4000 ₺ Notebook Önerisi

migration

Megapat
Oyun odaklı olmasını istemiyorum. Yazılım için almak istiyorum. Donmasın, kasmasın mavi ekran falan vermesin yeterli. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Yalnız gidip görmem lazım bilgisayarı o yüzden mağazası olan bir yerden öneririseniz sevinirim.
Ben 1-2 tane seçmiştim. Bu notebooklar nasıldır hiç bir fikrim yok. Bi bakıyorum Asus'un menteşe sorunu var, Lenovo desen 1000 tane şikayeti var, HP desen çok ısınıyor diyorlar. Kafam çok karıştı. Böyle bu işten anlayan elinden çok notebook geçmiş kişilerden öneri bekliyorum.

Benim almayı düşündüklerim:
  1. ASUS S410UQ CORE İ5 8250U 1.6GHZ-8GB RAM-256GB SSD-2GB-14"W10 NOTEBOOK
  2. HP 14-BS104NT CORE İ5 8250U 1.6GHZ-8GB-256GB SSD-14"-2GB-W10
Dediğim gibi Asus almak istiyordum da kullanan arkadaşlarım olsun, internetten araştırdıklarım olsun menteşe sorununu çokça dile getiriyorlar. Ben de çok düzgün bir kullanıcı değilim. O yüzden çekindim biraz. Hatta menteşe sorunu olmasa bütçeyi biraz arttırıp şunu almak istiyorum:
Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.
@NookumPie

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim sen İstanbulda mı oturuyorsun? Eğer oturuyorsan Kadıköy'de Monster'ın mağazası var git oradan al. Ayrıca görmek falan istersen gidip herhangi bir mağazada düşündüğün ürünü incelersin, sonra internetten sipariş verirsin. Sana şu modelleri önereyim o zaman.

Acer Laptop: Acer AN515-51-53F2 Intel Core i5 7300HQ 8GB 1TB GTX1050 Fiyatı

Corsair SSD: Corsair 120gb Force Serisi MP500 SSD (CSSD-F120GBMP500) SSD

Monster Laptop: Monster Notebook | Performans Tutkunlarına Özel Notebook'lar

Eğer Monster almayı düşünürsen "Özelleştir" kısmından şu özellikleri eklemeyi unutma.

• Öğrenciyim İndirimden Yararlanmak İstiyorum
  • Intel® Kaby Lake Core™ i5-7300HQ 4C/4T; 6MB L3; 8GT/s; 2.5GHz > 3.5GHz; 45W; 14nm
  • Intel® HM175 Express Chipset
  • 4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1050 128-Bit DX12
  • 15.6" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran
  • 16GB (2x8GB) DDR4L 1.2V 2400MHz SODIMM
  • 1TB Seagate Barracuda Pro 7200RPM HDD SATA-3 7mm 128MB
  • RGB Tam Renk Aydınlatmalı Klavye (Türkçe Q)
  • FreeDos (İşletim sistemi bulunmamaktadır)
  • 3 Aylık ESET Internet Security HEDİYE
  • Intel® Dual Band Wireless-AC 3168, 1x1 AC + Bluetooth 4.2 M.2 2230 (433 Mbps)
  • 1.0MP HD Kamera
İ5 7300HQ ve GTX 1050 sana yeterli olacaktır. Ayrıca SSD ile beraber her ikisi 4000 TL civarı yapıyor. Artık hangisini istiyorsan al. Dediğim gibi Monster'ı görmek istiyorsan İstanbul/Kadıköy'e gidip mağazasından incelemen lazım, Acer'ı görmek istersen de hangi mağazada varsa oraya gidip incelersin. Ayrıca sana tavsiyem Vatan Bilgisayar, Media Markt, Teknosa gibi kazıkçı yerlerden laptopu almaman olacaktır.

Monster Notebook Abra A5 V12 1.2 kullanıyorum memnunum. Şuan 3.299 TL, senin 4k bütçen var Monster'ın farklı versiyonlarına yönelebilirsin. Tavsiye ederim.

O paraya alacaksanız, mutlaka monster alın.

Onun dışında yazılım bilgisayarı derseniz, ilk önerim masaüstü bir makine toplamanız olur. Isınma ve rahat çalışma konusunda çok daha iyidir laptoplara göre.

İşlemci dersek AMD öneririm. Stabilite, ısınma sorunu vb. sıkıntıları olmayan işlemcileri oluyor genelde. İntel'in de işlemcileri çok kaliteli ama notebooklarda çok iyi soğutuculu Monster tipi bir makine almazsanız, o işlemci her türlü ısınır. Bunun dışında laptop soğutucusu kullanacaksınız, bunu bir kere kabullenin. Laptoplarda ısınma problemi daima var.

Ekran kartına takılmayın çok. Grafik tasarımla uğraşmayacaksanız, çok süper bir kart almanıza gerek yok. SSD ise şart, onu baştan söyleyeyim, HDD ile de yapacaksanız yazma/okuma hızı yüksek bir disk şart.

Onun dışında, aceleniz yoksa, doların ateşinin sönmesini de bekleyebilirsiniz diyebilirim. Seçim sonrasında güzel şeyler olursa, dolar muhakkak düşecektir. Bu dolar kurunda alacağınız laptop, daha sonra dolar düşerse alacağınız bir makineye göre yarı yarıya fark eder.

Kardeşim sen İstanbulda mı oturuyorsun? Eğer oturuyorsan Kadıköy'de Monster'ın mağazası var git oradan al. Ayrıca görmek falan istersen gidip herhangi bir mağazada düşündüğün ürünü incelersin, sonra internetten sipariş verirsin. Sana şu modelleri önereyim o zaman.

Acer Laptop: Acer AN515-51-53F2 Intel Core i5 7300HQ 8GB 1TB GTX1050 Fiyatı

Monster Laptop: Monster Notebook | Performans Tutkunlarına Özel Notebook'lar

Eğer Monster almayı düşünürsen "Özelleştir" kısmından şu özellikleri eklemeyi unutma.

• Öğrenciyim İndirimden Yararlanmak İstiyorum
  • Intel® Kaby Lake Core™ i5-7300HQ 4C/4T; 6MB L3; 8GT/s; 2.5GHz > 3.5GHz; 45W; 14nm
  • Intel® HM175 Express Chipset
  • 4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1050 128-Bit DX12
  • 15.6" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran
  • 16GB (2x8GB) DDR4L 1.2V 2400MHz SODIMM
  • 1TB Seagate Barracuda Pro 7200RPM HDD SATA-3 7mm 128MB
  • RGB Tam Renk Aydınlatmalı Klavye (Türkçe Q)
  • FreeDos (İşletim sistemi bulunmamaktadır)
  • 3 Aylık ESET Internet Security HEDİYE
  • Intel® Dual Band Wireless-AC 3168, 1x1 AC + Bluetooth 4.2 M.2 2230 (433 Mbps)
  • 1.0MP HD Kamera
İ5 7300HQ ve GTX 1050 sana yeterli olacaktır. Ayrıca SSD ile beraber her ikisi 4000 TL civarı yapıyor. Artık hangisini istiyorsan al. Dediğim gibi Monster'ı görmek istiyorsan İstanbul/Kadıköy'e gidip mağazasından incelemen lazım, Acer'ı görmek istersen de hangi mağazada varsa oraya gidip incelersin. Ayrıca sana tavsiyem Vatan Bilgisayar, Media Markt, Teknosa gibi kazıkçı yerlerden laptopu almaman olacaktır.
Üniversite öğrencisi oluyor mu ?

Konu sahibi arkadaşım, seçtiğiniz laptoplardaki işlemcilerin sonunda U var bu ofsayt bir kere zaten. U serisi işlemcili bilgisayar sizin için yetersiz olacaktır. Bu bütçeye arkadaşlarımızın da söylediği gibi mutlaka Monster almanızı tavsiye ediyorum, aksi takdirde çok sorun yaşarsınız, forumdaki söylenenleri dikkate almalısınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı