4K monitör ile 1080p arasındaki fark film izlemek için çok mu?

APlusMath

Decapat
Katılım
12 Mayıs 2020
Mesajlar
1.133
Yukarıdaki monitörü laptop ekranı çok küçük geldiği için film ve YouTube gibi kullanımlar için almıştım. IPS olduğu için bunda film izlemesi çok güzel oluyor.

Bu model 4K modeli. Buna geçersem çok fark olur mu? Zaten film izlemek için güzel bir 1080p monitör varken, ekstradan sadece 4K film izlemek için ödediğim 3.000TL'ye değer mi?

Not: Bu monitörlerde asla oyun oynamıyorum. Oyun için ayrı bir sistemim ve oyuncu monitörüm var zaten. O yüzden 4ms gibi olaylara takılmayın. Benim için önemli olan bu monitörlerde film için görüntü kalitesi, seyir zevki.
Ayriyeten 4K TV daha mı iyi olur ki :D. Ama bu fiyatlarda olacak.
 
Hocam projeksiyon için nelere ihtiyaç var, hangileri iyi bilginiz var mı? Ortalama ne kadar masraf çıkar ses sistemi hariç.

Düz ve beyaz bir duvar+ projeksiyon makinesi :D.
Öncelikle bir ara niyetlenmiş biri olarak Technopat'ın projeksiyonlarla ilgili makalesini buraya bırakayım.
Benim aklımda olan cihaz buydu:
Daha 6 gün önce bir arkadaşa önermiştim, o zaman fiyatı 1600 liraydı. Benim bu cihazda en beğendiğim özellik çok küçük olmasıydı, bir yerlere giderken çantama atıp oralarda da kullabilirim diye alacaktım :D. Tabi ben alamadım araya başka şeyler girdi ama eğer aklınızda projeksiyon alma fikri oluşursa bir konu açın, tecrübeli arkadaşların fikirlerini birlikte alalım ( ileride almayı düşündüğümden beni de etiketlerseniz sevinirim :) ).
Bkz 5-6 gün önceki fiyatı:


1617565879487.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı