5.1 hoparlör düzgün çalışmıyor

zeuxsizz

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar normalde araştırmayı seven birisiyim internetin her yerine baktım fakat adamakıllı hiçbir sonuç bulamadım sorunum hakkında. Şimdi benim isteğim şu ben eski bir 5+1 hoparlör olan thrust markasının 3000p modelini kullanıyorum, ürünün kablo girişinde 3'lü AUX varken dönüştürücüyle ikisini takıp tek bir ses girişiyle bilgisayara takıyorum, bilgisayar bunu stereo olarak görüyor ama ses sağ hoparlörlerden hiç gelmiyor mesela ses ayarlarından mono ses yapınca tüm hoparlörler çalışırken stereo moduna alınca tekrarda sağ hoparlörler çalışmıyordu bunun sorununun kablo olduğunu düşünüyorum fakat hoparlörden dolayı da olabilir. Anakart modelim Gigabyte H610M S2H DDR5, internetten bunada baktım fakat 5.1 hoparlör destekleyip desteklemediğini bulamadım, anakartımın arkasında mavi kırmızı yeşil ses girişleri var şu anda 2 hoparlörümü çıkardım fakat ikisini de kullanmak istiyorum. Eğer sorun hoparlördeyse yeni bir 5.1 hoparlör alacağım fakat sorun anakartımdaysa hepsi boşa mı? Onu bilemiyorum, yine de bir dönüştürücü veya benzeri bir şey varsa satın alabilirim şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar normalde araştırmayı seven birisiyim internetin her yerine baktım fakat adamakıllı hiçbir sonuç bulamadım sorunum hakkında. Şimdi benim isteğim şu ben eski bir 5+1 hoparlör olan thrust markasının 3000p modelini kullanıyorum, ürünün kablo girişinde 3'lü AUX varken dönüştürücüyle ikisini takıp tek bir ses girişiyle bilgisayara takıyorum, bilgisayar bunu stereo olarak görüyor ama ses sağ hoparlörlerden hiç gelmiyor mesela ses ayarlarından mono ses yapınca tüm hoparlörler çalışırken stereo moduna alınca tekrarda sağ hoparlörler çalışmıyordu bunun sorununun kablo olduğunu düşünüyorum fakat hoparlörden dolayı da olabilir. Anakart modelim Gigabyte H610M S2H DDR5, internetten bunada baktım fakat 5.1 hoparlör destekleyip desteklemediğini bulamadım, anakartımın arkasında mavi kırmızı yeşil ses girişleri var şu anda 2 hoparlörümü çıkardım fakat ikisini de kullanmak istiyorum. Eğer sorun hoparlördeyse yeni bir 5.1 hoparlör alacağım fakat sorun anakartımdaysa hepsi boşa mı? Onu bilemiyorum, yine de bir dönüştürücü veya benzeri bir şey varsa satın alabilirim şimdiden teşekkürler.
Realtek veya Windows'tan ayarlamam lazım.

Merhaba. 5.1 sistemi için o anki ses kartı yazılımında (PC'ye yüklü olan onboard ses kartı sürücü programında) 5.1 'e yapılacak olan seçimi yapmanız lazımdır, bu değişikliği yaparsanız 5.1 sistemi (3 adetin birisi normalinde stereo ses (hoparlör) çıkışı, diğeri stereo mikrofon, diğeri ise harici stereo ses girişi portudur) devreye girebilmiş olur. Ayni çıkışlar stereo çıkışı yerine 5.1 olarak ayarlanarak 2 yerine 5.1 ses sistemi olarak 6 adet hoparlörle ses kartı driver' ından yapılan müdahale ile kullanılabilir. Ama bunun için sadece o anakart için doğru onboard ses kartı yazılımını bulmalısınız. Kolay gelsin.

Merhaba. 5.1 sistemi için o anki ses kartı yazılımında (PC'ye yüklü olan onboard ses kartı sürücü programında) 5.1'e yapılacak olan seçimi yapmanız lazımdır, bu değişikliği yaparsanız 5.1 sistemi (3 adetin birisi normalinde stereo ses (hoparlör) çıkışı, diğeri stereo mikrofon, diğeri ise harici stereo ses girişi portudur) devreye girebilmiş olur. Ayni çıkışlar stereo çıkışı yerine 5.1 olarak ayarlanarak 2 yerine 5.1 ses sistemi olarak 6 adet hoparlörle ses kartı driver' ından yapılan müdahale ile kullanılabilir. Ama bunun için sadece o anakart için doğru onboard ses kartı yazılımını bulmalısınız. Kolay gelsin.

Merhaba dediğinizi yaptım fakat sorun onda değil bende soldan gelen ses hepsinden geliyor fakat sağdan hiç ses gelmiyor iyi akşamlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı