50.000 TL'ye kadar saf işlemci gücü için gaming notebook önerisi

Bütçe
50.000 TL

Roach

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Kalıcı olarak harici ekrana bağlanacak ve öyle çalışacak bir laptop ihtiyacı var. Ofiste kullanılacak ve yapılan işler Windows+yüksek işlemci gücü gerektiriyor. Daha doğrusu biz hızlı çalışabilmek için öyle tercih ediyoruz.

Çok nadiren ekran kartı isteyen video dönüştürme işleri yapılacak. Grafik gücü çok ön planda değil ancak 4K120 ve 2K60 olan iki tane harici monitörü rahatça sürebilmesi gerekiyor.

Asıl ihtiyaç işlemcisini tam güçle kullanabilmesi, thermal throttling yapmaması, yapay Watt limitleri koymaması şeklinde. Gazı verebilecek. Ekran, boyut vb önemli değil, dediğim gibi kasa görevi görecek. Tabii bu çalışmaya dayanabilecek kadar kaliteli olması bekleniyor :)

Bütçe 50.000 TL'ye kadar. Ryzen 9, i9, değerse i7 taraflarından önerileriniz ne olur?

İşlemcilere Watt basabilmesi açısından MSI düşünecektik ama max devirdeki fan sesine tahammül edebilir miyiz bilmiyorum. Daha önce alıp iade ettiğim GP68HX'te bu konuda kötü bir deneyimim olmuştu.

Son düzenleme:
Bir kere hem islemciyi limitlememesini istiyorsunuz hem de tam yukte fan sesi konusunda cekiniyorsunuz. Ikisi ayni anda olabilecek sey degil zira bir laptopu sogutmak icin fanin yuksek devirde calismasi kadar dogal bir sey yok. Henuz fani tam devirde calistirmadan bilesenleri cok iyi sekilde sogutan bir teknoloji de gelistirilmedi. Bu butcelerde alinabilecek iki cihaz var islemcisiyle one cikan.

Ofiste kullanma niyetin varsa Masaüstü toplamak daha iyi değil mi ?
Ne kadar güçlü laptop olursa olsun masaüstü gibi performans sunmaz.

Başka husus hem işlemci limiti kaldırıp hemde fansesinden şikayet ediyorsun henüz öyle bir üretim teknolojisine sahip bir ürüne denk gelmedim.

Arkadaşlar "fan sesinden rahatsız oluyoruz" diye bir şey demedim. Oradaki nüansı şöyle ifade edeyim; örneğin Legion 5i Pro 2023 de var ofiste, max fan çalışsa da kulak tırmalayan bir sesi olmuyor. Tüm gün yüksek devirde çalışabilir. Yani fanın kalitesi ve akustiği burda rol oynuyor. MSI ve Acer gibi markaların fanlarında bu deneyim genellikle daha kötü oluyor.

nedenmasaüstütoplamıyorsun'cuları dikkate almıyorum. Bilgisayar alınırken verilecek ilk karar bu, kişi laptop seçiyorsa sebepleri vardır. Burası 16 yaş forumu mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı