4000-5000 TL arası Gaming laptop önerisi

undead575

Hectopat
Katılım
30 Ocak 2020
Mesajlar
27
Çözümler
1
Herkese selamlar bu fiyat arası Gaming laptop arıyorum. Ben şahsen şunu düşünüyorum.

Nasıl sizce? Ekran kartı müthiş değil doğru ama bu fiyata en iyisi bu bence.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Bak iyi indirime girmiş bu eğer bütçeni arttırabilirsen kesinlikle bunu kaçırma derim. Bu laptobun aynısı bende var ama 8 gb RAM'lisi. Aynı fiyata almıştım. Şuanda param olsa kesinlikle bunu alırdım.
 
Şunu yapmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? Masaüstü ihtiyacı olsa konuyu burada açmazdı herhalde?
Seni şuraya alalım.

Ne yazık ki mümkün değil universite öğrencisiyim

Bak iyi indirime girmiş bu eğer bütçeni arttırabilirsen kesinlikle bunu kaçırma derim. Bu laptobun aynısı bende var ama 8 gb RAM'lisi. Aynı fiyata almıştım. Şuanda param olsa kesinlikle bunu alırdım.
Teşekkürler bunu da düşüneceğim
 
Öğrencisiniz, size şu kadar bütçe arttırın demek içime sinmez ama bir kaç fikir verebilirim diye düşünüyorum.

Ekran kartı çok önemli. 1660ti ile 1650 arasında fark var. İşlemci de önemli. Ram, ssd, hdd bunlar arttırılabilir şeyler. Önceliğiniz ekran kartı + işlemci olsun. İşletim sistemsiz olsun mesela ama ekran kartı daha yüksek olsun. Windows 10'u satın alırsınız ucuza, oem satanlar var.

Ayrıca Amd yeni nesil Ryzen 4000 serisi mobil işlemcileri tanıtıyor. Çıkış tarihini bilmiyorum ama büyük bir sıçrama var orada. İşlemcilerin üretim boyutu küçülüyor, haliyle harcadıkları enerji düşerken perfonmansları artıyor ki üst düzeyde Intel'i geçtikleri söyleniyor. Çıkacağı tarihe kadar beklerim diyorsanız(2020 ilk çeyrek içinde çıkacak, muhtemelen şubat ayında) bekleyin. Çünkü hem daha az ısınan, hem daha perfonmanslı işlemciler olacaklar ki enerji tüketimini de düşürmüş adamlar. 8 çekirdekte 15watt değeri yakalamışlar, muazzam kağıt üstünde.

Amd baya iyi işlemciler üretiyor, herhangi bir sıkıntıları da yok, en azından nette bu yönde görüş birliği var ekran kartlarına göre.

Ama şimdi alacağım derseniz mesela şöyle bir örnek var;


İşlemcisi nasıldır bilmiyorum ama ekran kartı üst düzey, yüksek fps verir teorik olarak. İncelemelerine bir bakın, bütçenizi çıkabiliyorsanız çıkın ancak vaktim var diyorsanız yeni Ryzen'leri gekleyin önümüzdeki ay çıkacaklar muhtemelen.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı