40 Yaşından Sonra Yazılım Mühendisliği

C ve Sistem Programcıları Derneğinde bir hoca vardı. Arkadaşlar yaşınız ilerleyince artık yönetici olun. Çünkü sürekli sorunlarla uğraşıyorsunuz. Artık bir yere kadar diyordu. Sanırım insanlar belirli bir yaşa kadar bu sorunlarla yıpranıyor.
 
Kendi şirketini kurman için sermayaye ihtiyacın var. Bu sermaye öyle 5-10 yıl maaşlarından kenara attıkların ile gerçekleşmez. En az 200.000-300.000 TL'ye ihtiyacın var ki en düşük seviyede bir firma kurabilesin. Bünyende çalıştıracağın çalışanları bulmak ta önemli. He Google, Facebook, Microsoft bu işe böyle mi başladı, hayır. Ama hangimizin evinde garaj var ki :)


Dostum o sermayeyi ne yapacaksın acaba? :confused:
 
Biraz geç oldu fakat neden çok küçük düşünüyorsunuz? Bir android uygulama yapıp piyasaya sürüp çok büyük paralar kazanmak elinizde iken neden başkalarının işyerlerine gireyim derdindesiniz?
 
Ben bu konuyu açtığımda aşırı derecede gelecek kaygım vardı şimdide yok değil ama azaldı yani iş bulamam korkusu vardı @Naughty Kid 'in dediği çok doğru .
 
En düşük Yazılım Mühendisliği maaşına bakarsak 5.000TL civarını görebiliriz. 5.000TL'den 2.000TL kenara atsa, maaşının tecrübeyle 10-15 kata kadar artabileceğini hesaba katmazsak elimize yıllık 24.000TL geçiyor. 24x10 yıl desek taban bütçeden bile 240.000TL gibi bir birikim görebiliriz.



Sent from my iPhone using Tapatalk
Tek hesaba katmadığın enflasyon olan bir ülkede olduğumuz parayı TL olarak biriktirmektense altına yatırmak daha mantıklı olurdu aradan 6 sene geçmiş adam her ay 2 bin koysaydı şuan ev bile alamazdı 4 sene sonra motor siklet bile alamayacaksın o paraya.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı