3800 TL Oyuncu Bilgisayarı Toplama

Ahmet Kahraman

Hectopat
Daha fazla  
Yaz tatilinin gelmesiyle ve yeni işletim sistemleri çıkmasıyla bilgisayar toplamaya karar verdim.
Technopat'tan videolar izledim, forumdaki yazılarınız okudum ve kendimce bir şeyler yapmaya çalıştım.
Yanlışlarım varsa düzeltmenizi ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.
Bu sisteme kasa ve monitör önerilerinizi de bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem:
upload_2017-6-10_16-22-30.png

Monitör: Benq RL2455HM 24" 1ms LED Monitör Monitör

Öncelikle 1600X ile 1600 hemen hemen aynı. 1600X sadece daha fazla O.C. kapasitesine sahip bir kart. Ve 1600X modelinin içinden dahili bir soğutucu çıkmamakta. Ekran kartı konusunda şüpheniz olmasın. Ama içinizde huzursuzluk oluyorsa ekran kartı bakımından Asus Strix GTX 1060 alıp, SSD'yi 120 GB yapabilirsiniz.

İşlemciden kısıp GTX 1070 alabilirsin.
Sırf GTX 1070 için, işlemci, SSD ve RAM'den kısmaya gerek yok.

Öncelikle 1600X ile 1600 hemen hemen aynı. 1600X sadece daha fazla O.C. kapasitesine sahip bir kart. Ve 1600X modelinin içinden dahili bir soğutucu çıkmamakta. Ekran kartı konusunda şüpheniz olmasın. Ama içinizde huzursuzluk oluyorsa ekran kartı bakımından Asus Strix GTX 1060 alıp, SSD'yi 120 GB yapabilirsiniz.

Sırf GTX 1070 için, işlemci, SSD ve RAM'den kısmaya gerek yok.

Anladım. Peki konuyu daha iyi anlamak için soruyorum benim seçtiğim ekran kartının ne gibi eksileri varda değişikliğe gidiyoruz? Açıkçası ben size yapmak istediğimi söyleyeyim ben
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoyu izledim ve fps testi sonuçlarına bayıldım ama sadece i5 yerine ryzen5 i tercih edip fiyat performans sistemi inşa etmek istedim. Yani ben bu sistemi topladığımda yakın fps alamam mi hata mı yapmış olurum? Bilgilerinize gerçekten ihtiyacım var tekrar şimdiden teşekkür ederim.

Anladım. Peki konuyu daha iyi anlamak için soruyorum benim seçtiğim ekran kartının ne gibi eksileri varda değişikliğe gidiyoruz? Açıkçası ben size yapmak istediğimi söyleyeyim ben
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoyu izledim ve fps testi sonuçlarına bayıldım ama sadece i5 yerine ryzen5 i tercih edip fiyat performans sistemi inşa etmek istedim. Yani ben bu sistemi topladığımda yakın fps alamam mi hata mı yapmış olurum? Bilgilerinize gerçekten ihtiyacım var tekrar şimdiden teşekkür ederim.

Ekran kartının marka seçimi FPS'yi nerdeyse etkilemez bile. İsterseniz kendi seçtiğiniz markayıda alabilirsiniz.

Ekran kartının marka seçimi FPS'yi nerdeyse etkilemez bile. İsterseniz kendi seçtiğiniz markayıda alabilirsiniz.

O zaman son olarak fikriniz nedir benim seçtiğim sistem tamamen aynı kalsın mı?
Güzel verim alabilir miyim, uzun ömürlü bir sistem olur mu?
Parçalarda herhangi bir uyumsuzluk söz konusu mu?
Ek olarak sıvı soğutucuya vs. gerek var mı?
Gerçekten zaman ayırıp hızlı cevap verdiğiniz için ne kadar tesekkur etsem az.

O zaman son olarak fikriniz nedir benim seçtiğim sistem tamamen aynı kalsın mı?
Güzel verim alabilir miyim, uzun ömürlü bir sistem olur mu?
Parçalarda herhangi bir uyumsuzluk söz konusu mu?
Ek olarak sıvı soğutucuya vs. gerek var mı?
Gerçekten zaman ayırıp hızlı cevap verdiğiniz için ne kadar tesekkur etsem az.
Seçtiğiniz sistemdeki anakart ve RAM'ler benim hoşuma gitmeyen ürünler. Seçtiğiniz anakartı tavsiye etmememin nedeni sadece 2 adet RAM slotu barındırmasıdır. Seçtiğiniz RAM'ler içinse yorumum, düşük frekansa sahip olmalarıdır. Parçalarda herhangi bir uyumsuzluk söz konusu değil. Ryzen işlemcilerin dahili soğutucusu işinizi yeterince görecektir, sıvı soğutmaya gerek yok. İsterseniz ,Vatan Bilgisayar'dan toplayacabileceğiniz bir sistem hazırlayayım.

Seçtiğiniz sistemdeki anakart ve RAM'ler benim hoşuma gitmeyen ürünler. Seçtiğiniz anakartı tavsiye etmememin nedeni sadece 2 adet RAM slotu barındırmasıdır. Seçtiğiniz RAM'ler içinse yorumum, düşük frekansa sahip olmalarıdır. Parçalarda herhangi bir uyumsuzluk söz konusu değil. Ryzen işlemcilerin dahili soğutucusu işinizi yeterince görecektir, sıvı soğutmaya gerek yok. İsterseniz ,Vatan Bilgisayar'dan toplayacabileceğiniz bir sistem hazırlayayım.
Eğer zahmet olmazsa cok makbule geçer. Siz kasa ve monitörü eklemeyin o seçim biraz benim dışımda sadece sistemi kaldirabilecek bir güç kaynağını eklersiniz ve tabiki 4000 tl yi aşmamalı simdiden çok çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı