4300 TL R5 1600 ve RX 580 8GB sistem toplama

RAM'lerin aynı mhz ile çalışması gerekiyor. Şuan tek slotta ne kullanıyorsan aynısından alman gerekecektir. En iyi RAM kullanımı slotlara bölünmüş RAM'lerdir. Yani 2x8 GB 3200MHZ gibi yada 4x4 gibi bölünür ise o kadar sistem bellek konusunda rahat çalışır. Sonuçta bütün ağırlığı 1 taneye yüklemek var 2 ve 4'e yüklemek var :)
Yok alıcamda RAMleri 2133 ile 3000 arasında fark fazla yaşarmıyım onu merak ediyorum yok yaşamazsın diyosanız tüm slotlara 2133 lük RAM kullanıcam yada 2133 lük ram boşa çıkıcak onun yerine 4 tane 3000mhz lim RAM kullanıcam

Corsair markasının RAM lerini tercih edebilirsin fiyat olarakda piyasadaki en iyi fiyat performans ürünleridir
Sizce 3000MHZ yeterli olur mu? Anakartı değişsem?

Yok alıcamda RAMleri 2133 ile 3000 arasında fark fazla yaşarmıyım onu merak ediyorum yok yaşamazsın diyosanız tüm slotlara 2133 lük RAM kullanıcam yada 2133 lük ram boşa çıkıcak onun yerine 4 tane 3000mhz lim RAM kullanıcam
RAM mhz'leri tamamiyle render, photoshop gibi işlerde yardımcı oluyor. Oyunlarda ekstra bir şey katmıyor. Bende bu sebepten 2400MHZ olarak almayı düşündüm. Ama Ryzen işlemcisi neden MHZ'ye gerek duyuyor anlamadım.

RAM mhz'leri tamamiyle render, photoshop gibi işlerde yardımcı oluyor. Oyunlarda ekstra bir şey katmıyor. Bende bu sebepten 2400MHZ olarak almayı düşündüm. Ama Ryzen işlemcisi neden MHZ'ye gerek duyuyor anlamadım.
Yukarda ilk mesajlarda Eray123 söylemiş neden oluyo bende bilmiyorum

İnşallah kendisi gelirde cevaplar :D Senin konuna gelecek olursakta hocam Ryzen konusunu öğrenene kadar eğer Ryzen işlemcisine sahip değilsen ve render, photoshop gibi şeyler ile yayıncılık filan gibi şeylerle uğraşmıyorsan RAM mhz'lerini arttırmana gerek yok :). Eğer diyorsan yeni yelkenler açacağım işte o zaman 4'üne gerek yok 2x8 al ve kafan rahat olsun :)

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Fakat SSD için kararım net belki anlamıyor yada cahil diyebilirsiniz ben yavaşlığa alışkın bir insanım yani birşeyin açılması sürecinde farklı işlerle uğraşan bir insan olduğum için SSD gerek duymuyorum. Ne zaman 1 TB SSD ucuzlar o zaman alırım. :) Ekran kartı alınmıştır. RAM mhz'lerini arttırmak biraz pahalı gibi. RAM konusunda önerebileceğiniz hangi markalar mevcut?
Hangi ekran kartını aldınız?

Ryzenler ram mhzleri ne kadar yüksek ise o kadar yüksek performans veriyor. Geçenlerde youtube'da izlediğim bir videoda 3200 ve 2133 mhz ramler arasında oyunlarda 5-10 fps fark oluyordu. Bilgilerinize..

Hangi ekran kartını aldınız?
Asus Radeon RX580 ROG Strix O8GB 256BIT ekran kartını aldım.
Ryzenler ram mhzleri ne kadar yüksek ise o kadar yüksek performans veriyor. Geçenlerde youtube'da izlediğim bir videoda 3200 ve 2133 mhz ramler arasında oyunlarda 5-10 fps fark oluyordu. Bilgilerinize..
Anakarttan kısıp RAM'e yüklenmek doğru bir hareket olur mu?

Videoyu izleyip kendiniz karar verin
Geçen izledğim videomu tam emin değilim ama
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakart b350 oldugu ve ihtiyacınızı gördüğü sürece sorun olmaz die düşünüyorum
Bildiğiniz üzere b350 altı anakartlarda oc yapamıyorsunuz.

Videoyu izleyip kendiniz karar verin
Geçen izledğim videomu tam emin değilim ama
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakart b350 oldugu ve ihtiyacınızı gördüğü sürece sorun olmaz die düşünüyorum
Bildiğiniz üzere b350 altı anakartlarda oc yapamıyorsunuz.

Aynı videoyu az önce izledim ve şaşırdım... Ne yapacağım hakkında hiç bir fikrim yok. @Silinen üye abi sen aydınlat bizi :D.

Youtube'da bir iki video var bunun hakkında izlerseniz daha güzel fikir sahibi olursunuz. AMD Ryzen RAM Frekansı Yükseltme Rehberi - Technopat MHZ yükseltme videosunda da belirtiyolar birazcık. Teknik açıdan açıklayamasam da performansı etkiliyor dediğim gibi.

Asus Radeon RX580 ROG Strix O8GB 256BIT ekran kartını aldım.

Anakarttan kısıp RAM'e yüklenmek doğru bir hareket olur mu?

Anakartta kısabileceğiniz şey B350M-PLUS'u B350M-A modeliyle değiştirmek olur. Bence aradaki fiyat farkına değmez PLUS almak. Bu arada illa SSD almayacağım diyorsanız.

GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 1.35V Dual Kit Ram Bu bütçeye bu RAM'i öneririm. 3000MHZ olması büyük artı. Onun haricinde attığım sistemi alıp güle güle kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı