3900X ASUS al Suite 3 ile overclock yapmak

glitche

Hectopat
Selam arkadaşlar. Anakartın yazılımlarını kurarken içinde al Suite 3 yazılımı da çıktı. Neymiş diye bilmeden açtım ve fark ettim ki overclock yapma fan ayarlarını ayarlama gibi gibi özelliklerin olduğu bir uygulamaymış. Şöyle bir sorum olacak programı açtım ve overclock bilgisayarı açsam da kapatsam da etkin 3.8 GHz olan hız 4.28'e çıktı. Böyle kalsa bir sorun olur mu? Bu işlemi BIOS değil de program üzerinden yapmanın ne gibi dezavantajları vardır?

İşlemci: AMD Ryzen 9 3900X.

Anakart: ASUS X570-E

Sıvı Soğutucu: Asus Lc 360

Son düzenleme:
Ben yaptım ve hızlar düştü. Tavsiye etmiyorum.
Hangi hızlar düştü?
Ben yaptım ve hızlar düştü. Tavsiye etmiyorum.
Hocam program işe yarıyor. Önce bios üzerinden ayarları sıfırlayıp yaptığım bir işin render'ını aldım daha sonra tekrar programı çalıştırıp aynı projeden render aldım. Sonuç olarak arada fark var. Bunu büyük ve uzun projelere yansıtırsanız güzel bir performans farkı elde edilir. Ekleri aşağıya bırakıyorum aynı projenin programın açık ve kapalı hali birisi 2:18 diğer 1:53 sn...

Dosya Ekleri

• Inkednon_over_ss_LI.jpg
    Inkednon_over_ss_LI.jpg
    100,5 KB · Görüntüleme: 48
  • Inkedon_over_ss_LI.jpg
    Inkedon_over_ss_LI.jpg
    67,7 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı