorum ama darısı Nvidia'nın da başına. Zaten onun da eli kulağında. Intel en az 5 yıllığına öldü ve helvasını kavurduk. Başımız sağ olsun. Bu rekabet ve uzun süredir olan Intel tekelinin sarsıntıya uğraması, sen ben gibi her kullanıcı için önemli. Rekabet kızışırsa, teknolojik atılımlar artar ve uygun fiyatlandırma politikaları üretilir.
Hayatında hiç bu açıdan baktın mı? Hiç sanmıyorum. Bu süreçte AMD de şımarır ve insanları keriz yerine koymaya başlarsa, merak etme onu da gömeriz.
Çok iyi noktaya deyindin. Rekabet bildiğimiz ticari savaştır. Fiziki gerçek savaş, ticari savaş ve soğuk savaş gibi her türlü savaşta teknoloji katlanarak ve hızlanarak gelişir. Rekabet olmasaydı halen 4C/8T i7 işlemcilere mahkûm kalmıştık.Rekabet kızışırsa, teknolojik atılımlar artar
Intelin 10. nesil işlemcileri 2k dan aşağıya olmaz. Boşa beklenmemeli bence. Performans açısından iyi olabilir ama Türkiye'de insanlar performans ürününden çok fiyat/performans ürünleri istiyor. Yani 5 fps daha az olsun 500tl daha az vereyim.İntelin 2018 yılında çıkan işlemciyle amd nin 2019 yılında çıkan işlemcisini karşılaştırmanın mantıksız olduğunu, karşılaştırılırsa 2018 yılında çıkan işlemciyle 2018 yılında çıkan işlemcinin karşılaştırılmasının gerektiğini anlatmaya çalıştım.Ve söze "örneğin" diye başlayarak iki markanında 2018 yılındaki işlemcilerini karşılaştırdim ki intelin bu sene çıkacak işlemcisinin amd nin işlemcisinden iyi olabileceğini anlattım. Oldu mu? İntelin 10.nesil işlemcileri çıkınca performanslarına bir bakın derim![]()
Sırf bunu anlatmak için her konuya 3 sayfa yazı yazmışlığım var o zamanlarda. Yok anlamıyorlar.Çok değil bundan 2 yıl önce R5 1600/1600X yerine I5 6400/7400 alanların dar boğaz sebebiyle işlemci yenileme ihtiyacı duymalarından hala ders alınmadıysa bu kıyaslama sonucu Intel tercihi yapan bugün olmasa bile zamanla daha erken üzülecektir. Gerekli uyarıları üstte yazmışlar başka sebepleri tekrarlamaya gerek duymadım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.