4 gün antrenman için Full body mi split mi?

masad34

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar iki gün arka arkaya iki gün arada bir gün olacak şekilde yani pazar pazartesi çarşamba cuma günleri salona gideceğim önceden yaklaşık 1 ay civarı Full body yapmıştım şu an splite geçeyim mi? Full body zor gelmeye başladı artık. Çok uzun sürüyor.

Fullbody de 1 gun bosluk bırakman lazım. Birkaç ay once sakatlandım kimseyi dinlememiştim. Uyarayım. itme cekme olayına bir bak istersen.

Hocam ben tam yeni başlıyor sayılmam önceden telefondaki uygulamalardan kol çalışırdım gerçi oradakiler 15 hareket falan veriyor yanlış yani ama kol hareketlerine oradan ısındım biraz. Bunu ne kadar yaptığımı hatırlamıyorum ama 3 hafta civarı olabilir. Sonra YouTube'dan evde yapılacak göğüs sırt vs. diğer kas grupları için yapılacak hareketlere bakmaya başladım bunu da yaklaşık 2 hafta yaptım. Daha sonra spor salonuna yazıldım onda da egefitnessin verdiği Full body antrenman programını yaptım. Bu programda her kas grubuna 2 hareket her harekete 3 set 12 tekrar yapılıyordu yani her kas grubuna 6 set yapıyordum. Toplamda 36 set ediyordu. Antrenman 2 saate yakın sürüyordu ve ilk kas grubuyla son kas grubu arasında çok zaman olduğu için acaba hepsi gelişiyor mu diye şüphe ediyordum. Bir de son kaslara doğru gittikçe hiç enerjim kalmıyordu. Mesela bicepsi en başta yaparsam iyi ağırlıkta kaldırabiliyorum ama sonlara doğru yaparsam çok az kaldırabiliyorum. Bu programı çok yapmadım toplasam 9-10 gün gitmişimdir. Yani biraz deneyimim var sayılır.

PPL’ye baktım ileri seviye için sanırım.

Ağırsağlam 5x5 yapacaktım vazgeçtim.

Split yapayım desem 4 gün az gibi geldi. Ağırsağlam 4-5 gün için Split ideal diyor ama bilemedim.
@cinar_yasarrr hocam siz ne dersiniz?

YouTube'da Dr. Swole diye bir herif var. Onun upper/lower programları güzel. Dengeyi sağlamak amaçlı biceps hareketlerini alt vücut gününe taşıyor, bence mantıklı bir hamle.

Ayrıca bu programın 4 günlük versiyonunu tercih edebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı