4K DLSS mi, 2K native mi?

1Ryomen Sukuna

Decapat
Yer
Ülke'nin En Batısı
Monitör seçiminde kararsızım, 4K DLSS kalite ile mi oynamak ( RDR2, Alan Wake 2, Cyberpunk gibi ağır oyunlardan bahsediyorum. Diğer oyunları 4K oynatıyor.) Yoksa bütün oyunları 2K saf kas gücü ile mi oynamak? Hangisinde görüntü daha iyi olur?

Ekran kartı: RTX 4070 Super 3X 12g.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör seçiminde kararsızım, 4K DLSS kalite ile mi oynamak ( RDR2, Alan Wake 2, Cyberpunk gibi ağır oyunlardan bahsediyorum. Diğer oyunları 4K oynatıyor.) Yoksa bütün oyunları 2K saf kas gücü ile mi oynamak? Hangisinde görüntü daha iyi olur?

Ekran kartı: RTX 4070 Super 3X 12g.
2K ve DLSS kalite yapıp oynamak. Hem akıcı deneyim sağlar hemde 2K'da güzelce akarsınız.

Monitör 27 inç ve altındaysa 2K gayet iyi ve yeterli bir görüntü sağlar, kartı zorlamaya gerek yok. Zaten o kart 4K için üretilmişse de yeni çoğu oyunda FG açmadan saniyede 50 kare bile veremiyor.

Monitör 27 inç ve altındaysa 2K gayet iyi ve yeterli bir görüntü sağlar, kartı zorlamaya gerek yok. Zaten o kart 4K için üretilmişse de yeni çoğu oyunda fg açmadan saniyede 50 kare bile veremiyor.

Hocam DLSS kalitede 60FPS altında oyun yok. Alan wake 2 de sadece dlss ve fg açık.

2K ve DLSS kalite yapıp oynamak. Hem akıcı deneyim sağlar hem de 2K'da güzelce akarsınız.

2K DLSS açacaksam boşta duran 3060 takar oynarım hocam. Testlere baktım az önce 4K DLSS performans modu 2K nativeden daha iyi sonuç veriyor görüntü kalitesi olarak.

Son düzenleme:
Hocam DLSS kalitede 60FPS altında oyun yok. Alan Wake 2 de sadece DLSS ve fg açık.

2K DLSS açacaksam boşta duran 3060 takar oynarım hocam. Testlere baktım az önce 4K DLSS performans modu 2K nativeden daha iyi sonuç veriyor.

Aynı şeyi söyledim hocam, kas gücü olarak 60 FPS'ye gücü yetmiyor 4K'da, bu yüzden sanal teknolojiler kullanılıyor.

Aynı şeyi söyledim hocam, kas gücü olarak 60 FPS'ye gücü yetmiyor 4K'da, bu yüzden sanal teknolojiler kullanılıyor.

Teknoloji olmadan 5070 Ti testini izlediniz mi? Cyberpunk'da 30FPS veriyor, DLSS4 kaliteye bir alıyorsun 300FPS. Saçma biraz ama işe yarar. RTX 4070 Super gibi bir kart alınca 4K oyun oynamak istiyorum, biliyorum kartın tam dengi 2K ancak 4K ayrı bir seviye. Gerekirse DLSS performans alırım.

Teknoloji olmadan 5070 Ti testini izlediniz mi? Cyberpunk'da 30FPS veriyor, DLSS4 kaliteye bir alıyorsun 300FPS. Saçma biraz ama işe yarar. RTX 4070 Super gibi bir kart alınca 4K oyun oynamak istiyorum, biliyorum kartın tam dengi 2K ancak 4K ayrı bir seviye. Gerekirse DLSS performans alırım.

Doğrudur, o zaman 4K monitör alabilirsin hocam, biraz da büyük ekran alırsın.

4k DLSS daha mantıklı bence. Düzgün çalışan oyunlarda Upscale teknolojileri işe yarıyor ama native görüntü kadar iyi olamaz hiçbiri. Sihir değil sonuçta az bile olsa bozuyor. Ben de RE4'ü 1440p oynuyorum Fsr açınca 100 Fps'i aşıyor oyun görüntüde bozulma da çok az. Ama Cyberpunk gibi oyunlarda mecbur olunca açmak lazım sadece yollardaki detaylar vb çok olduğu için bozulma çok kolay oluyor. Bence siz 1440p native oynayın. 4k'yı da nabza göre şerbet hesabı oyundan oyuna değişecek şekilde kullanın derim. Alan Wake 2 gibi bir oyunda 4k açarsanız kart baya zorlanır Dlss ile bile 70 Fps'yi aşmaz gibi geliyor akıcılık düşer ama tabii ki oynanır.

4K DLSS daha mantıklı bence. Düzgün çalışan oyunlarda upscale teknolojileri işe yarıyor ama native görüntü kadar iyi olamaz hiçbiri. Sihir değil sonuçta az bile olsa bozuyor. Ben de RE4'ü 1440p oynuyorum FSR açınca 100 FPS'i aşıyor oyun görüntüde bozulma da çok az. Ama Cyberpunk gibi oyunlarda mecbur olunca açmak lazım sadece yollardaki detaylar vb çok olduğu için bozulma çok kolay oluyor. Bence siz 1440p native oynayın. 4K'yı da nabza göre şerbet hesabı oyundan oyuna değişecek şekilde kullanın derim. Alan Wake 2 gibi bir oyunda 4K açarsanız kart bayağı zorlanır DLSS ile bile 70 FPS'yi aşmaz gibi geliyor akıcılık düşer ama tabii ki oynanır.

Evet haklısınız hocam. Yeri gelince 4K yeri gelince 2K. 4K saf kas gücü RDR2 de 65FPS mesela. Baktım rahatsız ediyor DLSS kalitede 80'e çıkıyor. Ama aşırı ağır oyunlarda ya 2K native ya da 4K DLSS performance.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı