3D yazıcı önerisi

Hocam benim demeye çalıştığım şey şu: Azıcık zorlansın ama baskı alanından feragat etmesin. Yani kullanım kolaylığına çok takılmadan, biraz uğraşarak daha büyük işler yapabilsin. Olay tamamen rahatlık değil, esneklik de önemli.
Hocam öyleyse en iyisi sıfır elegoo fiyatına 2.el Bambu lab a1 alsın anlaşalım :)

Hocam öyleyse en iyisi sıfır ELEGOO fiyatına 2.el Bambu Lab A1 alsın anlaşalım :)

Hocam 2. el ELEGOO'lar ucuz. 7000TL'ye bile bulmak mümkün. Çok bütçesi yoksa bence alınabilir. Yoksa 15.000TL gibi bir bütçesi varsa A1 alsın geçsin zaten.

Taksit imkanı yakalarsam 35k ya çıkabilirim taksitsiz 25k gibi bir bütçem var.

Bu arada genel olarak figür mü basacaksınız? Eğer öyleyse sla yazıcı almanız lazım.

Buradan aradaki farkı öğrenebilirsin hocam.

Yazıcı olarak ELEGOO Saturn 4 Ultra ve ELEGOO Mercury Plus 3.0 ikilisine bakabilirsin.

Bu arada genel olarak figür mü basacaksınız? Eğer öyleyse sla yazıcı almanız lazım.

Buradan aradaki farkı öğrenebilirsin hocam.

Yazıcı olarak ELEGOO Saturn 4 Ultra ve ELEGOO Mercury Plus 3.0 ikilisine bakabilirsin.

Başta sadece figür düşündüm ama daha sonra diğer projeler için ve ilk deneyim olacağı için ilk yazıcımın normal olması daha mantıklı geldi.

Başta sadece figür düşündüm ama daha sonra diğer projeler için ve ilk deneyim olacağı için ilk yazıcımın normal olması daha mantıklı geldi.

Figür basacaksanız sla dışında tercih etmeyin. FDM ile güzel bir sonuç çıkmıyor ortaya çünkü. Ki zaten FDM ile sla yazıcıların kullanımı çok da benzer değil. Öğrenebilirsiniz. Ama evet uğraştırıcı bir tık sla.

Son düzenleme:
FDM ile de güzel figürler basıp boyayabilirsiniz hocam. Tabii ki sonuç SLA kadar iyi olmaz ama zımpara yapıp boyayınca güzel sonuç çıkıyor.

FDM ile de güzel figürler basıp boyayabilirsiniz hocam. Tabii ki sonuç sla kadar iyi olmaz ama zımpara yapıp boyayınca güzel sonuç çıkıyor.

Hocam gerçekten çok uğraştırıyor. Baskı süresi de aşırı uzuyor. Nozülu 0.2 mm yapıp, katman yüksekliğini 0.08 mm gibi düşük bir değere ayarlayınca baskı çok uzun sürüyor. Ama basılabilir mi evet. Şahsen sla yazıcı en mantıklısı. Ki yeni modelleri kullanması çok basit zaten. Her şeyi kendisi yapıyor bambu gibi. Sadece temizlik kısmı pis bir iş. Ve balkon gibi açık bir alan lazım. Onun dışında sıkıntısı yok çok da.

Hocam gerçekten çok uğraştırıyor. Baskı süresi de aşırı uzuyor. Nozülu 0.2 mm yapıp, katman yüksekliğini 0.08 mm gibi düşük bir değere ayarlayınca baskı çok uzun sürüyor. Ama basılabilir mi evet. Şahsen sla yazıcı en mantıklısı. Ki yeni modelleri kullanması çok basit zaten. Her şeyi kendisi yapıyor bambu gibi. Sadece temizlik kısmı pis bir iş. Ve balkon gibi açık bir alan lazım. Onun dışında sıkıntısı yok çok da.
Zaten sadece figür basılacaksa SLA daha güzel sonuç veriyor ama SLA yazıcının baskı sonrası işlemleri zımparadan daha çok uğraştırıyor. Kısacası Modelden modele değişmekle beraber FDM ile de güzel figürler üretilebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı