39 bin TL'ye iPhone 16e almak mantıklı mı?

1080p 30 FPS gibi değerlerin daha sağlıklı olduğunu bile söylüyorlar. Ben kişisel olarak denedim gördüm sıkıştırma olayı var yok demiyorum ama 4K çektiğim videolarda daha az kayıp yaşadım.

30FPS videolarda sıkıştırma daha kolay olduğu için evet kayıp daha az olacaktır.

16e ilk çıktığında çok tepki gördü özelliğinden ve karşılığında istenilen ücretten, şu an 39 bin TL gibi fiyatlara bulunabiliyor, sizce mantıklı mı?
33 bandına 13 almak yerine bana 6 bin daha ekleyip 16e almak mantıklı geldi. Sizin tavsiyeniz ne olur?
40k da verilmez hocam. Gerçekten çok boş bir telefon. Kırpılmış güncel işlemcisi dışında geri kalan özellikleri halen daha parasına göre çağ dışı kalıyor. Zaten birçok temel şey çağ dışı kalmayı bırak direkt yok. O paraya yurt dışı sıfır 16 Pro, yurt içi 2.el 13 Pro varken yüzüne bakmamalısınız. Babalar günü vesilesiyle babanıza veya başka aile büyüklerinize alacaksanız ( uzun yıllar götürsün, iOS şart) diyen bir aile büyüğünüz varsa sadece onlara alınabilir bir telefon. Standart bir beklentisi olan kullanıcı için bile alınmaz. Yurt dışı düşünürseniz kayıtsız kullanım şeklini anlatırım.

Samsung nasıl uzun vadede kasma donmaz yaratmaz çıktıktan 2-3 yıl sonra çöp oluyor telefon kullanılamaz hale geliyor.

Samsung nasıl uzun vadede kasma donmaz yaratmaz çıktıktan 2-3 yıl sonra çöp oluyor telefon kullanılamaz hale geliyor.

Hayatınızda S serisi Samsung kullandınız mı? Yoksa 10 bin TL'lik A16 A26 cart curt telefonlardan mı bahsediyorsunuz? Komedi yapıyorsunuz gibi geldi :)

40k da verilmez hocam. Gerçekten çok boş bir telefon. Kırpılmış güncel işlemcisi dışında geri kalan özellikleri halen daha parasına göre çağ dışı kalıyor. Zaten birçok temel şey çağ dışı kalmayı bırak direkt yok. O paraya yurt dışı sıfır 16 Pro, yurt içi 2.el 13 Pro varken yüzüne bakmamalısınız. Babalar günü vesilesiyle babanıza veya başka aile büyüklerinize alacaksanız ( uzun yıllar götürsün, iOS şart) diyen bir aile büyüğünüz varsa sadece onlara alınabilir bir telefon. Standart bir beklentisi olan kullanıcı için bile alınmaz. Yurt dışı düşünürseniz kayıtsız kullanım şeklini anlatırım.
Hocam nasıl kullanılıyor kayıt olmadan?

Bence biraz daha bütçeni artırıp iphone 14 promax düşünebilirsin hocam ben diğer modelleri de kullandım fakat her açıdan daha üstün olarak görüyorum telefon ısınmıyor :D

Hocam nasıl kullanılıyor kayıt olmadan?

Aldıktan sonra her sene 8 ay kullanım hakkınız oluyor. Bu süre her 1 Ocak tarihinde yenileniyor yani 8 ay hakkınız geri veriliyor. Şu an alırsanız 2026 Ağustos tarihine kadar kullanabilirsiniz. Kapandığı zaman eski bir iPhone 6S-SE1 alarak SIM kartı ona takarak Apple'ın kendi özelliği olan iCloud arama yönlendirme ile gelen aramalarınızı ve internet paketinizi yeni iPhone'unuzda kullanabilirsiniz. Bu dediğim son dört ay için idare etmelik bir yöntem.
Ek olarak son 4 ay olayı bu sene itibari ile herkeste 2 aya düştü. Ancak resmi açıklama gelmedi. Yani Total artık kapanma olmadan 10 ay yasal olarak kullanabiliyorsunuz son 2 ay dediğim şekilde idare etmeniz gerekiyor. Tabii seneye de 10 ay olacak mı meçhul.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı