40.000 TL'ye yazılım ve oyun geliştirme için laptop önerisi

Bütçe
40000

Seray keskink

Femtopat
Katılım
19 Ekim 2023
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhaba, bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Evde masaüstü bilgisayarım var, bir tane de laptop almak istiyorum. Laptopta oyun oynamayacağım, oyun oynamak için masaüstünü kullanıyorum. O yüzden oyun performansının iyi olması şart değil. Şu anlık sadece yazılım amaçlı kullanacağım ama ileriki zamanlarda laptoptan oyun geliştirmeyi düşünüyorum. Unity vb uygulamaları kullanacağım. Aynı zamanda hafif bir bilgisayar olması tercihim. 40 bin liralık bir bütçem var. Önerileriniz nelerdir?
 

Attığınız laptopu beğendim. Ayrıca aklımda Victus vardı,HP Victus Gaming 15-fa1003nt (7N9R2EA) Notebook, anladığım kadarıyla işlemci olarak Victus daha iyi, ekran kartı olarak MSI. MSI almam daha mı mantıklı?
 
Monster'in bilgisayarlarına da baktım, ekran kartları iyi olmasına rağmen fiyatları diğerlerine göre daha ucuz. Monster için ne düşünüyorsunuz?
Modeline göre değişir. İyi model var kötü model var. Kimisi iyi kimisi kötü. Dediğim gibi oyun filan oynamıyorsan MacBook daha iyi olur. Zaten masaüstü bilgisayarın var.
 

45 watt ekran kart var.

@Seray keskink hafif laptop istemşsin. Gaming'lere bakma bu durumda. MacBook iyi olabailir. @Artoria Pendragon.
 
Modeline göre değişir. İyi model var kötü model var. Kimisi iyi kimisi kötü. Dediğim gibi oyun filan oynamıyorsan MacBook daha iyi olur. Zaten masaüstü bilgisayarın var.

Aslına ben de Mac istiyordum fakat bölüm hocamız asla tavsiye etmedi.2.sınıfta falan kullanacağımız programları kullanamazsın dedi. Mobil oyun geliştirmeyeceksen MacBook alma falan dedi. O yüzden tereddüt ettim açıkçası. @bilmemem @Hds
 
Yazılım için arıyorsanız, M1 işlemcili Macbook alın, M2ye yazılım için pek gerek yok, RAM 16 olsun birde.

Aslına ben de Mac istiyordum fakat bölüm hocamız asla tavsiye etmedi.
Ne alakası var, fiyatına göre Macler şuan Windowslardan daha iyi performans veriyor, tanıdığım tüm yazılımcılar Mac kullanıyor.
 

Geri
Yukarı