Çözüldü 4GB Ekran Kartı yeterli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Minimum 6-8 GB alınmalı diyen arkadaşlar ciddiler mi yoksa dalga mı geçiyorlar?

Gayet ciddiyiz. Günümüz oyunlari icin 4 GB genelde yetersiz kaliyor. Tabii oyunlardan kastim AAA diye tabir ettigimiz oyunlar. Konu sahibinin ne oynayacagina bagli.

1080p'de bile yetersiz kalıyor artık 4GB video belleği. İdeal olan 8 GB ki zaten yeni çıkan ekran kartlarında en az 6GB bellek bulunuyor bana kalırsa 6GB bile güne kurtarıyor ancak.

Son düzenleme:
Minimum 6-8GB alınmalı diyen arkadaşlar ciddiler mi yoksa dalga mı geçiyorlar?
Oynadığım çoğu oyunda 5GB VRAM miktarini geçiyor. 6GB geçtiğini bile rahatlıkla görüyorum. Bazı oyunlar 8GB VRAM altına ultra ayar izni vermiyor.

Minimum 6-8GB alınmalı diyen arkadaşlar ciddiler mi yoksa dalga mı geçiyorlar?
Gerçekten de minimum 6GB video belleği olmalı. Oynadığım çoğu oyunda Vram kullanımı 5-6'ları rahatlıkla buluyor. Seneye süper güçlü donanımlara sahip yeni nesil konsollar geliyor dolayısı ile oyunların da sistem gereksinimleri bir hayli yükselecek. Duyurulacak yeni nesil ekran kartlarında 12GB Vram bile görebiliriz artık.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

CoD'da 6 bile değil 8 GB'a dayanmış bellek kullanımı. Betayı sırf bu yüzden oynayamadım sürekli donmalar, dokuların bir türlü yüklenmeme sorunu vardı o zaman 8 GB 590'a sahip arkadaşım tam 7.7 GB kullanım olduğunu söylüyordu.

4 GB VRAM günümüz için "okey" diyebileceğimiz bir seviyede, minimum 8GB diyen insanlar delirmiş, 8GB demek ultra demek.
4 GB VRAM aldınız diye allah belanızı vermez fakat hangi 4GB kartı aldığınızda önemli, misal; GTX 1650 Super 4 GB, 1050Ti'de 4GB fakat aralarında 2 kattan fazla fark var.

4GB yeter diyenler nereden sallıyor bilemeyeceğim. BF5 ultrada 5GB VRAM kullanıyor. Daha az önce Rust oynuyordum. RX 580 8GB Strix ile 1080P ultrada tam 6,2GB VRAM kullandı oyun. Bütçe sınırlı ise RX 580 4GB gibi modeller alınabilir ama 8GB önerimdir. Yani kısaca Ultra grafik ayarları istiyorsan 4GB yetmez. Zaten yanlış okumadıysam GTX 1650'den bahsetmiş konu sahibi. 1650'nin ultrada 60FPS verebileceğini sanmıyorum. (Rust, BF5 gibi ağır oyunlarda)
Zaten ağır olmayan oyunlarda da 4GB VRAM kullanımını aşmaz oyun. O zaman 4GB yetebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı