4300 TL ile Ryzen 1600 ve Rx 580 Sistem Toplama

GFBurhan

Hectopat
Daha fazla  
Ben haziran ayının ortalarında başlıktada belirttiğim üzere 4300 TL'lik sistem toplamak istiyorum. Bütcemi daha fazla aşamam bu yüzden size kendi topladığım sistemi paylasıp fikirlerinizi almak istedim. Eğer sistemin eksi bir yanı varsa belirtmenizi isterim. Ve bi sorum var ;

1-Bu sistem beni ne kadar üst seviyede götürür ?
2-İleride RX 580'i değiştirip üst seviye bir ekran kartı alacağım bu sebeple MSI PC MATE anakartı ileri dönemlerde de yeterli olacak mıdır ?
3- Amd'nin yeni VEGA ekran kartları üst seviye olacağı için bu fiyatı etkilemiceğini düşünüyorum bu sebeple beklememe kararı aldım ? Sizce dogru mu ?

4300.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte RX580 - 1200 TL

Samsung 850Evo 250gb SSD - 400 TL

Böyle yaparsanız daha iyi olur. @Nazım Paşa Hocam anakart 2400mhz RAM 3000mhz olursa ne değişir ki? Yanlış mı biliyorum acaba?

1- Bence 1,5 2 yıl ultra-high oynatır sonra ayar kısmaya başlarsın.

2-Sorun yaşayacağınızı zannetmem.

3-Evet VEGA en azından 1070'in rakibi olacak. Bu da fiyatın en en az 1600-1700 olacağını gösteriyor. Ama bence 1900tl civarında olur.

(Fiyatlar Nanokatalog üzerinden alındı.)

Gigabyte RX580 - 1200 TL

Samsung 850Evo 250gb SSD - 400 TL

Böyle yaparsanız daha iyi olur. @Nazım Paşa Hocam anakart 2400mhz RAM 3000mhz olursa ne değişir ki? Yanlış mı biliyorum acaba?

1- Bence 1,5 2 yıl ultra-high oynatır sonra ayar kısmaya başlarsın.

2-Sorun yaşayacağınızı zannetmem.

3-Evet VEGA en azından 1070'in rakibi olacak. Bu da fiyatın en en az 1600-1700 olacağını gösteriyor. Ama bence 1900tl civarında olur.

(Fiyatlar Nanokatalog üzerinden alındı.)

b350 pc mate 3000+ MHZ desteklemektedir. Bu nedenle +3000 MHZ RAM alınabilir.
MSI Global

Yanlış biliyorsunuz. O anakartta frekansın 3200 MHz'e kadar yolu var. Ekran kartının Gigabyte olması da çok bir şey değiştirmez.

Sağolun hocam. Ben orda 2400mhz görünce olmaz demiştim. Bilgilendirme için teşekkürler. Benim gigabyte önermemin sebepi Sapphire çok tavsiye edilmiyor nedense.

Sağolun hocam. Ben orda 2400mhz görünce olmaz demiştim. Bilgilendirme için teşekkürler. Benim gigabyte önermemin sebepi Sapphire çok tavsiye edilmiyor nedense.

Piyasada bulunan bütün kartlar aynı aslında. Sadece bütçe ve zevke kalmış . Bu kadar fazla seçeneğin olmasının tek sebebi pazar oluşturmak. Farklı fiyatlara gelecek olursak aralarında 3-5 fps 5-6 derece sıcaklıktan başka fark olmayacaktır. Aynı kartları hız aşırtıp , modifiye edip satıyorlar. Sapphire ise AMD'nin iş ortaklarından birisi olup kullanıcısını üzmeyecektir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı