50 Mbps için ISS önerisi

Keşke biraz da küçük yazıları okusanız :) "15 ay taahhütlü olup, ilk 3 ay 309 TL, son 12 ay 559 TL'dir." 2 yıl bile taahhüt yapmıyorlar artık 15 aya TurkNet anca bu fiyatlara çıkar zaten...

Dostum onu da okudum merak etme 15 aya bölünce aylık tutar 509 TL ediyor.

Peki sizce Telekom ne kadar mantıklı? TurkNet'e üye olup davet kodu paylaşarak en azından indirimden faydalanabilir.

Altyapı sağlayıcısı olduğundan sorunlara direk müdahale ediyor. Türkiye genelinde en düşük pingi veriyor. 15 ay sabit fiyat avantajı var bir de. Kimisi davet kodu kimi şeylerle uğraşmaz o tercih meselesi artık. Ben yakın zamanda kapatmayacak olsam yine taahhütlü alırım bu enflasyonik zamanda.

Altyapı sağlayıcısı olduğundan sorunlara direk müdahale ediyor. Türkiye genelinde en düşük pingi veriyor. 15 ay sabit fiyat avantajı var bir de. Kimisi davet kodu kimi şeylerle uğraşmaz o tercih meselesi artık. Ben yakın zamanda kapatmayacak olsam yine taahhütlü alırım bu enflasyonik zamanda.
"Altyapı sağlayıcısı olduğundan sorunlara direk müdahale ediyor" demişsiniz fakat Türk Telekomun yapmadığı iyiliği bana "TürkNet" yapıyor hocam. Telekomun kendi personeli geldi adresinizde 76nın üstünü göremezsin dedi dayattı bağlamadı. TürkNet ile görüştüm bir şekilde Telekomu zorlayarak bağlattılar ve şuan gayette 76yı geçerek hız alabiliyorum.

Ek olarak PİNG konusuna gelecek olursak FİBER haricinde Türk Telekom da düşük ping sunamıyor nereden çıkardınız bunu acaba?

Davet kodu ile uğraşmak istemez diyorsunuz fakat hem ucuz olsun hem hızlı olsun diyorsunuz. O zaman hem ucuz hem hızlı olsun istiyorsanız illaki uğraşmak gerekecek.

"Altyapı sağlayıcısı olduğundan sorunlara direk müdahale ediyor" demişsiniz fakat Türk Telekom'un yapmadığı iyiliği bana "TurkNet" yapıyor hocam. Telekom'un kendi personeli geldi adresinizde 76'nın üstünü göremezsin dedi dayattı bağlamadı. TurkNet ile görüştüm bir şekilde Telekom'u zorlayarak bağlattılar ve şu an gayet de 76'yı geçerek hız alabiliyorum.

Ek olarak ping konusuna gelecek olursak fiber haricinde Türk Telekom da düşük ping sunamıyor nereden çıkardınız bunu acaba?

Davet kodu ile uğraşmak istemez diyorsunuz fakat hem ucuz olsun hem hızlı olsun diyorsunuz. O zaman hem ucuz hem hızlı olsun istiyorsanız illaki uğraşmak gerekecek.

Dostum bilirsin ki TT diğer firmaların işini sallar ve geciktirir. Benim altyapı 64 sözde ama 83-85 alıyorum değişiyor o faktörler.
Ping konusunda ise Türk Telekom gerek pop noktası gerek yurt dışı çıkışları ile gayet önde.
Davet kodu meselesi kişisel tercih.

Dostum bilirsin ki TT diğer firmaların işini sallar ve geciktirir. Benim altyapı 64 sözde ama 83-85 alıyorum değişiyor o faktörler.
Ping konusunda ise Türk Telekom gerek pop noktası gerek yurt dışı çıkışları ile gayet önde.
Davet kodu meselesi kişisel tercih.
Hayır TELEKOMUN işi sallaması değil. Kendi saçma sistemleri yüzünden altyapı hatalı görünüyor. Müdürlüğe başvurdum HAVAİ hat geliyor onu yenileyin diye yenilemeyeceklerini söylediler. Ben de TÜRKNETE söyledim ve 1 hafta sonra ekip geldi yeniden kablo çektiler ve sorun düzeldi. Anlayacağınız TELEKOM müşterisi olmam şartıyla altyapı yenileme talebimi reddetti TÜRKNET ise gerekli aksiyonları aldı ve hemen kablomu yeniletti.

50Mbps için, iss tartışması yapmaya da çok gerek yok açıkçası. Ayrıca Turknet, Tek fiyat politikasına devam ederse, ileri de sıkıntı olabilir.

Zaten Gigafiber yatırımlarını azaltılar.
Normalde yurtdışından OLT getiriyolardı. ZTE ve ZYXEL OLT'leri artık T.T'den kiralıyorlar. SR (Services Router) Olarakta, Türk Telekomdan aldıkları nokia SR14 , SR12 'ler var. Türkneti bir konuda tebrik edebilirim o da Routing. Dışarıya kapalıdır, BGP rotası düzgün eyvallah. Fakat Artık bir çok iss ucuza veriyor iken, Turknet tercih etmek mantıksız.

Her zaman en iyi kalite Türk telekomda.
Sebeplerini sayayım;
Türk telekom Genel sahada ZTE ZXR SSR, SR14 SR12E services router kullanıyor. Ayrıca GPON kartlar upgrade edilebilir düzeyde. Misal Türk telekom bir bölgeye gelir ise mutlaka fiber getirir.
Çünkü OFSD'de yapılan çoklamaları, mahalle bazlı ayarlıyorlar. OLT'lerde 20 portu 2047 kişiye paylaştırıyolar, genel saha çoklamaları OFSD üstünde çok iyidir. Genel sunucu kalitesi, Routing, BGP en iyisidir.

Turknet gigafiber de "simetrik" diye verdiği hizmet teknik olarak simetrik değil, Asimetriktir. Çünkü GPON teknolojisi 2.4g DL, 1.2G UL destekler. DL ve UL'yi 900/900 verip bir nevi "ortaya" çekip "simetrik" demek komiktir.

Genel saha kalitesi her zaman T.T'de daha iyidir.
Turknet, T.T'den daha iyi diyenler var ise, gelsin, konuşalım yanlız ben teknik konuşurum, onu söyleyeyim.

@yskaplan gel konuşalım dostum turkneti övüyorsun ya. Yanlız, şu olay oldu bu olay oldu t.t yapmadı, turknet yaptı değil, genel saha kalitesinden. Çünkü turknet t.t altyapısında t.t ye mail ve bv ile iletiyor. Yapan yine T.T'dir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı