Dostum aldın mı bilmiyorum ama, ben 40k ya tuf oc 4070 ti super aldım 6 taksit faizsiz, 4080 alim deseydim en kötü 50 k idi fiyatı, ve aralarında 7-8 fps oynuyor, hadi taş çatlasın 10-12 fps oynasın. Mesela en basiti msi afterburner ile ufak bi mhz artışında 7 fps daha fazla alabiliyorsun, 4080 ile aynı oluyor nerdeyse, amaç oyun oynamak ve render ya da grafik programları kullanmak değilse bence hayli hayli yeter. Bugün rdr2 2k ultra dlss kalite modunda 145 fps alıyorum ortalama. Yani bu kart ileriye dönük olmayacaksa zaten niye var mantıken? O yüzden 5000 serisi çıkana kadar kim öle kim kala misali, ayrıyetten fiyarları daha yüksek olacağı belirtiliyor, o döneme kadar da dolar artmış ve diğer parçalar da pahalanmış olacak mantıken, 4070 ti super ile 4080 zaten aynı v rame sahip bu arada. 5000 serisi illaki daha güçlü olacak ama fiyatı kesinlikle yüksek olacaktır. Örnek verecek olarak 130 ile 150k arası deniyor 5090 için, bu ne demek oluyor, 5070 ler için 70k bir fiyat demek, bu kadar para verdikten sonra bi zahmet baya bi güçlü olsun yani, bu paraya sistem toplayabiliyorsun şuan üst düzey.