4000-5500 TL Bilgisayar Mühendisliği İçin Laptop Tavsiyesi

Furkan1967

Hectopat
Katılım
1 Mayıs 2014
Mesajlar
168
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle iyi forumlar...
Yüksek ihtimal bu sene bilgisayar mühendisliği okuyacağım. Elimdeki masaüstü bilgisayarı satıp ve üzerine para ekleyerek bir laptop almayı düşünüyorum. Derslerimde, yazılımda kullanabileceğim ve oyun oynayabileceğim (mümkünse önümüzdeki yıllarda çıkacak olan oyunları yüksek ayarlar olmasa da oynayabileceğim) 4000-5500 TL arası bir laptop önerebilir misiniz?
Baktığım
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bilgisayara bakabilirsiniz

@retiredtechnpt sanırım attığınız laptop ben önermişti bunu almanız daha iyi olur

 
Hepinize teşekkürler önerilerinizi inceleyeceğim. Önceliğim yazılım ve derslerim. İyi bir işlemcinin bana çok katkısı olur mu? Yoksa normal seviye işlemci yeterli olup ekran kartına mı yönelmeliyim?
 
Senin için en önemli parça işlemci zaten ve GPU işlemcisi sorun olur mu bilmiyorum, Nvidia GTX dışında ne kullanan ne de tanıtımını yapan gördüm. Alanınla ilgili programlar yükleyeceksin onlarla uğraşacaksın. Nvidia Geforce uygun olacak mı sen onu öğren ilk önce. Nvidianın değişik tipleri var, Quadro, Titan, GRID v.b ama ben bilmiyorum malesef. Veya boş ver onlar çok pahalıymış :)
 
Tanıdığım bilgisayar mühendisi i7 3610qm işlemcili gt650m laptop kullanıyor. 55 yaşında sektörde tecrübeli birisi ve bu donanımla çok rahat işimi hallediyorum diyor. Yani üsttekilerin işlemcileri hayli hayli yeter.
 
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı