4300 TL'ye RX580'li Hazır Sistem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kasa, PSU ve HDD dışında beğendim sistemi.

Kasayı beğenmeme sebebim önünün kapalı olması. Kesinlikle önü açık bir kasa almanızı tavsiye ederim.

PSU'ya gelirsek, böyle bir sisteme daha iyi, bilindik bir PSU takılmalı. Gamepower hakkında ne bir yorum ne de bir kaynak var yabancı sitelerde. Bildiğimiz bir Çin markası gibi duruyor.

Bu sisteme en azından bir zamanlar Tier List'de adı iyi yerlerde geçmiş Silverstone Strider 500W 80+ yakışır.

HDD'ye gelirsek, Seagate Barrucada'ya laf ettiğimden değil, SSD olmadığından beğenmedim. Bu sisteme önce Adata SU650 240GB tarzında bir SSD alıp sonradan HDD eklemek çok daha iyi olur.

Kısacası ben olsam bu üç parçayı kesinlikle değiştirirdim. Yine de karar sizin.

B
Tabii ki olacak. Giriş-orta seviyesinde kaliteli F/P PSU'lar var. HighPower 500W, Xigmatek X-Calibre, Xigmatek Tauro serisi gibi. Yanına da fan sayısına göre iyi fiyatta olan Xigmatek Frontlier, Dark N10, önü mesh, fan sayısı yüksek, fiyatı uygun olan kasalar var. Örneğin 3000 TL bütçen var. CMT110A gibi bir kasa alıyorsun yanına da RX 570, R3 2200G sana kalmış.
Bu arada söylediğiniz kasa baya hoşuma gitti sistem toplayacaklar kullanabilir iyiymiş fiyatına göre.

Diğer bileşenler konusunda istediğinizi alabilirsiniz ama PSU'yu kaliteli alın. Eğer müstakil bir evde yaşıyorsanız onu da kalitesiz alabilirsiniz. Ama apartman gibi toplu yaşanılan yerlerde yaşıyorsanız kalitesiz almayın. Kaliteli almak zorundasınız, kalitesiz almak bir seçenek değil.

Gamepower o kadar da kötü değil. Direk öyle yorum yapanlara aldırış etmeyin. Kasa Gamepower kalabilir ama her ne kadar dedikleri kadar kötü olmasa da PSU'yu değiştirin. Ayrıca artık 8 GB RAM asgari seviyede kalıyor. Onu da bütçe yetiyor ise 16 yaparsan çok iyi olacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı