49.000 TL'ye MSI 5070 Ti Gaming Trio OC PLUS satın almak mantıklı mı?

Eki Görüntüle 2428831

Dostum ceketli adam bu kartı 750 dolaresten satıyor, ortalama olarak bu kart 32bin hadi en fazla 35bin lira olmalıydı.

Şu an ise bu kart 50-55bin lira sence arada ki 20bin lirayı vermek mantıklı mı, bu farkı ödemeyi gerektirecek bir performans farkı var mı?
Hocam çok doğru. Bu kartın Türkiye'de fiyatı bu kadar şişik olmamalı. MSRP fiyatının çok üstünde olması başlıca bir konu, alternatif olarak tercih edilebilecek 4070 Super Ti kartının da oldukça üstünde olması apayrı bir konu. Bu durumdan inan hiç hoşnut değilim.

Aralarında çok fark var mı, açıkçası evet çok fark var. Bu fark yaklaşık 15.000 TL kadar bir farkı gerektiriyor mu, inan kestiremiyorum. Duruma yalnızca kare sayısındaki değişiklik olarak değil, gelecek gözü ile, teknoloji perspektifi ile bakmaya çalışıyorum. Zaten bu kartı almayı düşünmekteki temel motivasyonum da bu. Maalesef ki fiyat farkı çok yüksek evet, fakat bundan bir zaman sonra, monitör panelleri geliştikçe, 4K deneyimi standartlaşmaya başladıkça bu MFG teknolojisine daha da ihtiyaç duyulacakmış gibime geliyor. Yukardaki mesajlarımdan birinde de değindiğim gibi, bundan birkaç sene sonra geçmişe bakıp ''vaktinde iyi ki 2x Frame Gen teknolojisi yerine 4x Frame Gen teknolojisini tercih etmişim, 5000 nesilindeki bir kart bile oldukça işimi görüyor'' der miyim diye düşünüyorum. Bu düşünce ise haliyle kafamı pek karıştırıyor. Yani açıkçası durum, 3-5 karelik kas gücünden daha komplike.

Hocam çok doğru. Bu kartın Türkiye'de fiyatı bu kadar şişik olmamalı. MSRP fiyatının çok üstünde olması başlıca bir konu, alternatif olarak tercih edilebilecek 4070 Super Ti kartının da oldukça üstünde olması apayrı bir konu. Bu durumdan inan hiç hoşnut değilim.

Aralarında çok fark var mı, açıkçası evet çok fark var. Bu fark yaklaşık 15.000 TL kadar bir farkı gerektiriyor mu, inan kestiremiyorum. Duruma yalnızca kare sayısındaki değişiklik olarak değil, gelecek gözü ile, teknoloji perspektifi ile bakmaya çalışıyorum. Zaten bu kartı almayı düşünmekteki temel motivasyonum da bu. Maalesef ki fiyat farkı çok yüksek evet, fakat bundan bir zaman sonra, monitör panelleri geliştikçe, 4K deneyimi standartlaşmaya başladıkça bu mfg teknolojisine daha da ihtiyaç duyulacakmış gibime geliyor. Yukarıdaki mesajlarımdan birinde de değindiğim gibi, bundan birkaç sene sonra geçmişe bakıp "vaktinde iyi ki 2X Frame Gen teknolojisi yerine 4X Frame Gen teknolojisini tercih etmişim, 5000 nesilindeki bir kart bile oldukça işimi görüyor" der miyim diye düşünüyorum. Bu düşünce ise haliyle kafamı pek karıştırıyor. Yani açıkçası durum, 3-5 karelik kas gücünden daha komplike.

Çok yazı yazan bir insan değilim ancak senin yazın hariç cevap verilen yazılara o kadar çok güldüm ki anlatamam. Kendi ülkesini sorgulamayan insanlar kalkıp MSRP fiyatını sorguluyor. Demiyor ki arkadaş ülkemizde tarlada 1kg domates 10TL pazarda neden 30TL marketlerde neden 40TL? A

İlgili ekran kartı üreticilerin ülkemizde üretim hattı olmadığından araya distribütör girdiğinden dolayı fiyatlar doğal olarak yükseğe hatta stok azlığından arşa çıkıyor. İlgili kartın MSRP fiyatı 750 dolar olsa dahi yurt dışı fiyatı 900-950 dolar civarında satılıyor ülkemizde de bu kartın +1300 dolara satılması gayet normal 49.000TL'ye şayet aldıysan aynı yazında belirttiğin gibi yeni teknolojiye yatırım yapmışsın ve uygun fiyattan ilk elden yatırım yapabilmişsin. Bizlere güle güle kullan demek düşer.

4070 Super Ti ile kıyaslayanlar, yok PhysX desteği kalktı ( resmi onaylandı) diye yazanlar gerçekten karta sahip olamayan mutsuz insanlar. NVIDIA mfg4 ile başladı hiç bunun peşini bırakır mı elbet geliştirir ileride bunun ekmeğini çok tatlı yersin 4070 Ti s ile kıyaslayanlara veya kalkıp eski teknoloji phsxy desteği "ama kalktı" diyenlere bakıp gülersin ;)

Hayırlı olsun güzel ve ülkemize göre mantıklı fiyattan almışsın...

Çok yazı yazan bir insan değilim ancak senin yazın hariç cevap verilen yazılara o kadar çok güldüm ki anlatamam. Kendi ülkesini sorgulamayan insanlar kalkıp MSRP fiyatını sorguluyor. Demiyor ki arkadaş ülkemizde tarlada 1kg domates 10TL pazarda neden 30TL marketlerde neden 40TL? A

İlgili ekran kartı üreticilerin ülkemizde üretim hattı olmadığından araya distribütör girdiğinden dolayı fiyatlar doğal olarak yükseğe hatta stok azlığından arşa çıkıyor. İlgili kartın MSRP fiyatı 750 dolar olsa dahi yurt dışı fiyatı 900-950 dolar civarında satılıyor ülkemizde de bu kartın +1300 dolara satılması gayet normal 49.000TL'ye şayet aldıysan aynı yazında belirttiğin gibi yeni teknolojiye yatırım yapmışsın ve uygun fiyattan ilk elden yatırım yapabilmişsin. Bizlere güle güle kullan demek düşer.

4070 Super Ti ile kıyaslayanlar, yok PhysX desteği kalktı ( resmi onaylandı) diye yazanlar gerçekten karta sahip olamayan mutsuz insanlar. NVIDIA mfg4 ile başladı hiç bunun peşini bırakır mı elbet geliştirir ileride bunun ekmeğini çok tatlı yersin 4070 Ti s ile kıyaslayanlara veya kalkıp eski teknoloji phsxy desteği "ama kalktı" diyenlere bakıp gülersin ;)

Kimsenin karta sahip olmadığı için üzülüp bunları yazdığı falan yok. Ülkemizde, 750 dolardan çıkan bir ürünün 1500 dolardan satılmasına karşı gelmekte ne zamandan berdiri yanlış bir şey oldu. Hani desekki arada 15 20k ya değecek bir performans farkı var mı oda yok (mfgyi dahil etmiyorum) sırf yeni bir özellik yüzünden bu kadar overpriced satmak bir şeyi hakmı oluyor. sadece bizim ülkedede olan bir durum değil bu Reddit'te kıyamet kopuyor bu ücret konusu yüzünden yakında bir şeyler olacak ama hayırlısı.

Aralarında çok fark var mı, açıkçası evet çok fark var. Bu fark yaklaşık 15.000 TL kadar bir farkı gerektiriyor mu, inan kestiremiyorum. Duruma yalnızca kare sayısındaki değişiklik olarak değil, gelecek gözü ile, teknoloji perspektifi ile bakmaya çalışıyorum. Zaten bu kartı almayı düşünmekteki temel motivasyonum da bu. Maalesef ki fiyat farkı çok yüksek evet, fakat bundan bir zaman sonra, monitör panelleri geliştikçe, 4K deneyimi standartlaşmaya başladıkça bu mfg teknolojisine daha da ihtiyaç duyulacakmış gibime geliyor. Yukarıdaki mesajlarımdan birinde de değindiğim gibi, bundan birkaç sene sonra geçmişe bakıp "vaktinde iyi ki 2X Frame Gen teknolojisi yerine 4X Frame Gen teknolojisini tercih etmişim, 5000 nesilindeki bir kart bile oldukça işimi görüyor" der miyim diye düşünüyorum. Bu düşünce ise haliyle kafamı pek karıştırıyor. Yani açıkçası durum, 3-5 karelik kas gücünden daha komplike.

O dediğinize de cevap vereyim hocam vaktinde bakıp kesinlikle diyeceğinizi düşünüyorum iyi ki tercih etmişim diye NVIDIA elinde bu kadar büyük bir koz varken peşini bırakmaz kovalar. Ücreti zaten ödemişsiniz sizi daha fazla kafanızı karıştırmanın sizi sıkıntıya sokmanın bir mantığı olduğunu düşünmüyorum arkadaşa dediğim gibi zaten bütün dünya genelinde overpriced satılıyor bu kart (maalesef) güzel bir yatırım olarak düşünün hocam bence bu yaptığınızı.

Son düzenleme:

Kesinlikle Katılıyorum Rtx 5070 ti mfg sayesinde manyak çalışıyor native görüntüde bile yer yer daha iyi gözüktüğü yerler var input lag konusuna gelirsek çoğu oyun çok iyi seviyede ve mfg 4x nimetinin farkında değilmisiniz? şöyle düşünün oyunu maksimum grafiklerde çok akıcı bir şekilde native görüntüden neredeyse hiç bir şey kaybetmeden oynayabiliyorsunuz? hemde input lag çoğu oyunda yok gibi birşey rekabetçi oyunlar içinde konuşmak istiyorum nvidianın yeni gelen 5000 serisi ile reflex 2 teklonojisi tanıtıldı rekabetçi oyunlarda 3-4 milisaniyenin bile önemini düşünürsek bu teklonoji rekabetçi oyuncular için tam bir nimet gerçi nvidia bunu eski serilere getirmeyi düşünüyor fakat sanmıyorum getiricek olsalar bile durum şuanda böyle ve vram konusunda 5070 ti 16 GB VRAM i var ve gayet yeterli nvidanın üstüne yeni çıkardığı teklonoji vardı (adını unuttum) vram kullanımını 1-2 gb azaltıyordu yani önerim paranız varsa ve geleceğe yatırım yapmak istiyorsanız 5070ti rahatlıkla alabilirsiniz bence

fiyat konusunda ise çoğu kişi haklı ona birşey diyemem çok fazla benim bu yazım parası olanlara

Demiyor ki arkadaş ülkemizde tarlada 1kg domates 10TL pazarda neden 30TL marketlerde neden 40TL?
Piyasanın özeti işte :)

49.000TL'ye şayet aldıysan aynı yazında belirttiğin gibi yeni teknolojiye yatırım yapmışsın ve uygun fiyattan ilk elden yatırım yapabilmişsin. Bizlere güle güle kullan demek düşer.
Sağ olasın hocam, sizlere daha iyileri nasip olur umarım.

, Ya bu kartı kim ne sebeple eleştirir bilemem, herkesin sahip olamadığı için eleştirdiğini sanmıyorum, fakat 4070 Super Ti ile kıyaslanması bana da pek makul gelmemeye başladı. Ortada bir teknoloji var neticede ve sen bu kartı satın aldığın an itibariyle bu teknolojiye de erişim hakkına sahipsin, ki bu yıllar boyunca gelişerek devam edecek bir olgu. Bir insanı bugün 4080 Super dahi almayıp 5000 nesline iten de bu değil mi zaten? Lansmandan beri her tüketici, her teknoloji meraklısı bu yenilikleri tartışıp heyecanlanmıyor mu zaten? Ben gelecek yıllarda oyunundan yeni nesil ekran kartlarına kadar her yeniliğin bu teknoloji etrafında şekilleneceğine inanıyorum açıkçası. Bu konu ile ilgili detaylı bilgi sahibi olan, ilgilenip benden daha bilgili olan bir arkadaşım varsa yorum yapmasını çok isterim.

Ülkemizde, 750 dolardan çıkan bir ürünün 1500 dolardan satılmasına karşı gelmekte ne zamandan berdiri yanlış bir şey oldu.
Ülkemizde bu kart 750 dolardan değil, 1000 dolardan tavsiye edildi. Türkiye için NVIDIA tarafından önerilen satış fiyatlarını hatırlıyorum da, bu kart için 36500 TL gibi bir fiyat söyleniyordu. Keşke bizim için de, MSRP fiyatı 750 dolar olsaydı tabi bu da ayrı konu fakat vergisi cartı curtu... Bilirsiniz işte. Fakat halen, 1000 dolardan önerilen bir kartın üstüne bu kadar kâr konulması, bu kadar fiyat şişirilmesi asla normal değil. Ne ben dün bu kartı 49.000 TL'ye almalıydım ne de bir başkası bugün başka bir kartı üç aşağı beş yukarı bu fiyatlara almalı.

Hani desekki arada 15 20k ya değecek bir performans farkı var mı oda yok (mfgyi dahil etmiyorum) sırf yeni bir özellik yüzünden bu kadar overpriced satmak bir şeyi hakmı oluyor.
Bu konuda pek böyle düşünmüyorum ben çünkü hep söylenildiği gibi, bu neslin gerçekten de silahı MFG. Bu kim tarafından üretilmiş olursa olsun, ister resmi destekli ister üçüncü parti yazılım sonucu elde edilmiş olsun, stabil çalıştığı takdirde bu önü açık, uzun ömürlü ve büyük bir teknoloji. Buna yalnızca ''sırf yeni bir özellik'' demek bana pek doğru gelmiyor hocam. Evet bir gerçek var ki o da yurt dışında bir tüketici bu teknolojiyi, MSRP bazında 4070 Ti kartından bile 50 dolar ucuza alabiliyorken, bizim burda kat kat fazla vermemiz. Bu fiyat farkı tamamen bizim ülkemizle alakalı bir durum maalesef. Çok doğrusunuz ki insan alırken tereddüt etmiyor değil...

O dediğinize de cevap vereyim hocam vaktinde bakıp kesinlikle diyeceğinizi düşünüyorum iyi ki tercih etmişim diye NVIDIA elinde bu kadar büyük bir koz varken peşini bırakmaz kovalar. Ücreti zaten ödemişsiniz sizi daha fazla kafanızı karıştırmanın sizi sıkıntıya sokmanın bir mantığı olduğunu düşünmüyorum arkadaşa dediğim gibi zaten bütün dünya genelinde overpriced satılıyor bu kart zaten (maalesef) güzel bir yatırım olarak düşünün hocam bence bu yaptığınızı.
Hocam tam olarak öyle düşünüyorum. Bu tartışmalar da ufkumu açtı gerçekten, ilgi uyandırdı yani. Ücreti zaten ödedim, fakat iki hafta boyunca iade etme şansım olduğu için bu konuyu açıp tartışmak istedim iyi de oldu ağzınıza sağlık. Halen daha bu MFG teknolojisini, lüzumunu, üçüncü parti yazılımlar ile 4000 serisine getirilebilip getirilemeyeceğini vesaire tartışmak isterim.

hemde input lag çoğu oyunda yok gibi birşey rekabetçi oyunlar içinde konuşmak istiyorum nvidianın yeni gelen 5000 serisi ile reflex 2 teklonojisi tanıtıldı rekabetçi oyunlarda 3-4 milisaniyenin bile önemini düşünürsek bu teklonoji rekabetçi oyuncular için tam bir nimet gerçi nvidia bunu eski serilere getirmeyi düşünüyor
Bu konuda, bir youtube kanalının incelemelerine baktım ve input lagda eski nesil kartlar ile arasında bir fark yoktu bu kartın. Bu gecikme durumu ile ilgili sadece şunu duymuştum, eğer sabit aldığın, oynanabilir bir baseline kare sayısı değerin yoksa (60 FPS en ideal örnek) MFG kullanımı ciddi gecikme hissine ve akıcı olmayan sonuca sebebiyet veriyormuş. Fakat MFG kullanmadan önce sabit olarak 60 FPS değer alabiliyorsan ve bunun üstüne MFG kullanıyorsan, böyle bir durum söz konusu olmuyormuş. Bu konuyu daha detaylı inceleyeceğim. Reflex 2 işi gerçekten güzel bir iş. Umarım eski nesil kartlara da gelir ve herkes kullanabilir. Etkisi tam olarak beklendiği gibi mi olur bilemiyorum fakat kağıt üstünde harika duruyor.

Piyasanın özeti işte :)

Sağ olasın hocam, sizlere daha iyileri nasip olur umarım.

Ya bu kartı kim ne sebeple eleştirir bilemem, herkesin sahip olamadığı için eleştirdiğini sanmıyorum, fakat 4070 Super Ti ile kıyaslanması bana da pek makul gelmemeye başladı. Ortada bir teknoloji var neticede ve sen bu kartı satın aldığın an itibarıyla bu teknolojiye de erişim hakkına sahipsin, ki bu yıllar boyunca gelişerek devam edecek bir olgu. Bir insanı bugün 4080 Super dahi almayıp 5000 nesline iten de bu değil mi zaten? Lansmandan beri her tüketici, her teknoloji meraklısı bu yenilikleri tartışıp heyecanlanmıyor mu zaten? ben gelecek yıllarda oyunundan yeni nesil ekran kartlarına kadar her yeniliğin bu teknoloji etrafında şekilleneceğine inanıyorum açıkçası. bu konu ile ilgili detaylı bilgi sahibi olan, ilgilenip benden daha bilgili olan bir arkadaşım varsa yorum yapmasını çok isterim.

Ülkemizde bu kart 750 dolardan değil, 1000 dolardan tavsiye edildi. Türkiye için NVIDIA tarafından önerilen satış fiyatlarını hatırlıyorum da, bu kart için 36500 TL gibi bir fiyat söyleniyordu. Keşke bizim için de, MSRP fiyatı 750 dolar olsaydı tabii bu da ayrı konu fakat vergisi cartı curtu... Bilirsiniz işte. Fakat halen, 1000 dolardan önerilen bir kartın üstüne bu kadar kâr konulması, bu kadar fiyat şişirilmesi asla normal değil. Ne ben dün bu kartı 49.000 TL'ye almalıydım ne de bir başkası bugün başka bir kartı üç aşağı beş yukarı bu fiyatlara almalı.

Bu konuda pek böyle düşünmüyorum ben çünkü hep söylenildiği gibi, bu neslin gerçekten de silahı mfg. Bu kim tarafından üretilmiş olursa olsun, ister resmi destekli ister üçüncü parti yazılım sonucu elde edilmiş olsun, stabil çalıştığı takdirde bu önü açık, uzun ömürlü ve büyük bir teknoloji. Buna yalnızca "sırf yeni bir özellik" demek bana pek doğru gelmiyor hocam. Evet bir gerçek var ki o da yurt dışında bir tüketici bu teknolojiyi, MSRP bazında 4070 Ti kartından bile 50 dolar ucuza alabiliyorken, bizim burada kat kat fazla vermemiz. Bu fiyat farkı tamamen bizim ülkemizle alakalı bir durum maalesef. Çok doğrusunuz ki insan alırken tereddüt etmiyor değil...

Hocam tam olarak öyle düşünüyorum. Bu tartışmalar da ufkumu açtı gerçekten, ilgi uyandırdı yani. Ücreti zaten ödedim, fakat iki hafta boyunca iade etme şansım olduğu için bu konuyu açıp tartışmak istedim iyi de oldu ağzınıza sağlık. Halen daha bu mfg teknolojisini, lüzumunu, üçüncü parti yazılımlar ile 4000 serisine getirilebilip getirilemeyeceğini vesaire tartışmak isterim.

Bu konuda, bir YouTube kanalının incelemelerine baktım ve input lagda eski nesil kartlar ile arasında bir fark yoktu bu kartın. Bu gecikme durumu ile ilgili sadece şunu duymuştum, eğer sabit aldığın, oynanabilir bir baseline kare sayısı değerin yoksa (60 FPS en ideal örnek) mfg kullanımı ciddi gecikme hissine ve akıcı olmayan sonuca sebebiyet veriyormuş. Fakat mfg kullanmadan önce sabit olarak 60 FPS değer alabiliyorsan ve bunun üstüne mfg kullanıyorsan, böyle bir durum söz konusu olmuyormuş. Bu konuyu daha detaylı inceleyeceğim. Reflex 2 işi gerçekten güzel bir iş. Umarım eski nesil kartlara da gelir ve herkes kullanabilir. Etkisi tam olarak beklendiği gibi mi olur bilemiyorum fakat kağıt üstünde harika duruyor.

Keşke dediğiniz gibi 1000 dolardan çıkaydıda rahat edeydik 500 dolar az para değil. Diğer dediğiniz şeye olan yorumum ise normal Frame Generation'u kullandırtmışlardı mfg neden olmasın piyasadaki o tür deliler olduğu sürece her şey mümkün.

Rtx 5070 ti alacaklar için söylüyorum ki bende alacağım Saf Güç olarak aşağı yukarı Rtx 4080 performansı alıyorsunuz testlere bakarak bizzat görebilirsiniz (1-2 fps farkla saf güçte rtx 4080 daha iyi çoğu oyunda) birde üstüne mfg 4x eklersiniz 4080 kartının anlamı kalmıyor 5070 ti ile karşılaştırıldığında bence

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı