50 bin TL civarı B ehliyet için motor önerisi

Yaşınız yetiyorsa (24 ve üzeri) direkt A ehliyet alın bence. A1 A2 A arasında kurs ücreti olarak çok büyük bir fark yok.

Kocaeli için konuşayım, A ehliyet için kurs 12 bin lira civarı, 1350 civarı da direksiyon sınavı ücreti var.

Sınavı geçtikten sonra da 3500 lira civarı ehliyet yenileme ücreti olması lazım. Eğer A1 alırsanız o 3500’den muaf olursunuz B ehliyetiniz olduğu için.

Ama 300k gibi yollara gitmek istiyorsanız en az 200-250cc motor lazım, o yüzden A2’den aşağı almayın bence. A2 alıyorken de direkt A alın yaşınız yetiyorsa arada pek bir fark yok.
Bu yolu seçersem masraf artıyor şuanlık heves için alıyorum ayrıca yaşımda 24 ten küçük fazla bütçem yok sanırım 50 cclik motor alıcam 125cc yükseltilmiş motor bakıyorum tk 03 güzel gibi geldi

Bu yolu seçersem masraf artıyor şuanlık heves için alıyorum ayrıca yaşımda 24 ten küçük fazla bütçem yok sanırım 50 cclik motor alıcam 125cc yükseltilmiş motor bakıyorum tk 03 güzel gibi geldi
Malzeme kalitesi iyi olmayan bir motor haberiniz olsun bence ikinci el Tvs Raider alın.

50 cc lik motorlarla 5 yıl gece gündüz kuryelik yapmış biri olarak sizinle bir kaç deneyimimi paylaşayım.
50 cc lik motorlar hacim olarak çok ufak tefek ve kısacası eti ne budu ne diyebileceğimiz motorlardır. Motosiklet alındığı anda da motorcuya gidip 80 cc liğe dönüştürülmelidir..
Özellikle 50 cclerde scooterlardan uzak durulmalıdır. bunların markası ne olursa olsun kronikleri vardır .. Sık sık ön veya arka debriyaj parçalaması ve buna bağlı olarak kayış da koparması. Bunu nasıl anlarız.. yokuş performansı düşmeye başlamıştır. ve motor ışıklarda bekledikten sonra zar zor harekete geçiyordur.. bir anda yolda bırakır.. ve hemen hepsinin marş motoru ve buji problemleri vardır. motor çok zor çalışır ve boğulur çalışmak bilmez.. vs vs
Bu yüzden 50 cc alacaksanız yarı otomatik cup almanızı öneririm.. Sıkıntısız olur bunlar .. ve yine 80 cc ye çevirmek kaydıyla.. pek çoğunu da kullandım. ve en sorunsuzu Yuki Gusto dur.. Ömürlük kullanılacak bir motoru var aletin . Şimdilerde yeni kasasını da yaptılar daha da şık oldu.. eski veya yeni kasası tercih edilebilir. İşte Kübaymış Mondila revivalmış veya 125 lik scooterlara benzetilmiş ne idüğü belirsiz modellermiş uzak durun.. motor servislerini zengin edersiniz.. illa otomaik cites scooter alacağım diyorsanız da .. evden kahveye kahveden markete dümdüz ve girinti çıkıntısız bir otoban kalitesinde asfalt yolda gidecekseniz alın.. başka türlü uzak durun... %o lik scooterlar ticari sebeplerle yapılmış ve zorlama bir mühendislikle üretilmiş problemli motosikletlerdir. anca bağırır.. Yuki Gusto candır..

sniper pro x almış birisi olarak her 500km de sorun çıkarıyor. şuan ön fren hidrolik borusu patlamış vaziyette. 50cc almanı önermem. ehliyetini alıp güzel bi motor almanı öneririm. 50cc ile uzun yol yapamazsın. max 80 i görüyorlar. daha da hızlanması için yükseltmeler yapman lazım.

sniper pro x almış birisi olarak her 500km de sorun çıkarıyor. şuan ön fren hidrolik borusu patlamış vaziyette. 50cc almanı önermem. ehliyetini alıp güzel bi motor almanı öneririm. 50cc ile uzun yol yapamazsın. max 80 i görüyorlar. daha da hızlanması için yükseltmeler yapman lazım.
Bazı motorlar ruhsatta 50cc ama kendisi 125cc tk03 buldum bi tane ve fabrika çıkışlı 125 cc imiş o tarz bir şey bakıyorum vende

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı