4. kez mezuna kalmak mantıklı mı?

Arkadaşlar, YKS 2022'de 800k TYT, 700k AYT yaptım. YKS 2023'te 450k AYT, 700k TYT yaptım. YKS 2024'te TYT 56,5 net, AYT 21,5 net yaptım ve sıralamam TYT'de 380k, AYT'de 267k oldu. Ailem zorladı, "mezuna kalma, git" dedi. Neyse, sonra dedim ki aile şehrinde iki yıllık atanması kolay bir bölüm yazayım, bir yandan da YKS'ye çalışayım. Tabii ki bu da ters tepti ve hiç göründüğü kadar kolay bir iş değil. Şu an TYT netlerim 55-60 bandında, AYT netlerim de 15-20 bandında. Yani adamakıllı hiç yükseltemedim. Şu son 40 gün sınırımı zorlayıp TYT'de 70, AYT'de 40 bandına çıkarmaya çalışacağım. Eğer çıkartırsam, gerekirse ailemi karşıma alıp hayalimdeki meslek uğruna bir adım atacağım. Ve son olarak, bugün itibarıyla bizimkiler boşanma kararı aldılar. Ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz?

Büyük ihtimal ertleme probleminiz var zaten her sene sadece 1 dersi bitirseniz sıralamalar bu kadar oynar. Sizin yerinizde olsam ya gerçekten çalışırım ya da uğraşmam.

O konuda haklısın özel sektör zor hocamda olmuyor iki yıllık tgt okuyorum bu atamada 1K kişi aldılar en basitinden ama okuyasım bu meslekte ömür boyu çalışacağımı göremiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım keşke hiç üniversite yazmasaydım.

Nasıl çok kötü hocam 700kdan 267k diyorum kolay iş mi bu?
Hocam 1k alım fena değil herhalde 80 puanla atanıyordur, maaş varken çalışmak daha kolay hiç değilse stres olmuyorsun. Devlette sevmediğin iş diye bir şey yok çünkü kimsenin iş yaptığı yok :D İnan hangi mesleğe atanırsan atan günde 2 saat çalışacaksın bunun 1 saati zaten göstermelik geri kalan 5-6 saat mesainin bitme zamanını bekleyeceksin yani yandan çalışman kolay

O konuda haklısın özel sektör zor hocamda olmuyor iki yıllık tgt okuyorum bu atamada 1K kişi aldılar en basitinden ama okuyasım bu meslekte ömür boyu çalışacağımı göremiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım keşke hiç üniversite yazmasaydım.

Hocam ben 70 OBP ile neredeyse sıfır temelle bir yılda EA 30 k ya kadar çektim. 3 yıla göre yetersiz bir artış gibi.

Veterinerlik için bence kalmalısın. TR şartlarında iyi seçim. Mezuna kalman o kadar da sıkıntı değilse reis bu kadar zamanda hiç ilerleme kaydetmemişsin, burada bir şey yanlış gidiyor demek ki. İyi düşün, mezuna kalınca bu sefer bir şeyler değişecek mi? Kendine dürüst davran. Ailene anlat veterinerlik bence şahane seçim ayrıca TR şartlarında geliri de bayağı iyi. Olur da bir iki ortak klinik açarsınız parası bayağı iyi.

Harbiden ilerleme kaydedememiş miyim? Ben iyi ilerdiğimi düşünmüştüm. Çünkü YKS 2023e girmeden bir ay önce teyzemi kaybettim+ deprem süreci var Kayseri'de yaşıyorum ve 1 ayım en kötü çöp oldu. Tek hatam YKS2024'te MSÜ sonrası salmam oldu.

Hocam maalesef 3 yıl için biraz fazla kötü 267k.

3. Mezun bir kişinin TYT netleri en aşağı 75-80 civarı olması lazım. Ki bu söylediğim sayı da en aşağı sayı. 3 Sene zaten sadece ama sadece deneme çözseniz tytniz 85-90 olur. İlerleme 3 yıl için kötü ama yine de bence bu kadar azim etmişken salmayın, çalışmaya devam edin.

Bence koçluk alın onunla birlikte çalışın evde çalışmayın kütüphaneye gidin sıkıntılı süreçten geçtiğiniz için etkisi de olmuştur tabii ki ama benim önerim evden uzak ve bir destek ile çalışma yapmaktır.

Harbiden ilerleme kaydedememiş miyim? Ben iyi ilerdiğimi düşünmüştüm. Çünkü YKS 2023e girmeden bir ay önce teyzemi kaybettim+ deprem süreci var Kayseri'de yaşıyorum ve 1 ayım en kötü çöp oldu. Tek hatam YKS2024'te MSÜ sonrası salmam oldu.
Senin durumunu en iyi sen bilirsin dediğin gibi kötü olaylar yaşamışsın ve MSÜ sonrası boşlamışsın bu sene benzer sorunlar olmayacağını veya mentalini kaybetmeyeceğini garanti edebilecek misin, çalışırım diyorsan kal ama bilemiyorum diyorsan kalmamalısın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı