4000-4500 TL GTX 960 Sistem

- Düzenleme -
Ayrıca şimdi gördüm 2K monitör koymuşsunuz. GTX960 ile bu çok saçma bir seçim olur zaten.

Benim yazdığım sistem sayesinde GTX970 ile hem 2K kullanabilirsiniz. Hem işlemciniz OC yapılabildiği için daha uzun ömürlü ve kuvvetli olacak. (Soğutma olarak sıvı soğutma tercih edebilirsin.)

SSD 120gb, Ram'i de 8gb yapacaksın. Neden kendini şartlandırdın anlamadım. Ben hem oyun oynayan hemde yazılım geliştiren birisiyim. 8 GB yetmediğine hiç rastlamadım. Ki gerekirse 2-3 ay sonra yada 1 yıl sana kalmış alırsın 1 tane 8 gb ram daha oldu bitti.

İstersen SSD'de eklersin. Anakartın üzerinde 6 tana sata girişi var. (8 de olabilir.)

Hocam o makeleyi okudum ve bilerek muhabbete katılmak istemedim lütfen burada da aynı şey olmasın.
Sen i7 almışsın anladık hayırlı olsun. Açıkçası ben i5 6600k ve bir sıvı soğutmayı tercih ediyorum.
Bak sen tercih et sorun degil arkadasa neden daha az performans veren bir islemci onerelim? Sen al istedigini bende alayim da arkadas hangisini secicek? I7 6700 daha fazla performans veriyor.

Bende i5 6600k'yi daha iyi gördüğüm için önerdim.
Ayrıca i5-6600K+sıvı soğutma daha ucuza geliyor.

Bir arkadaş daha bugün aynı paraya 960 ile sistem topluyordu. Bu çok mantıksız.
Aşağıda ki sistemi tercih edebilirsin. (Kasayı ve PSU'yu o arkadaş seçmişti onları kendi istediğin modellerle değiştirebilirsin. Ve bence HDD olarak WD tercih et. Performans olarak aralarında hiç fark yok. Paran cebinde kalır.)

Eki Görüntüle 159257

Nelerde değişiklik yapabiliriz ?
- Eğer ben hiç bir zaman SLI yapmam. Alıcaksam eski ekran kartımı söker yenisini takarım ikisini beraber kullanmam diyorsan. Anakartta M5 modeli yerine M3 tercih edebilirsin bu sana 200 TL kazandırır.
- 8 GB ram bana yetmez dersen bunu 16 yapabilirsin. (Ama sakın 16 RAM için işlemci ve ekran kartından kısma bu büyük saçmalık olur. Ram'i istediğin zaman ekleme yaparak yükseltebilirsin.)
- SSD 120 GB yerine 240 GB tercih edebilirsin. (Yukarıda ki uyarıyı burada da yapıyorum.)

Birde ek olarak bu fiyata monitör ekleyebilirsiniz. ASUS VN247H(1ms 1920x1080, 2x hdmi) tavsiye edebilirim. (N11.com'da 570 TL)

Sistemi Sinerji.gen.tr'den topladım. Hatta şuan alırsan o iki mouse'da hediye ediliyor.
O halde bu sistemi alacağım gibi duruyor.Ben pek anlamam işlemciden ama senin dediğin gibi hem daha ucuza geldiği için hem de sıvı soğutmalı olacağı için öyle alacağım. Çok teşekkürler.Buraya konu açmasaydım büyük bi' zarardaydım :) Bir de işlemciye overclock yapmayı düşünmüyorum.O yüzden 6600 alacağım.Bi sıkıntı çıkmaz sanırım.Bir de sıvı soğutma olmazsa çok sıkıntı yaşar mıyım ?

Son düzenleme:
i7 6700 + gtx 970 iyidir iyi

Dosya Ekleri

• 4300.jpg
    4300.jpg
    85,3 KB · Görüntüleme: 255
Kararsız kaldım şimdi :D Lütfen birkaç kişi daha oylama yapabilir mi ? Clody nin sistemi mi daha iyi SenMiydinSevgilimiCalan ın sistemi mi
Hocam şöyle söyleyeyim eğer ki ben hiç OC yapmam diyorsan zaten benim dediğim işlemciyi almana gerek yok.
i5-6600 almalısın. Ve bu durumda bir sıvı soğutmaya da gerek yok. Intel Stock fan yeterli olacaktır çok rahatlıkla. (Eğer sesi beni rahatsız eder dersen 20-30 TL ye sessiz bir işlemci fanı alabilirsin. Pahalı fana gerek yok.)

Ben i5-6600K seviyorum. i7-6700 ile aralarında ki kuvvet tartışılabilir.
Ama i5-6600, i7-6700 ile yarışamaz asla.
Eğer OC yapmayacağım diyorsan ve paran i7-6700'e yetiyorsa onu al.
Yetmiyorsa mecbur gene i5 alabilirsin. Ve bu durumda anakartını da MSI B150 alabilirsin.
Çünkü Z170A OC yapacaksan gerekli yoksa gerek yok.

Ve istediğin SSD'yi takabilirsin.
Ben HyperX Fury kullanıyorum memnunum o yüzden öyle önerdim.
EVO'da iyidir.

i7 6700 + gtx 970 iyidir iyi
Hocam öyle sisteme o monitör olmamış en azından 1ms tepkime süresi olan bir monitör alınmalı.

Hocam şöyle söyleyeyim eğer ki ben hiç OC yapmam diyorsan zaten benim dediğim işlemciyi almana gerek yok.
i5-6600 almalısın. Ve bu durumda bir sıvı soğutmaya da gerek yok. Intel Stock fan yeterli olacaktır çok rahatlıkla. (Eğer sesi beni rahatsız eder dersen 20-30 TL ye sessiz bir işlemci fanı alabilirsin. Pahalı fana gerek yok.)

Ben i5-6600K seviyorum. i7-6700 ile aralarında ki kuvvet tartışılabilir.
Ama i5-6600, i7-6700 ile yarışamaz asla.
Eğer OC yapmayacağım diyorsan ve paran i7-6700'e yetiyorsa onu al.
Yetmiyorsa mecbur gene i5 alabilirsin. Ve bu durumda anakartını da MSI B150 alabilirsin.
Çünkü Z170A OC yapacaksan gerekli yoksa gerek yok.

Ve istediğin SSD'yi takabilirsin.
Ben HyperX Fury kullanıyorum memnunum o yüzden öyle önerdim.
EVO'da iyidir.

Hocam öyle sisteme o monitör olmamış en azından 1ms tepkime süresi olan bir monitör alınmalı.
Öncelikle biraz başını ağırtabilirim şimdiden kusura bakma :) OC konusuna gelince OC yapmayacağım için SenMiydinSevgilimiCalan ın sistemindeki i7 6700 yerine i5 6600 alsam ve ssd yi de 850 evo yapsam ?
İ7 6700 ile i5 6600 arasında yaklaşık 300 TL fark var.Bu farktan da yararlanıp bu parayı daha iyi bir monitör almak için harcasam ? Bence daha iyi olur böyle.Sen ne düşünüyorsun ? Mesela buna ?
Asus VS248HR 24" 1ms (Analog+DVI+HDMI) Full HD Oyuncu Led Fiyatı

Yani böyle bir sistem.Bir de bu monitör
Asus VS248HR 24" 1ms (Analog+DVI+HDMI) Full HD Oyuncu Led Fiyatı

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    40,5 KB · Görüntüleme: 115
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı