500 TL i3 2120 ve HD 7700 PC Upgrade Yapma

sayminyorki

Kilopat
Daha fazla  
  • Radeon Yazılım Sürümü - 17.1.1
  • Radeon Yazılım Sürümü - Crimson ReLive
  • Grafik Yonga Seti - AMD Radeon HD 7700 Series
  • Bellek Boyutu - 4096 MB
  • Bellek Türü - DDR3
  • Çekirdek Saati - 800 MHz
  • Windows Sürümü - Windows 10 (64 bit)
  • Sistem Belleği - 8 GB
  • CPU Türü - Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz

Arkadaşlar bu sistem üzerine iyileştirme yapmak istiyorum. 500 TL bütçem var. Biliyorum az ancak bu şekilde yavaştan yavaştan toplamak istiyorum.

Yukarıdaki bilgiler yeterli olmadıysa lütfen konunun altında belirtin başka hangi özellikleri yazmam gerektiğini. İlk defa konu açıp tavsiye almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci değiştirirsen anakartta değiştirmek zorunda kalırsın. Anakart değişiyosa eğer güncel bir anakart takmak en mantıklısı olur. DDR4 anakart ve İşlemci olarakta i3 7100 bile taksan başlı başına 700tl falan ediyor. Sistemin güncellenmiş olur ama performans artışı çok olmaz çünkü işlemcin ekran kartını tam besliyor. Tam o karta uygun bir işlemci. Kartıda yükseltirsen darboğaz yaşarsın. Hem işlemci hem ekran kartı değiştirmek te yeni sistem almak demek.

2. cvp olarak da söyle söliyim;
senin işlemci 150tl civarı,
ekran kartında 250tl civarı,
2. el bir i5 yada i7 alabilirsin yine 1155 pinli. i5 3340 400tl
2. el bir R9 270x alabilirsin 500 TL civarı.
Tam denk gelir.

Seçim senin.

Son düzenleme:
hocam biraz zorlarsanız kaby lake pentium g4560 ve ona göre ucuz bir anakart seçerseniz mantıklı olur.
Eğer işlemciyi düşük bulduysanız i3 7100/6100 ile yarışan bir işlemci.

İşlemci değiştirirsen anakartta değiştirmek zorunda kalırsın. Anakart değişiyosa eğer güncel bir anakart takmak en mantıklısı olur. DDR4 anakart ve İşlemci olarakta i3 7100 bile taksan başlı başına 700tl falan ediyor. Sistemin güncellenmiş olur ama performans artışı çok olmaz çünkü işlemcin ekran kartını tam besliyor. Tam o karta uygun bir işlemci. Kartıda yükseltirsen darboğaz yaşarsın. Hem işlemci hem ekran kartı değiştirmek te yeni sistem almak demek.

2. cvp olarak da söyle söliyim;
Tam denk gelir.

Seçim senin.

R9 270x alırsam eğer performans artışı ne seviyede olur?

hocam biraz zorlarsanız kaby lake pentium g4560 ve ona göre ucuz bir anakart seçerseniz mantıklı olur.
Eğer işlemciyi düşük bulduysanız i3 7100/6100 ile yarışan bir işlemci.

Sizce anakart mı almalıyım bu işlemciye yoksa ekran kartı mı? Yeni nesil oyunları düşük görsellerde oynayabiliyorum ama yavaştan kasmaya başladı. Çözümü için ne önerirsiniz?

R9 270x alırsam eğer performans artışı ne seviyede olur?
R9 270X güçlü bi karttır. GTX 1050Tİ civarlarında bir kart. Tabi TDP si cok yuksek öyle bir dezavantajı var. Gerçi 500tl ye ikinci el bir GTX 1050Tİ da alabilirsiniz. İ5 3340 ile beraber çok güzel çalışacaktır. 4 yıl daha 1080p oyunlarda sıkıntı cıkarmayacaktır

Eğer ekran kartı alırsan cpu na göre birşey tercih edersin.Eğer anakart işlemci falan değiştirirsen ilerde daha yüksek bir ekran kartı alırsın ama hatalı bilgi vermişim bunun yüzünden özür dilerim.Birde ram takmanız gerek.
Tam denk gelir.

Seçim senin.
Eğer elinizdeki parçaları satabilirseniz arkadaşın hesabından 400 tl olur bu seferlik rami 4 gb seçerseniz yaklaşık 200 tl artar üstüne 200 tl ekleyebilirseniz ortalama 400 tl ye 2. el gtx950 buldum bu size gayet yeter bana göre

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı