4K monitör ile 1080p arasındaki fark film izlemek için çok mu?

Link'i attığınız Philips 4K monitörü kullanıyorum ve görüntü kalitesinden gayet memnunum. Monitörle ilgili sorunuz varsa yardımcı olabilirim.

Hocam biraz anlatır mısınız genel olarak. Görüntü kalitesi 1080P monitöre göre nasıl. İçerik olarak 4K film bulmak zor mu? Sadece film için değer mi o fiyata. Neler düşünüyorsunuz?
Düz ve beyaz bir duvar+ projeksiyon makinesi :D.
Öncelikle bir ara niyetlenmiş biri olarak Technopat'ın projeksiyonlarla ilgili makalesini buraya bırakayım.
Benim aklımda olan cihaz buydu:
Daha 6 gün önce bir arkadaşa önermiştim, o zaman fiyatı 1600 liraydı. Benim bu cihazda en beğendiğim özellik çok küçük olmasıydı, bir yerlere giderken çantama atıp oralarda da kullabilirim diye alacaktım :D. Tabi ben alamadım araya başka şeyler girdi ama eğer aklınızda projeksiyon alma fikri oluşursa bir konu açın, tecrübeli arkadaşların fikirlerini birlikte alalım ( ileride almayı düşündüğümden beni de etiketlerseniz sevinirim :) ).
Bkz 5-6 gün önceki fiyatı:

Eki Görüntüle 957931

Hocam bunun görüntü kalitesinin 4K olduğuna emin miyiz? Ben baktım şimdi de düzgün cihazlar 6-7Bin TL'den başliyor 4K olanlar.
 
Hocam biraz anlatır mısınız genel olarak. Görüntü kalitesi 1080P monitöre göre nasıl. İçerik olarak 4K film bulmak zor mu? Sadece film için değer mi o fiyata. Neler düşünüyorsunuz?
IPS panel olması sebebiyle görüş açısı harika öncelikle. Nereden bakarsanız bakın görüntü hiç bozulmuyor. Renk kalitesi zaten SRGB %110'luk değere sahip yani renklerin harika olduğunu söylememe gerek yoktur diye düşünüyorum. Oyun oynarken ve Windows'u kullanırken 4K ciddi avantajı hissediliyor. Film izlerken ise çok abartı bir fark hissedilmiyor bunun sebebi ekranın küçük olması. Piksel yoğunluğu çok fazla olduğundan dolayı görüntü çok keskin olsa da, detayları görebilmek için ekrana çok yakından bakmanız gerekiyor. Bu da biraz rahatsız edici. Film izlemek için en az 32' monitör veya TV'ye yönelmenizi tavsiye ederim. 4K çözünürlük 27' ekranda biraz boğulmuş kısacası. Eğer oyun oynayacaksanız alabilirsiniz kesinlikle görüntü muhteşem. Ama sadece film izlemek için ben olsam biraz daha biriktirir TV alırdım. Bir de ben monitörü 2 sene önce 1800TL'ye aldım. Ama ne olursa olsun daha fazla para biriktiremeycekseniz, bu fiyata daha iyi görüntü kalitesine sahip 4K ekran bulabileceğinizi sanmıyorum.
 
IPS panel olması sebebiyle görüş açısı harika öncelikle. Nereden bakarsanız bakın görüntü hiç bozulmuyor. Renk kalitesi zaten sRGB %110'luk değere sahip yani renklerin harika olduğunu söylememe gerek yoktur diye düşünüyorum. Oyun oynarken ve Windows'u kullanırken 4K ciddi avantajı hissediliyor. Film izlerken ise çok abartı bir fark hissedilmiyor bunun sebebi ekranın küçük olması. Piksel yoğunluğu çok fazla olduğundan dolayı görüntü çok keskin olsa da, detayları görebilmek için ekrana çok yakından bakmanız gerekiyor. Bu da biraz rahatsız edici. Film izlemek için en az 32' monitör veya TV'ye yönelmenizi tavsiye ederim. 4K çözünürlük 27' ekranda biraz boğulmuş kısacası. Eğer oyun oynayacaksanız alabilirsiniz kesinlikle görüntü muhteşem. Ama sadece film izlemek için ben olsam biraz daha biriktirir TV alırdım. Bir de ben monitörü 2 sene önce 1800TL'ye aldım. Ama ne olursa olsun daha fazla para biriktiremeycekseniz, bu fiyata daha iyi görüntü kalitesine sahip 4K ekran bulabileceğinizi sanmıyorum.

Çok sağ olun hocam. Film için dediğiniz gibi 27 inch biraz küçük gelebilir. Elbette 1080P'ye göre iyidir ama 3000TL ekstradan vermeye değmeyebilir. Çok teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı