45 Mbps internet de 41 ms ping alıyorum

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
45 Mbps internet de 41 ms ping alıyorum. Kablolu, VDSL modem. Vodafone Fiber. Aynı şekil de Valorant'ta 28 ms alıyorum TR serverinde. Daha az almam gerekmiyor mu cidden?

Speed test.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Mbps ile pingin alakası yok denmez, ama çok da etkilemez.

Aynı internet altyapısı, aynı ev. LoL'de hep TR 20, West 60, CS 80 ms pingim vardı. 4 Mbps tarifede de aynı ping, 16 Mbps'de de.

Asıl fark fiber, en güncel ethernet ve ethernet kablosuyla alakalı. Birde sunucunun mümkünse Türkiye içinde olması :)

Aldığınız ping değerleri internetinizin hızına göre belirlenmez. Şu an internetinizin bağlı olduğu hat ne kadar yoğunsa ping değerinde o kadar oynama olur.

Download ve upload hızına göre belirlenebilir :) Bant genişliği yetmezse ping yükselir. Bant genişliği yetecek değerlere sahipse ping etkilenmez.

45 Mbps internet de 41 ms ping alıyorum. Kablolu, VDSL modem. Vodafone Fiber. Aynı şekil de Valorant'ta 28 ms alıyorum TR serverinde. Daha az almam gerekmiyor mu cidden?

Eki Görüntüle 1206576
İSS'n ile alakalı.

Türk Telekom kullansab mesela daha az alabilirsin. Riot sunucuları artık TT üzerinde.

Download ve upload hızına göre belirlenebilir :) Bant genişliği yetmezse ping yükselir. Bant genişliği yetecek değerlere sahipse ping etkilenmez.
Ping Nedir? bu konuyu bir inceleyin :) Hatta ben direk size yazayım "Yanlış! Internet bağlantı hızınızın ping ile pek alakası yoktur. ADSL kullanıyorsanız 2 Mbit ile de, 10 Mbit ile de aynı ping değerini alırsınız. Ancak bağlantı tipiniz ping'i etkiler. Örneğin fiberde ping değerleri daha iyidir."
İSS'n ile alakalı.

Türk Telekom kullansab mesela daha az alabilirsin. Riot sunucuları artık TT üzerinde.
Türk Telekom kullanmakla bir alakası olduğunu sanmıyorum. Ben kendim de Türk Telekom ile bağlanıyorum ping 55-60 altına düşmüyor.

Türk Telekom kullanmakla bir alakası olduğunu sanmıyorum. Ben kendim de Türk Telekom ile bağlanıyorum ping 55-60 altına düşmüyor.
POP noktalarını araştırın.
Ping Nedir? bu konuyu bir inceleyin :) Hatta ben direk size yazayım "Yanlış! Internet bağlantı hızınızın ping ile pek alakası yoktur. ADSL kullanıyorsanız 2 Mbit ile de, 10 Mbit ile de aynı ping değerini alırsınız. Ancak bağlantı tipiniz ping'i etkiler. Örneğin fiberde ping değerleri daha iyidir."
İndirme hızının doğrudan ilgisi yok ama dolaylı olarak var. Bant genişliğin düşükse hat yüke girince ping yaşarsın. Bant genişliğin gündelik kullanım için gerekenin üzerindeyse ping sorunu yaşamazsın indirme ve yükleme hızına bağlı olarak.

Ping Nedir? bu konuyu bir inceleyin :) hatta ben direk size yazayım "yanlış! Internet bağlantı hızınızın ping ile pek alakası yoktur. ADSL kullanıyorsanız 2 Mbit ile de, 10 Mbit ile de aynı ping değerini alırsınız. Ancak bağlantı tipiniz Ping'i etkiler. Örneğin fiberde ping değerleri daha iyidir."

Burada bir yanlış anlaşılma ve eksik bilgi var. Örnek Online bir oyun oynadığın zaman belli bir seviye de download ve upload alışverişi olur sunucu ve kullanıcı arasında. Bu durumda kullanıcının bant genişliği yetmezse ping etkilenir. Senin anlatmak istediğin şey misal bir kullanıcı en kötü 10Mbps download 2Mbps upload sahipse ve bant genişliği sadece kendisine ait ise etkilenmez. Çok merak ediyorsan Full download yapıp Online bir oyuna gir. Nasıl etkilenip etkilenmediğini görürsün ping değerinin 🤣

Burada bir yanlış anlaşılma ve eksik bilgi var. Örnek Online bir oyun oynadığın zaman belli bir seviye de download ve upload alışverişi olur sunucu ve kullanıcı arasında. Bu durumda kullanıcının bant genişliği yetmezse ping etkilenir. Senin anlatmak istediğin şey misal bir kullanıcı en kötü 10Mbps download 2Mbps upload sahipse ve bant genişliği sadece kendisine ait ise etkilenmez. Çok merak ediyorsan Full download yapıp Online bir oyuna gir. Nasıl etkilenip etkilenmediğini görürsün ping değerinin 🤣
Evet sizsiniz. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı