5.5 Mbps upload ile yayın açılabilir mi?

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa

Merhaba, aldığım hızlar ile 720p ve güzel kaliteli bir yayın açılır mı? Bu konu hakkında bilgim dümdüz 0, hiçbir şey bilmiyorum. Akşamları bazen oyun oynayacağım, bazen de arkadaşımla film izleyeceğim. Bu amaçla nasıl bir yayın açabilirim? Hangi programları kullanmalıyım?

Obs studio youtube kullanımı diye aratırsanız 5 dk'lik bir pratikle hemen kaparsınız işi. Sorması ayıp ücreti nedir bende türknete geçebilirim internetimden hiç memnun değilim. Birkez modem konusunda anlaşmazlık yaşadık Türknette ancak bana hiç 6Mbps upload hızlı tarifelerinden bahsetmediler.

Tamamen altyapınla alakalı bir durum. Ben 7.60 Mbps upload ile 3000 bitrate yayın verince bile oyunda anlık olarak ping yükseliyor. 4500 bitrate 720P 60FPS versem yeterli benim için ama dediğim gibi anlık ping yükseliyor. Oynadığım oyunlar rekabetçi olduğu için canımı sıkıyor. Hızım;

Sadece 35 Mbps yazıyordu, tarifeye geçtikten sonra bakınca yanında 6Mbps upload yazdığını gördüm. 16 ile 35 Mbps tarife fiyatları aynı, 75 TL. 100Mbps'e kadar olan isr 85 TL. TurkNet'e geçecekseniz söyleyin, ikimiz de 1 ay kullanalım kod ile.
ADSL 16 Mbps ile CS rekabetçide 60 ping alıyordum, altyapım bina eski olmasına rağmen güzel.

@fromhell1 Normalde benim de ping değerlerim gayet iyi. Hatta arkada Warzone'u 7-8 mb/s hıza sınırlayıp CS'de rekabetçi atmıştım hiç ping yükselmiyordu. Ama işin içine upload girince böyle oluyor. Altyapım iyi aslında, SNR değerlerim de kötü değil ama VDSL doğası bakır kablolarla alakalı diyor forumdaki bir kaç arkadaş.

720P60FPS 4500-5000 bitrate ile güzel yayın açabilirsiniz.
Bildiğim kadarıyla 1080P yayın açmak için partner olmanız gerekiyor.

Ne kadar bitrate veriyorsunuz?

Hiçbir fikrim yok, OBS’yi yükledim önerilen ayarları yap dedi yaptım daha da bir şeye dokunmadım, nereden bakabilirim kaç bitrate verdiği mi?

Hiçbir fikrim yok, OBS’yi yükledim önerilen ayarları yap dedi yaptım daha da bir şeye dokunmadım, nereden bakabilirim kaç bitrate verdiği mi?
Önerilen ayarları düşük yapar tahminimce 3000-3300 bitrate yapmıştır. Onu 4500-5000'e çek ve kalitenin 720p60fps olduğunu kontrol et.

Önerilen ayarları düşük yapar tahminimce 3000-3300 bitrate yapmıştır. Onu 4500-5000'e çek ve kalitenin 720p60fps olduğunu kontrol et.

Yarın bilgisayarımı açtığımda geri dönüş yaparım.
Önerilen ayarları düşük yapar tahminimce 3000-3300 bitrate yapmıştır. Onu 4500-5000'e çek ve kalitenin 720P60FPS olduğunu kontrol et.

Ekte 3800 bitrate olduğu gözüküyor. Kaç yapmam lazım?
@Doğukan Ürker

Dosya Ekleri

• Capture.PNG
    14,6 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…