4070 Ti Super hangi marka alınır?

ExodiusS

Kilopat
Daha fazla  
Şu an piyasa en ucuz Galax 4070 Ti Super 'malzeme kalitesi' dışında diğer kartlara nazaran +10 derece daha fazla ısıda çalışıyor. Malzeme kalitesi kötü olduğu için kararsızım. Garantisi bittiği anda sorun yaşanacak kartlardan birisi gibi duruyor... ASUS ise garanti konusunda rezalet ötesi, haklı çıksanız bile uğraştırıp duruyorlar. Konuya gelecek olursak hangi model F/P tercih edersiniz? Gigabyte soğutması 3000 serisinde rezaletti. ASUS modelerini yetkili servisi kötü olduğu için almayacağım. Hangi model tercih edilmeli sizce. Galax modelini uzun süredir kullanan var ise almayı düşünüyorum. Burada video testleri var ama yine de Video'a görünen aynısı olmuyor bildiğiniz üzere...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Alacağım markalar;
-Gigabyte 4070 Ti Super Windforce 16g 3 fanlı

37.396,79TL
- MSI 4070 Ti Super 16 GB Ventus 3X OC

38.499,00TL

-Galax 4070 Ti Super
33.799, 00 ₺

Son düzenleyen: Moderatör:
Galax istemiyorsanız MSI alın. Gigabyte Windforce'den uzak durun derim. Galax alıp kullanan çoğu kişi memnun.

Şu an piyasa en ucuz Galax 4070 Ti Super 'malzeme kalitesi' dışında diğer kartlara nazaran +10 derece daha fazla ısıda çalışıyor. Malzeme kalitesi kötü olduğu için kararsızım. Garantisi bittiği anda sorun yaşanacak kartlardan birisi gibi duruyor... ASUS ise garanti konusunda rezalet ötesi, haklı çıksanız bile uğraştırıp duruyorlar. Konuya gelecek olursak hangi model F/P tercih edersiniz? Gigabyte soğutması 3000 serisinde rezaletti. ASUS modelerini yetkili servisi kötü olduğu için almayacağım. Hangi model tercih edilmeli sizce. Galax modelini uzun süredir kullanan var ise almayı düşünüyorum. Burada video testleri var ama yine de Video'a görünen aynısı olmuyor bildiğiniz üzere...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Alacağım markalar;
-Gigabyte 4070 Ti Super Windforce 16g 3 fanlı.

37.396,79TL
- MSI 4070 Ti Super 16 GB Ventus 3X OC.

38.499,00TL

-Galax 4070 Ti Super.
33.799, 00 ₺

MSI ama 5 bin tlyede değmez.

Galax markalı olan 63 dereceymiş ve 63 derece öyle kötü bir sıcaklık değeri değil. Bilgisayar donanımlarının sıcaklığı kasanın hava akışına da bağlı olan bir şey.

Yerinde olsam ucuz olan Galax'ı satın alırım, aradaki fark ile kasamın hava akışı kötü ise onu iyileştiririm. Bunun için harcayacağın para da fazla olmayacağı için yine paran artacaktır.

MSI ama 5 bin tlyede değmez.
MSI bazı testler'de geride kalıyor bu arada. İşin ilginç kısmı gigabyte testler'de daha iyi soğutma ve performans sağlıyor. 'Video'da anlatıldığı gibi' ama gigabyte bildim bileli soğutması rezaletti. Fiyat konusunda sorun yok, ama fazla para vermekten sıkıldım. Diğer modeler'de ise '5-7k fark var arada' 2 yıl sonra elimde kalmasın istiyorum kart en azından...

Galax markalı olan 63 dereceymiş ve 63 derece öyle kötü bir sıcaklık değeri değil. Bilgisayar donanımlarının sıcaklığı kasanın hava akışına da bağlı olan bir şey.

Yerinde olsam ucuz olan Galax'ı satın alırım, aradaki fark ile kasamın hava akışı kötü ise onu iyileştiririm. Bunun için harcayacağın para da fazla olmayacağı için yine paran artacaktır.
Kasanın hava akışında bir sorun yok ama galax konu'da bahsetiğim gibi parça kalitesi dışında sorun yok. İlerde sorun çıkartabilecek kartlar'dan birisi ki firma bire bir değişim sağlıyor. Bunu hiçbir firma yapmaz genel'de... Yetkisi servise gönderilir cihaz onarılır,iade edilir veya değişim sağlanır. Bunlar hem ucuz satıyorlar hem bire bir değişim sağlıyorlar. 'Sorgusuz sualsiz' O Yüzden kararsızım., Yoksa alıp geçmiştim.

Son düzenleme:
@ExodiusS , Firmanın sorgusuz sualsiz, herhangi bir inceleme yapmadan direkt değişim yaptığını nerden biliyorsun? Birebir değişim imkânı bu firmanın bir pazarlama stratejisi sadece. Yoksa bir sorun yaşadığında illaki söylediğin süreçleri yaşayacaksın. Yani önce onarmaya çalışırlar, olmuyorsa sorunlu parçanın değişimini yaparlar, hala olmuyorsa o zaman ürünü değiştirirler. Kaldı ki birebir değişim garantisi iddiası bulunsa da bulunmasa da tüketici kanunundan kaynaklı olan hakların bunlar, bu hakların her zaman her firmaya karşı ileri sürebileceğin haklar.

Firmaya veya ürüne karşı ön yargılı olmana gerek yok. Senin kalitesiz ürün satın almanı istemeyiz elbette. Sadece boşuna para harcamanı istemediğimiz için böyle tavsiyelerde bulunuyoruz. Yoksa para senin, istediğin gibi harca.

Sonuç olarak sen bilirsin yani. Madem kasanın hava akışı da gayet iyiymiş. O zaman ben yerinde olsam ortalama 5K daha fazla verip aynı GPU'yu satın almazdım. Bol şans, kolay gelsin.

@ExodiusS , Firmanın sorgusuz sualsiz, herhangi bir inceleme yapmadan direkt değişim yaptığını nerden biliyorsun? Birebir değişim imkânı bu firmanın bir pazarlama stratejisi sadece. Yoksa bir sorun yaşadığında illaki söylediğin süreçleri yaşayacaksın. Yani önce onarmaya çalışırlar, olmuyorsa sorunlu parçanın değişimini yaparlar, hala olmuyorsa o zaman ürünü değiştirirler. Kaldı ki birebir değişim garantisi iddiası bulunsa da bulunmasa da tüketici kanunundan kaynaklı olan hakların bunlar, bu hakların her zaman her firmaya karşı ileri sürebileceğin haklar.

Firmaya veya ürüne karşı ön yargılı olmana gerek yok. Senin kalitesiz ürün satın almanı istemeyiz elbette. Sadece boşuna para harcamanı istemediğimiz için böyle tavsiyelerde bulunuyoruz. Yoksa para senin, istediğin gibi harca.

Sonuç olarak sen bilirsin yani. Madem kasanın hava akışı da gayet iyiymiş. O zaman ben yerinde olsam ortalama 5K daha fazla verip aynı GPU'yu satın almazdım. Bol şans, kolay gelsin.
Forum zaten bunun için var, tartışmak için, paramızı çöpe atmak istemeyiz... Firmanın bağıra çağıra bahsettiği avantajı bu, 'Birebir değişim' garanti kapsamı içinde hiçbir koşul olmadan isteyebiliyorsunuz. Örneğin; ısı problemi,kart arızalanması vb durumlar'da birebir değişim sağlıyorlar. Bu süreç olmasa'da oluyormuş yani demek istediğim bu. Firmaya ön yargılı değilim, sadece bir ürün almadan önce araştırıp alıyoruz ki, sonra'dan pişman olmayalım. Forum'da sen konu açarsın benim bildiğim veya kullandığım ürün olur yardımcı oluruz. Forumun amacı bu zaten tartışmak ve yardımcı olmak... Bu test videolarını izlesek dahil stabil bir veri alamayız. Galax modelini alacağım tekrar yorumunuz için teşşekürler. Eğer sorun yaşarsam konunun altında yazarım veya konu açarım.

Ekstra olarak bu konulara zaten aşınayim ama, güncel olarak son kez insanların yorumları ve deneyimleri öğrenmek daha iyi oluyor.

Yüzlerce kart kullanan ve onlarca 4000 serisi kart kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki Galax 4070 Ti Super Ex Gamer ve SG çok güzel kartlar. Şu an EX Gamer var bende. Oradaki testlerin bir kısmı abartılı, nasıl 10 derece çıkıyor arada merak ediyorum. 4080-4080S TUF, Phantom, AMP, Jetstream kullandım. Aklıma gelmeyen birkaç kart da vardır belki. Hepsinin dereceleri çok benzerdi, malzeme kalitesi farkı diyorsunuz da çoğunun üst plakası metal, alt taraf plastik. Biri İsveç çeliği biri suntadan yapılmıyor yani. En fazla gördüğüm fark 5 dereceydi en serin ve en sıcak kart arasında, benzer fan devirlerinde. 10 derece olması imkansıza yakın çünkü bendeki Ex Gamer 63'ü geçmiyor. SG ek fanıyla 60-61 gezecek bir kart tam yükte. ROG gibi bir kart da 55-57 gezsin ki bu sıcakta çok zor. Attığınız diğer modeller Ventus ve Windforce, kaldı ki Galax olan model o 2 karttan daha iyi :) Onun için gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı