50 Yıldır Gökyüzün Kraliçesi Olan 747'nin Tarihi

• Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 706
Makaleler
24
Yer
İstanbul

İlk nesil B-747 ve son nesil 747-8.

747-hakan2.jpg

A380'den yine para kazandılar ama ego tatmininden başka bir şey olmadı Airbus için. 747'nin dili olsa, abicim sen önce kargo taşımayı öğren de sonra gel beni devir der :)
747 ikonik bir uçak. Hiç o topa girmezdim valla ben olsam:) Hani kargoyu bile geçtim yanından geçerken "Sen kimsin ya" bakışı atardım valla:)

@Mert Boeing, 747 için yolcu modeli üretimini durduracak. Kargo ve VIP ise üretmeye devam edecekler artık ne kadar isterlerse. 747 artık yolcu taşımaktan çok kargo taşımakta kullanılıyor, zira aşırı verimli bir kargo uçağı konumunda.

A380 kadar erken silinmezler ama silinecekleri zaman elbet ki gelecektir. ABD'de hala 30-35 yıllık uçakların kullanıldığını düşünürsek, uzun süre 747'leri havada göreceğiz.

Ek bilgi olarak Boeing'in şu an önem verdiği uçak 777X. 787 ile de A350 satışlarını baltalamak için ellerinden geleni yapıyorlar :)

Şu uçağı kim tasarlamışsa ve eğer ölmüşse mezarına gidip bir su dökelim dua edelim valla, bize böyle bir güzellik bahşettiği için😍
Uçak 60'ların 2. yarısında baş mühendis Joe Sutter ve ekibi tarafından tasarlanıyor. Joe abimiz eğer ki yanlış hatırlamıyorsam 2016 yılında hayatını kaybetmişti.

Uçak 60'ların 2. yarısında baş mühendis Joe Sutter ve ekibi tarafından tasarlanıyor. Joe abimiz eğer ki yanlış hatırlamıyorsam 2016 yılında hayatını kaybetmişti.
Allah mekanını cennet etsin diyelim o zaman:)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı