4500-5000TL Sistem Toplama

BerkB159

Hectopat
Merhaba, resimdeki sistemi toplamak istiyorum ama herhangi bir uyum sorunu var mı ya da değiştirmem gereken bir parça var mı emin olamadım. B350m Anakartta Ryzen 5 2600 kullanmak için BIOS güncellemesi gerekli mi? Çünkü BIOS güncellemesi yapmak için Ryzen 5 1. nesil işlemci kullanılması gerektiğini okudum ve emin olamadım. Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

6484894.JPG

Kasa işinizi görmeyecek. İlave çıkış fanı istiyor. Bu ilk söyleyeceğim şey. Bu halde çok yetersiz bir hava sirkülasyonu var. Çıkış fanı yok. En az 1 adet gerekiyor.

Ekran kartı yine aynı özelliklerde farklı markalarda 1850 lere kadar düşebiliyor. Biraz araştırın. Fazla ödemeyin.

BIOS güncellemesi hep gerekli. İşlemcinizi taktıktan sonra rahatlıkla BIOS güncellemesi yaparsınız. Ancak güncelleme tamamlanmadan RAM frekansını yukarı çekmeyin. O zaman açılmıyor
Parçaları farklı satıcılardan toplayıp 200-300 lira artırabilirseniz en azından aynı özelliklere sahip 4 GB daha RAM koymanız performans farkını ciddi hissettirir.

Haricinde sorun yok. Kasayı yeniden düşünün derim ama :)

Kasa işinizi görmeyecek. İlave çıkış fanı istiyor. Bu ilk söyleyeceğim şey. Bu halde çok yetersiz bir hava sirkülasyonu var. Çıkış fanı yok. En az 1 adet gerekiyor.

Ekran kartı yine aynı özelliklerde farklı markalarda 1850 lere kadar düşebiliyor. Biraz araştırın. Fazla ödemeyin.

BIOS güncellemesi hep gerekli. İşlemcinizi taktıktan sonra rahatlıkla BIOS güncellemesi yaparsınız. Ancak güncelleme tamamlanmadan RAM frekansını yukarı çekmeyin. O zaman açılmıyor
Parçaları farklı satıcılardan toplayıp 200-300 lira artırabilirseniz en azından aynı özelliklere sahip 4 GB daha RAM koymanız performans farkını ciddi hissettirir.

Hocam 5000 - 5200 TL sistem önerebilirmisiniz? RGB önemli değil biraz gaming tarzda olsun.

Kasanın neden işimi görmeyeceğini anlamadım. Ayrı bir şekilde 80+ PSU almak daha pahalıya geleceği için bunu tercih etmiştim. Psu ile birlikte olan önerebilceğiniz bir kasa var mı?

Ekran kartını şeklinden dolayı seçtim hoşuma gidiyor bu.

BIOS güncellemesi için eski sürüm ryzen işlemci gerekiyor diyorlar. Bu ikisini aldığm gibi kullanamayacağım demek oluyor.

Ram i ise sonradan 8 daha ekleyerek arttırırım diye düşünüyorum. SSDyi de aynı şekilde.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı