4 GB RAM'den medet umanlar

4 GB RAM'de Windows 10 açılışı 10 sn bile sürmüyor. Uygulamalar yağ gibi akıyor. Ayar yapmasını bilirsen grafik isteyen oyunlar veya ağır programlar haricinde tıkır tıkır çalışır sayın son kullanıcı.
 
Ben şuna takıldım telefonda pazarlığı yapıyorsun sonra yan yana gelince fiyatı kırıyorsun böyle gelenlere satmıyorum direk gönderiyorum. Etik değil bence.

Yanlış anlamışsın kanka bahsettiğim şey şu, fiyatı benim kırmam değil adamın kendi isteği ile yapması.
4 GB RAM'de Windows 10 açılışı 10 sn bile sürmüyor. Uygulamalar yağ gibi akıyor. Ayar yapmasını bilirsen grafik isteyen oyunlar veya ağır programlar haricinde tıkır tıkır çalışır sayın son kullanıcı.

Windows'un açılma hızı rama bakmıyor.
 
Bu arkadaşlar çok garibime gidiyor, 4 GB RAM'i var Windows 10 kurmuş diyor RAM'i nasıl boşaltırım boşaltma kanka bir işe yaramaz, Chrome'da YouTube ve sahibinden açtığın zaman 2 GB yiyor zaten. Ruh hastası gibi nasıl becerdiyse 2 GB alete Windows 11 kurmuş diyor ki yeni gelen güncelleme ile fazla RAM tüketiyor, bir sorsana Microsoft 2 GB RAM'i hatırlıyor mu? Desek ki çok pahalı falan değil gayet alınabilir düzeyde DDR3 RAM'lar var (tavsiyem arabası olan birinden alın ikinci elde, ben şu zamana kadar ne zaman arabası olan birinden RAM aldıysam mesela 300 yazmış 200 diyorum buluşunca 50 TL alıyor, tipten kazanıyorum tabii çocuk gibi duruyordum o zamanlar.)
4GB RAM'li Celeron Laptop'um var. Ona Windows 10 Lite kuruyorum sorunsuz çalışıyor. Ekleme yapılmıyor çünkü RAM anakarta bütünleşik, yuva da yok :(
 
Konuyu okudum ve vaktimi geri istiyorum...
🙂😃😄😁😂🤣🤣🤣
4gb ram ile windows 10 kurulu iken gta5 vs. bitirdim eski laptopumda.
Mükemmel.
3-4 GB RAM'li sisteme W10 kurup da rahat kullanıyorum diyenlere hiç inanmıyorum. Bu rakamlar benim sadece küfür dağırcığımı genişletiyordu.
4 GB RAM, 2. nesil i3, içinde 250 GB SSD var. Asla ama asla kasma, takılma, donma vs. hiçbir şey yaşamadım. (Oyun oynarken, bilgisayarıma virüs bulaştığı zaman vs. o durumlarda bilgisayarım çökme durumuna kadar gelebiliyor.) Bu arada sanal makineye Windows 11 kurup kullanmışlığım var. 😁😁😁😁😁😁
 
Ben 4GB RAM ve HDD ile Windows 10 kullanıyorum. Anlık takılmalar dışında çok akıcı bir şekilde çalışıyor. Ama Win 8.1 düşük sistemler için en iyisi. Ben bir aralar kurmuştum, Windows 10'a göre 4-5 kat daha hızlıydı ama Windows 10 gibi stabil değildi.
 
Herkes sesli düşüncelerini konu açsa işimiz var, azıcık ciddiyet yahu. Arabası olandan RAM al tavsiyesi nedir, nasıl bir zihnin düşünceleri gerçekten ilginç.
 
12 senelik laptopum var Windows 10 kurulu sanırım 10 sene önce kurduğum Win yüksele yüksele 10a kadar geldim. Laptopu ikinci el satın aldım aldığımda 1 yıllık falandı. 6 GB RAM ile gayet mutlu mesut idim. Win yüksele yüksele 10a kadar geldik 4 GB RAM arıza yaptı şu an 2 GB RAM ile gayet mutlu olmasamda fatura falan kesiyorum çok aktif şekilde kullanıyorum laptopu. Bazen sağ tık yapıp beklerken neden sağ tık yaptığımı unutuyorum ama mutluyuz biz 😅 SSD de taktım bir fark olmadı sanki 😒 geçen gün artık kapanmaya başladı tamire verdim tamirci bir de altına soğutucu verdi hâla devam çalışmaya googla bir şey aratırken dönüp çolcuk çocukla oynamaya da vakit kalıyor bence çok faydalı oldu soğutucu.
12 yıllık bir laptopum var. win7 ile başladığımız yolculuk win10 a kadar geldi. Bu süre zarfında sanırım sadece 7 den 8 e geçerken formatladım . Açıkçası net hatırlamıyorum 😂. 6gb ram ile gayet mutlu mesud idik. Ancak 4gb olan DDR3 işi bırakma kararı aldı ve aramızdan ayrıldı. Şimdi 2gb ram ile win10 gayet mesut olmasakta bizimki zaruri birlikteliğe dönüştü artık başka pc kullanamıyorum. Bazen sağ klik yaptığımda beklerken neden sağ klik yaptığımı unutuyorum bu insanın zihnini taze tutuyor. SSD taktım dedim "ha gayret" 0.000004 msn hızlandı korkunç bir fark olduğunu söyleyemem ama ssd yi 250tl ye almıştım şimdi 750 tl olması tatmin olmamı sağladı. Geçen gün arızalandı tamire verdim tamirci altına soğutucu hediye etti sağ olsun . 0.000001 msn daha kazandık. Bu sayede Faturaları keserken telefondan çok dizi bitirdim. Googlda arama başlatıp çoluk çocuk ile oynamamada olanak sağladığı için gerçekten beni mutlu ediyor. 2gb ram yeterlidir gerisi Pazarlama Taktiği marketing game.Başka Pc almayı düşünmüyorum. Hatta kulana bileceğimi bile düşünmüyorum. Geçen gün hafızasını temizledim 16gb fotoyu harici ssdye aldım. Başlatıp düğüne gittik döndüğünüzde bittiğini görmek çok tatmin ediciydi. Herkese tavsiye ediyorum.
 
Son düzenleme:
aga bnim için drr4 ramli pc var 2667 xmp açık yag gibi akıyor ssd ile bi tuşa bakıyorum Windows ekranın gelmesi 1 dakika sürmüyor
 

Geri
Yukarı