4GB DDR3 1333 MHz Kingston RAM Taktıktan Sonra Sistem Açılmıyor

11. değildi sanırım 10. sürüm. 964F1P10 bu da sürüm kodu son 2 hanesinde 10 yazıyor.
Ama eğer sistemi değiştirmeyi düşünüyorsan O RAM'i iade et. Yeni sistem için o RAM'leri önermiyorum özellikle AMD alacaksan.

11. değildi sanırım 10. sürüm. 964F1P10 bu da sürüm kodu son 2 hanesinde 10 yazıyor.
Ama eğer sistemi değiştirmeyi düşünüyorsan O RAM'i iade et. Yeni sistem için o RAM'leri önermiyorum özellikle AMD alacaksan.
Kafamdaki sistem şu şekilde :

FX X6 6100 Soket AM3+ 3.3GHz 14MB Cache 32nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Xigmatek Tauro Serisi 80Plus 500W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar
Asus R7 260X O.C. GDDR5 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

bunlar ama bir de bana bunları kaldırabilecek anakart lazım en ucuz bir anakart önerisi verirseniz sevinirim . Ram konusunda yeni donanımları alınca RAM'leri değişmeyi düşünüyorum 2. el den satarım şu an ama bana 4 GB RAM gerek o nedenle geri iade vermek istemiyorum.

R7 260x konusunda kararlıyım çünkü 265 alırsam daha pahalı olacak toplam 900 TL lik bir sistem yapacağım o yüzden listemi değişmek istemiyorum :) ayrıca PSU'nun 80 Plus olması kesin çünkü FX işlemci ve Radeon R7 260x beraber bayağı bir güç tüketecek

Güç kaynağını bununla değiştirin. Benim de kullandığım son derece sağlam ve sessiz bir güç kaynağıdır.
Zalman Zm500-Lx Dual Forward Serisi 500W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar

Ekran kartını R7 265 veya GTX 750 TI yapın bunlar daha güncel kartlardır.
Anakartı MSI 970A-G43 veya ASUS M5A97 R2.0 seçin. Ya da bu konuyu takip edin.
AM3+ anakart tavsiyesi
MicroATX bir kasam var bu nedenle ufak bir anakart almalıyım 1 ekran kartı soketi 2 RAM soketi olsun yeterli

Aslında Zalman da yüzde 84'e kadar verimli, sadece sertifikası yok. Xigmatek ise yüzde 85'e kadar verimli. Zaten bronze sertifikası almış, bu en düşük sertifikadır. İkisinin de verimliliği nerdeyse aynı. Ama Zalman bir adım önde çünkü 12V kanalından 444W gönderirken Xigmatek ise 384W gönderiyor. İşlemci ve ekran kartı da gücünü 12V kanalından alır. Bu sebeple sizin dediğiniz gibi FX işlemci ve Radeon R7 260x beraber bayağı bir güç tüketecekse Zalman daha da mantıklı oluyor. Yani aslında Zalman daha iyi. Yine de seçim sizin tabi. Gerçi ikisi de parçalarınız için fazlasıyla yeterlidir.

AM3+ soketli mATX anakart var mı bilmiyorum. Bunun için yeni konu açmalısınız. Hatta tüm sisteminiz için yeni bir konu açın.

Aslında Zalman da yüzde 84'e kadar verimli, sadece sertifikası yok. Xigmatek ise yüzde 85'e kadar verimli. Zaten bronze sertifikası almış, bu en düşük sertifikadır. İkisinin de verimliliği nerdeyse aynı. Ama Zalman bir adım önde çünkü 12V kanalından 444W gönderirken Xigmatek ise 384W gönderiyor. İşlemci ve ekran kartı da gücünü 12V kanalından alır. Bu sebeple sizin dediğiniz gibi FX işlemci ve Radeon R7 260x beraber bayağı bir güç tüketecekse Zalman daha da mantıklı oluyor. Yani aslında Zalman daha iyi. Yine de seçim sizin tabi. Gerçi ikisi de parçalarınız için fazlasıyla yeterlidir.

AM3+ soketli mATX anakart var mı bilmiyorum. Bunun için yeni konu açmalısınız. Hatta tüm sisteminiz için yeni bir konu açın.
verdiği voltaj ne kadar dengeli olursa daha iyi benim için :) elektrikten tasarruf . Ayrıca yeni konu açmıştım fakat anakart için yeni bir konu açmalıyım

Arkadaşlar merhaba ben bugün 4 GB DDR3 1333 MHz Kingston Ram aldım. Bende şuan 2 GB DDR3 Kingston Ram var anakart kabul etmez diye her ihtimale karşı yine Kingston almıştım.

Bugün taktığımda PC açılıyor ama ekran gelmiyordu her türlü denedim soketlerden yer değiştirdim tam girdiğine eminim 4 GB'lığın üstünde yazılar vardı ama benimkinin üstünde yazı yok. Fakat her şeyi aynı boyutu soketi vs...
RAM leri çıkarıp silgi ile sil olur o bana da olmuştu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı