46 dakikada 126 soru çözen biri, 300 soruyu kaç dakikada çözer?

Sen makine değilsin. Çok soru çözmen bir şey ifade etmiyor, onlardan anlam çıkartmalısın. Konuyu tam kavrayabilmelisin.

Arkadaşlarının sana baskı yapmasına izin verme. Sonuçta onlar senin rakibin olduğu için elemeye bakıyorlar seni. Yok 2 saatte 100 soru çözdüm de bilmem ne... Az alçaktan sallasınlar.
 
Hız önemsiz değil sonuçta zamanla yarışıyorsun fakat bu kadar hız çok da gerekli değil açıkçası. Seni yeni bakış açılarından bakmaya zorlayacak soruları çözmeni öneririm, öbür türlü sadece pratik ve hafızaya kalıcılık sağlar.
 
Söylediğiniz süre ile çözdüğünüz soru sayısından soru zorluğu belli oluyor. Daha zorlayıcı sorular çözmenizi tavsiye ederim.
 
Oran orantı sorusu. Matematik açısından bakarsan cevabı var ama gerçek hayat buna benzemez. 46 dakikadan sonra düşmeye başlarsın, yani yorulmaya.

20 sene önce lise 2. ve 3. sınıflarda soru çözmeden üniversite sınavına girdim. Herkes üniversite sorularına çalışırken ben keyfine Organik Kimya sorusu çözüyordum. İstediğim yer olmadı pas geçtim. Ertesi sene gene soru çözmeden sınava girdim. 2. tercihime yerleştim. Öyle salak bir öğrenci değil aksine okul 2.si idim. 1.si son sene farklı okuldan transfer oldu.

Demek istediğim; kişiye göre bu durum değişir. İsterseniz 1000 tane çözün, size bir faydası yok ise yapabileceğiniz bir şey yoktur.
 

Geri
Yukarı