3D yazıcı önerisi

kesinlikle ama kesinlikle Bambu Lab A1 combo alınmalı!
Yaklaşık 1 aydır aktif olarak kullanıyorum ve inanın bana, tek kelimeyle şahane! hangi açıdan bakarsanız bakın, bu cihaz tam bir mükemmellik örneği. Hem teknik özellikleri, hem de kullanım kolaylığı açısından piyasadaki çoğu yazıcıdan çok daha üstün.
Fiyatına bakıp “biraz yüksek” diyebilirsiniz ama sundukları düşünüldüğünde her kuruşuna değiyor. Gerçek bir fiyat/performans ürünü. Uygulaması sayesinde telefonunuzdan kolayca model seçip uzaktan baskı başlatabiliyorsunuz. Ayrıca telif hakkı sorunu da yaşamıyorsunuz, çünkü birçok model uygulama üzerinden yasal olarak sunuluyor.
Cihazın kendi kamerası var ve bu kamera sayesinde baskılarınızı zaman atlamalı (timelapse) videolarla kaydedebiliyorsunuz. Özellikle sosyal medya içerikleri için mükemmel! Ama kamera biraz kalitesiz. Çok renkli baskı özelliği sayesinde tek bir baskıda birden fazla renk kullanabiliyorsunuz. Ayrıca baskı hızı da inanılmaz. Diğer birçok yazıcının saatlerce sürecek işlerini çok daha kısa sürede tamamlıyor. nozzle değiştirmek inanılmaz kolay. Teknik bilginiz olmasa bile birkaç dakika içinde değiştirebilirsiniz. Cihaz aynı zamanda modüler yapıya sahip, bu da istediğiniz parçayı kolayca yükseltebileceğiniz anlamına geliyor.
Ben bu yazıcıyı Trendyol, Hepsiburada, Çiçeksepeti gibi platformlar için ürün üretiminde kullanıyorum. Daha önce de satış yaptım ve iyi bir gelir elde ettim. Bu yazıcı ile ürettiğim ürünlerin kalitesi sayesinde müşteri memnuniyetim çok yüksek oldu. İsterseniz cihazın etrafını kapatabiliyorsunuz. Bu hem ses hem ısı kontrolü sağlıyor. Bunun için özel aksesuarlar mevcut. İsteğe bağlı olarak üzerine ikinci bir ekran bile takabiliyorsunuz.
En son bastığım parçalar arasında Raspberry Pi, Arduino gibi devrelere özel kapaklar vardı. Sonuç: pürüzsüz, sağlam ve profesyonel görünümlü. Çevrenizdekiler size belki Creality gibi markaları önerir ama ben denedim: kalitesiz, hassasiyeti düşük ve çok uğraştırıcı. Özellikle giriş seviyesi modeller tam bir hayal kırıklığı. Bambu Lab A1 combo ise Çin malı olmasına rağmen üst segment kalite sunuyor, yani gerçekten mantıklı bir tercih. Eğer profesyonel veya yarı profesyonel işler yapacaksanız, satış yapmayı düşünüyorsanız ya da sadece kaliteli bir 3D yazıcı arıyorsanız, hiç düşünmeden Bambu Lab A1 combo alın. Emin olun, pişman olmayacaksınız✨

Bencede A1 mini, A1, A1 combo olabilir.

A1 combo ile p1s arasında çok fazla fark var mı aralarında ortalama 1.5k fiyat farkı var.

A1 combo ile p1s arasında çok fazla fark var mı aralarında ortalama 1.5k fiyat farkı var.

Corexy tipi bir yazıcı olduğu için p1s daha rijit ve sağlam. Bambu Lab A1 10.000m/s ivmelenmesi var p1s de bu 20.000m/s yani daha hızlı. Yarı kapalı kasa yapısı var, istersen üstünü bir şeyle kapatıp asa veya ABS gibi filamentleri de rahatça basarsın. Bence aradaki farka değer. Ama tabiiki renkli baskı alamazsın. Tek sorun bu.

Son düzenleme:
Corexy tipi bir yazıcı olduğu için p1s daha rijit ve sağlam. Bambu Lab A1 10.000m/s ivmelenmesi var p1s de bu 20.000m/s yani daha hızlı. Yarı kapalı kasa yapısı var, istersen üstünü bir şeyle kapatıp asa veya ABS gibi filamentleri de rahatça basarsın. Bence aradaki farka değer. Ama tabiiki renkli baskı alamazsın. Tek sorun bu.
Ben AMS sistemini pek işlevsel bulmuyorum. Hem baskı süresini aşırı uzatıyor hem de aşırı filament israfı yapıyor. Onun yerine 10 dakika figürü veya her hangi bir ürünü boyamak çok daha kolay olur. Dolayısıyla ben P1S almanızı tavsiye ederim.

Ben ams sistemini pek işlevsel bulmuyorum. Hem baskı süresini aşırı uzatıyor hem de aşırı filament israfı yapıyor. Onun yerine 10 dakika figürü veya herhangi bir ürünü boyamak çok daha kolay olur. Dolayısıyla ben p1s almanızı tavsiye ederim.

Bu dediğinize katılıyorum. Ciddi oranda filament israf oluyor gerçekten de. Ams sistemi yerine kompresör + airbrush alınsa daha mantıklı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı