4 gün için PPL mi split mi?

Anladım hocam büyük ihtimalle ya push - pull - bacak, omuz, kol - göğüs, sırt yapacağım ya da PPL-upper yapacağım. Bacak omuz kol günü biraz zor gibi geldi 2.si daha mantıklı gibi. Belki 2.sini yapıp bacak gününe kol koyarım upper gününü göğüs, sırt, omuz gibi yaparım. Öyle olursa omuza ön, yan ve arka omuz için ayrı egzersizler yapmalı mı sizce yoksa göğüs için incline press yapsam ön omuzda zaten yeterince çalışır gibi düşünüp yardımcı kas gruplarına göre bir antrenman programı mı yapılmalı upper günü için. Biraz karışık anlattım ama anlamışsınızdır umarım demek istediğimi.

@OOM500 hocam sizce 4 gün için push-pull-upper-lower mı daha iyi yoksa göğüs sırt biceps - göğüs sırt triceps - bacak omuz - omuz kol tarzı bir antrenman mı daha iyi olur? Hem her kas haftada 2 kez dönüyor hem de upper gününde üst vücudun tamamını çalışmak yerine ayırıp daha fazla belli bölgelere yoğunlaşmalı bir antrenman gibi düşündüm.

Son düzenleme:
USER = 576816]@OOM500[/USER] hocam sizce 4 gün için push-pull-upper-lower mı daha iyi yoksa göğüs sırt biceps - göğüs sırt triceps - bacak omuz - omuz kol tarzı bir antrenman mı daha iyi olur? Hem her kas haftada 2 kez dönüyor hem de upper gününde üst vücudun tamamını çalışmak yerine ayırıp daha fazla belli bölgelere yoğunlaşmalı bir antrenman gibi düşündüm.

Diğer şekilde de güzel aslında yapılabilir evet. 4, taş çatlasa 5 günün üstüne çıkılmadığı ve her kas haftada en az 2 çalıştırıldığı sürece gerisi keyfi vallahi 😀

5 gitsem PPL X arnold yapıyordum zaten bayağıdır fakat 4'e düşünce bir türlü denkleştiremedim istediğim şekilde. Upper yapınca da tam belli bir kasa odaklanıyorken öbür bölgeye geçiyor gibi hissediyorum, tek günde fazla bölgeye alışamadım. Bir süre dediğim şekilde yapacağım kağıt üstünde iyi gibi geldi deneyip göreceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı