5 kişilik aileye 100 Mbps hız yeter mi?

Hocam hızdan ziyade iyi bir modem de lazım. Mu-mimo özelliğine sahip olması bence kalabalık ağlar için en önemli şey. Örneğin bizim evde biri upload yaptığı zaman diğer herkeste download çöküyor. Onun dışında 80 Mbps 4 kişiye yetiyor bizim evde.
 
Video, sosyal medya, mesajlaşma uygulamaları gibi günlük kullanımlarda sıkıntı olmaz. 75 Mbps download ile 4 kişilik kullanımda gayet yeterli oluyordu bizde. Hatta bazen bilgisayarda yüksek boyutlu bir indirme yaparken bile kullanımda çok da fark oluşmuyordu.

Ayrıca modeme kabloyla bağlanmaya özen göster.
 
internete bağlanma şeklin nedir? ethernet ise gayet iyi hız fark etmez ping'de (oyun içinde).

Keza aynı şekilde Wi-Fi'de oyle. Eger güclü bir modem ve iyi bir wifi baglantısı (uzak olmayan) iyi bir wifi kartı takılı PC ise ping hiç yaşamazsın. ping hız değil, bağlantı kalitesi ile belirleniyor.Eski evimde 24 mpbs internet vardı. hem tv ye hem pc'ye ethernet ile bağlı oldugundan asla ping sıkıntısı yaşamadım. Üstelik PC'de iP TV ve Netflix izleniyordu sürekli.

Ama telefonlar da biraz hız problemi yaşanıyordu o da modem wifi'si çöptü :D

Kaliteli Wi-Fi li modem aldıktan sonra bu problemde ortadan kalkmıştı.

Dediğim gibi, bağlanan cihazların ve modemin kalitesi cok ciddi etken bir de mesafe.

Şu an ki evimde 1gbps internet kullanıyorum kablom arızalıydı, ciddi ping sıkıntıları yaşadım. Kabloyu değiştim cayır cayır. 1ms ile LoL oynuyorum şu an.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı