5000-7500 TL Monitör Önerisi

Bütçe
7500
İnşallah çok teşekkür ederim, DP kablosu ekstradan da aldım, onu takacağım.

@Sad Frog @watnelas @Pweck

Tekrardan merhaba, bugün monitörü aldım, yani 1 günde geldi İtopya çok güzelmiş maşallah. 27 inç sorunum yok çok beğendim, aslında boyutları masama uygun olduğu için de almıştım bir noktada, ama ayakları çok büyükmüş monitörün, yani normalde monitör masamın arkasında olması gerekiyor, ama ayakları arkaya doğru uzandığı için maalesef tam olarak %40 kadar önde duruyor monitör, yani arkası boş, ayakları uzun olduğu için. Çok yakınımda duruyor monitör neredeyse dibimde, bu yüzden ekranın sol ve sağ üst köşelerini görmekte zorlanıyorum. Çok yakında olduğu için. Bunun için yardım istemem saçma olur ama bir öneriniz var mı acaba? Beyaz ışık sızması testini yaptım sorun yok hiç, örnek resim verilmiş sitede, onlarla da karşılaştırdım sorun yok. Ölü piksel testi yaptım, birçok koyu renkte hiçbir şey görünmüyor, ama beyaz, yeşil ve mavi renkte sağ üst köşeye yakın bir yerde ölü piksel var hafif siyahımsı kırmızı bir nokta. Bunu biraz silmeyi denedim bir bez ile ama gitmiyor. Ama tek 1 tane nokta için iade yapmayacağım, çünkü bembeyaz ışıkta dikkatlice bakmazsam göremiyorum. Ghosting testini de yaptım, bu testi gerçekten hiç anlamadım, 3 farklı UFO'lar dönerek ilerliyorlar, izlerin ne olduğunu bilmediğim için yorum yapamıyorum, bence bana göre bir sorun yok, UFO'lar normal şekilde gidiyor, etrafta beyaz ışınlar çıkıyor üst ve alt katmanlarda, ama UFO'ların sağında veya solunda herhangi bir şey yok, sadece o üst alt ve ara katmanlarda beyaz ışın gibi 3-4 santimlik çubuklar gidiyor aşağı doğru, aynı UFO'lar gibi bu beyaz ışın çubukları gidiyor. Başka bir sorunum yok, tek sıkıntı söylediğim gibi ekran gerçekten çok yakında, masanın %40'ını kaplıyor, çok önde duruyor.

Hocam ayaklıklara önce bakmanız lazımdı masamıza uygunmu diye ayrıca ölü pikselde çıkmış 3 tane renkte normalde geri gönderilir ama siz bilirsiniz.
 
Hocam ayaklıklara önce bakmanız lazımdı masamıza uygunmu diye ayrıca ölü pikselde çıkmış 3 tane renkte normalde geri gönderilir ama siz bilirsiniz.
Merhaba, evet haklısınız ayaklıklara dikkat etmeliydim, normalde daha büyük ekran boyutları bile masama sığar hem sağ soldan hem üst kısımda halen boşluklar var, yani varsa 32-33 inç bile sığar. Ama evet ayaklıklara bakmalıydım. Aslında masam çok küçük değil, ortalama genişlikte, sadece örnek vereceğim, 100 santim varsa masamın uzunluğu, %40'ını bu ayaklıklar kaplıyor, işin kötüsü bu monitörün ayakları çok büyük olduğu için, arkaya doğru uzanıyor rahat 20-30 santim kadar, yani arkaya yaslayabilmem lazım masanın duvarına doğru biraz boşluk bırakarak. Ama neredeyse %30 40 kadar açıklık var, sanki yer var ama monitörü ortaya yakın kurmuş gibi. Örneğin masaya bir şeyler koyuyorum ben telefonumu şarj aletimi bazen kitaplar su şişelerim, oldukça yer kaplıyor. Artık yapabilecek bir şey yok, fakat bir şey sormak istiyorum. Eğer varsa, ayakları çıkarıp masamın duvarına asabileceğim bir tripod tarzı bir şey var mıdır? Ben biraz internette bakındım aslında ekranlar için de var 27inç için falan, ama ben uyumlu olur mu? Montaj yapabilir miyim? Bunları bilmediğim için bu konuya yazmak ve sizlerin fikrini almak istedim. Veya belki MSI G serisi monitörler için alternatif bir ayaklık vardır, veya dediğim gibi asma televizyon gibi yapmak mümkünse, monitörün arkasında sadece ortada vidalar var, yani ayakları sadece monitörün arkasında ortaya monte edilebiliyor, köşelere değil, köşelerde vidalar yok.
 
QHD size problem cikartabilir. Hem 8 GB VRAM. Fazla dayanmaz o QHD. 7500 için 240Hz IPS bakabilirsiniz, sisteminiz rekabetçi oyunlar için 240 FPS verebiliyorsa.


@loneytunes 10400F varmis. 12400F var bende de. Sabit 240 zor onunla. Bence o kadar para vermenize gerek yok. MSI atildi, onu alabilirsiniz.
Geçen ay 6k değil miydi? 8k'ya değer mi sizce?
 
Ayaklık için bir tavsiyeniz var mı acaba? Yukarıda yazdığımı okuduysanız eğer, sizden böyle bir şey istediğim için üzgünüm, sadece alternatifim veya yapabileceğim bir şey varsa bilmek isterim. Çok büyük ve arkaya uzanan ayakları var bu monitörün, aslında çok beğendim, ama masada çok yer kaplıyor ayakları.
 
Ayaklık için bir tavsiyeniz var mı acaba? Yukarıda yazdığımı okuduysanız eğer, sizden böyle bir şey istediğim için üzgünüm, sadece alternatifim veya yapabileceğim bir şey varsa bilmek isterim. Çok büyük ve arkaya uzanan ayakları var bu monitörün, aslında çok beğendim, ama masada çok yer kaplıyor ayakları.

Duvara monteleyebilirsiniz.
 
Bunu nasıl yapabilirim? Bilgi verirseniz gerçekten çok minnettar olurum ya.

Hocam buradan monitörünüze uyanı bulun alın sonra kullanma talimatlarını uygulayın. Nasıl yapılacağını bende bilmiyorum hiç yapmadığımdan ama yapan bir sürü kişi var.
 
Hocam buradan monitörünüze uyanı bulun alın sonra kullanma talimatlarını uygulayın. Nasıl yapılacağını bende bilmiyorum hiç yapmadığımdan ama yapan bir sürü kişi var.
Merhaba geç cevap verdiğim için üzgünüm yoğundum. Monitörüme böyle bu haliyle alıştım ya ben sorun yok, sanırım ilk gün diye biraz sıkıntı olmuş olabilir, elbette masanın daha fazla arkasında dursa iyi olurdu, ancak önemli değil zamanla alıştım. Bir de zaten monitörün paketinden 4 tane değişik türde vida da gelmiş ben yedek sanarak saklamıştım, ama aslında onlar opsiyona bağlı olarak ayaklar olmadan kullanmak isteyen kişiler için duvara asmaya yarayan 4 tane değişik vidalarmış, matkapla dübelle falan asmak içinmiş galiba, zaten duvar yok yani masamın arkası kapalı, ve orayı delmek hoş durmaz sanırım. Bir de dediğim gibi zaten böylesi iyi, duvara asarsam monitörü çeviremem veya aşağı yukarı hareket ettiremem daha zor olur diye düşündüm. Şimdiki haliyle istediğim gibi yukarı aşağı sağa sola çevirebiliyorum. Çok teşekkürler. 23.8 inç yıllar boyunca kullanmış biri olarak 27 gerçekten çok tatlı geldi, 1080P sıkıntı olur en az 2K lazım yoksa 1080P için görüntü kalitesi bozulur diyen çok fazla kullanıcı var, onlara sözüm yok elbette olabilir, benim için de sanki hafif bir şekilde var bu durum, ama bunun sebebi 23.8 inç monitör ile çok uzaktan bakarken, 27 ile çok daha yakından bakıyor olma sebebim bile olabilir. Veya aslında hiç sorun yoktur belki de psikolojiktir. Ben profesyonel bir kullanıcı olmadığım için ve o 59Hz 23.8 inç monitör ile hayatımı geçirdiğim için şimdi 27 ve 165Hz monitör ile akıcı bir şekilde oynamak gerçekten çok tatmin ediyor. Oyunlar çok daha net fareyi çevirirken bile çok daha hızlı akıcı bir şekilde deneyim sunuyor. Detaylı anlatmamın sebebi, benim gibi ekran kartının sınırda olmasının sebebiyle 1080P veya 2K, 23.8 inç veya 27 inç monitör arasında kararsız kalan kullanıcılara yardımcı olmak amacıyla böyle uzun detaylı bir şekilde anlatmak istedim. Eğer profesyonel biri değilseniz üst düzey kullanıcı değilseniz (ben her türlü ürünü ekranı donanımı denemediğim için bugüne kadar sadece eski ve ucuz sistemlerle kullanım yaptığım için böyle diyorum) benim gibi 1080P için 27 inç gayet rahatlıkla ve çok akıcı kullanabilirsiniz, oyun deneyimleri çok güzel.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı