4 GB RAM'den 16 GB'a geçmek

Skyntex

Femtopat
Daha fazla  
Grundig GNB 1565 A1 i3 laptopum var 4 GB RAM'ı var Minecraft'tayken Spotify açtığımda falan bilgisayar kafayı yiyor donuyor. Ya da Minecraft'tan çıkınca falan bilgisayar ilk 1 dakika çok yavaş çalışıyor oyunlarda da çok drop yiyorum. 16 GB RAM'e geçiş yapıyorum sonunda art arda işlem yapmamda farkı ne kadar olur 4 gbyle değer mi? 16 GB'ye geçtiğime uygulamaların yavaş açılması ve donma sorunundan kurtulur muyum? Intel HD Graphics 4000 gibi bir entegre grafik kartı RAM'den güç alıyor diye biliyorum.

Grundig GNB 1565 A1 i3 laptopum var 4 GB RAM'ı var Minecraft'tayken Spotify açtığımda falan bilgisayar kafayı yiyor donuyor. Ya da Minecraft'tan çıkınca falan bilgisayar ilk 1 dakika çok yavaş çalışıyor oyunlarda da çok drop yiyorum. 16 GB RAM'e geçiş yapıyorum sonunda art arda işlem yapmamda farkı ne kadar olur 4 gbyle değer mi? 16 GB'ye geçtiğime uygulamaların yavaş açılması ve donma sorunundan kurtulur muyum? Intel HD Graphics 4000 gibi bir entegre grafik kartı RAM'den güç alıyor diye biliyorum.
Fark olur ama 30FPS den 300FPS kadsr bir fark bekleme 30FPS 60-70 olur ve tabii ki daha çok işlem yapabilirsin tabii değermi orasını bilemem.

Daha rahat edersin ama i3-3300M'den çok yüksek bir performans bekleme.

Ram alırken nelere dikkat ediyorsunuz bende 4 ten 8 e geçmeyi düşünüyorum laptoptaki Ramım 4GB 2400Mhz?

Mutlaka performans artışı bekleyebilirsin ancak seninkinden daha iyi donanımlı Laptop'lar kadar performansı olmaz. Hız artışı elbette olur.👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı