5000 TL AMD Ryzen Tabanlı Sistem Toplama

Tam olarak ne demek istediğini anlamadım. Dün gece üzerine yorum yaptığımız Sinerji sistem işte. Kasanın mı Psu' suz halini mi seçtin? Listelediğim kasa 493 tl beraberinde Kcas 600w + Bronze Psu ile beraber geliyor. Psu ayrı alıcam diyorsan paylaştığım sistemde kasaya ayrılan bütçe 493 tl ona göre bakabilirsin.
Ayrıca şimdi baktım bunların hiçbirinin bir önemi ve ekran kartı ile ilgili kafanda soru işareti olmasına gerek yok çünkü ürün kalmamış. Hayırlı uğurlu olsun.
Daha öncede söyledim saçma sapan yok o ondan iyi bu da bundan iyi triplerine bakma. Markalar arasında bir sürü gtx 1060 olduğu yetmiyor gibi markalar kendi içlerinde de bir sürü aynı üründen çıkarıyorlar tek farkları fabrikadan oc edilmiş olarak çıkmaları. Bunların arasında baktığın zaman bile beni alma diye bas bas bağıranları eledikten ve bir iki tane de ürün ile ilgili yorum okuduktan sonra daha yapılacak ne kalıyor ki geriye? Gidip bunu üreten çinli çocuğa naptın len güzel yaptın mı diye sormak mı?
Bak Vatan' da Gaming X istiyorum ben diyor olman daha uygun fiyatlı bir ekran kartına yönelmemize engel oldu buda bütçede 50-60 tl lik bir fazlalığa sebep oldu bu da komple sistemi kaçırmamıza. Şu an toplanan sistemlere bakıyorum genel olarak donanımlardan fedakarlık yapılarak bile bizim topladığımız fiyatlara yaklaşamamış. Tabi şu an bu sistemin bir hükmü de kalmadı orası ayrı.
Sen direk benden ümidi kestiğini anlatmak için hikaye oluşturmuşsun. Zira yazdığın yazının bazı yerlerini 3 kez okumam gerekti. Sen istersen beni bırak ben takılayım kendi halimde. Bana yardım edecek başkaları da çıkar.
Olmaz

Kullanabilirsin.

Zaten değil tavsiyemdir dedim😃
Seçtiğimiz ekran kartının 1 fanı varmış. Onun yerine fiyatları çok yakın olan OCV1 halini seçtim ve sistem şu an tam olarak 5500 TL'ye geldi. Gelecekte aynı Ramden 1 tane daha ekleyerek 16GB yapar, ssd eklerim. Şu sistemin son halinde değiştirmem gerektiğini düşündüğünüz bir şey var mı? Ve bu kasanın yan tarafından cam var mı?
SisteminSonHali.png

Sen direk benden ümidi kestiğini anlatmak için hikaye oluşturmuşsun. Zira yazdığın yazının bazı yerlerini 3 kez okumam gerekti. Sen istersen beni bırak ben takılayım kendi halimde. Bana yardım edecek başkaları da çıkar.
Yahu ümidi niye keseyim ya da kesmiş olsam niye uzun uzadıya mesaj yazmakla uğraşayım bir daha her hangi bir yorumda bulunmam olur biter. Kafanı daha çok karıştırdığımı düşünüyorsan tabi ki de yazmam saygı duyarım. Ha yardım etme kısmına gelirsek evet herkes iyi niyetli mutlaka ona şüphem yok ama bu işin bu kadar uzama sebebi zaten arada konuya dahil olup onu alma bu daha iyi deyip sonra bir daha kendisinden haber alınamayan arkadaşlar değil mi? Sonuç ne oluyor peki sen bu yorumların doğruluklarını araştırırken, aman oradan 10-20 tl kaçırmayalım diye uğraştığımız onca zamana karşılık, şimdi kaçırdığın fırsatlarla üzülüyorsun, üstelik şu an kaç gündür 3 aşağı 5 yukarı çıkarabildiğimiz rakamlara sistem çıkaramayacağımız da cabası.
Aynı Chipset Olan Ekran Kartları Arasında ki Fiyat Farkları

Son düzenleme:

Seçtiğimiz ekran kartının 1 fanı varmış. Onun yerine fiyatları çok yakın olan OCV1 halini seçtim ve sistem şu an tam olarak 5500 TL'ye geldi. Gelecekte aynı Ramden 1 tane daha ekleyerek 16GB yapar, ssd eklerim. Şu sistemin son halinde değiştirmem gerektiğini düşündüğünüz bir şey var mı? Ve bu kasanın yan tarafından cam var mı?Eki Görüntüle 307762
Anakartı Gigabyte AB-350 Gaming 3 modeli ile değiştirmeni öneririm. MSI anakartları bazen RAM frekansı konusunda sıkıntı çıkarıyordu. En son ne oldu bilmiyorum.

Anakartı Gigabyte AB-350 Gaming 3 modeli ile değiştirmeni öneririm. MSI anakartları bazen RAM frekansı konusunda sıkıntı çıkarıyordu. En son ne oldu bilmiyorum.
Gigabyte AB-350M Gaming 3 anakartını kendim kulllanıyorum Gskill Ripjaws ile kullanıyorum ve her hangi bir sıkıntım da yok fakat forumda aynı anakart ile Corsair bellek kullananların sorunları olduğunu biliyorum.

Onu bilgisayar ilk açılışta msi anakartın bi özelliğinden dolayı kısarak açıyormuş. Technopat bununla ilgili bir video yapmıştı -aslında daha genel bir video buna odaklı değil-. "Bilgisayar Topladıktan Sonra Ne Yapılmalı?" başlıklı bir video. Orada Msi BIOSuna girdiğinde bir tuş ile aktif edilince Ram frekanslarını düzelten bir uygulama var.
Yahu ümidi niye keseyim ya da kesmiş olsam niye uzun uzadıya mesaj yazmakla uğraşayım bir daha her hangi bir yorumda bulunmam olur biter. Kafanı daha çok karıştırdığımı düşünüyorsan tabi ki de yazmam saygı duyarım. Ha yardım etme kısmına gelirsek evet herkes iyi niyetli mutlaka ona şüphem yok ama bu işin bu kadar uzama sebebi zaten arada konuya dahil olup onu alma bu daha iyi deyip sonra bir daha kendisinden haber alınamayan arkadaşlar değil mi? Sonuç ne oluyor peki sen bu yorumların doğruluklarını araştırırken, aman oradan 10-20 tl kaçırmayalım diye uğraştığımız onca zamana karşılık, şimdi kaçırdığın fırsatlarla üzülüyorsun, üstelik şu an kaç gündür 3 aşağı 5 yukarı çıkarabildiğimiz rakamlara sistem çıkaramayacağımız da cabası.
Aynı Chipset Olan Ekran Kartları Arasında ki Fiyat Farkları
Keşke o videoyu bana 3 gün önce söyleseydin de bu kadar ağlamasaydım. O uğraştığımız sistem belki elimde olurdu şu an. Neyse geçmiş geçmişte kaldı. Ancak şuna bir denklik getirelim: sen benim kafamı karıştırmadın ve dediğin konuda çok haklısın. Sen beni farketmeden önce ben bir konu açmıştım. RX580 vs GTX1060 diye. Çoğu kişi Gtx1060 demişti ancak bir kişi gelip rx580 diyince kafam karışmıştı. Üstüne o kişiden daha önce hiç haber alamadım o da ayrı :D.
Şu an son oluşturduğum sistem üzerinden gitmeyi düşünüyorum. Hatta bunun için yeni bir konu açacağım. Orada farklı kişilerin görüşleri ile sizinkileri birleştirip ortaya bütçeme en uygun sistemi çıkarmaya çalışacağım.

Onu bilgisayar ilk açılışta msi anakartın bi özelliğinden dolayı kısarak açıyormuş. Technopat bununla ilgili bir video yapmıştı -aslında daha genel bir video buna odaklı değil-. "Bilgisayar Topladıktan Sonra Ne Yapılmalı?" başlıklı bir video. Orada Msi BIOSuna girdiğinde bir tuş ile aktif edilince Ram frekanslarını düzelten bir uygulama var.
Xmp ve bir sürü denenmiş yönteme rağmen Bu anakart ile Corsair 3000 mhz bellekler vermesi gereken frekans da çalıştırılmıyor. Daha doğrusu bu sorunu yaşayan arkadaş çalıştıramadı.

Keşke o videoyu bana 3 gün önce söyleseydin de bu kadar ağlamasaydım. O uğraştığımız sistem belki elimde olurdu şu an. Neyse geçmiş geçmişte kaldı. Ancak şuna bir denklik getirelim: sen benim kafamı karıştırmadın ve dediğin konuda çok haklısın. Sen beni farketmeden önce ben bir konu açmıştım. RX580 vs GTX1060 diye. Çoğu kişi Gtx1060 demişti ancak bir kişi gelip rx580 diyince kafam karışmıştı. Üstüne o kişiden daha önce hiç haber alamadım o da ayrı :D.
Şu an son oluşturduğum sistem üzerinden gitmeyi düşünüyorum. Hatta bunun için yeni bir konu açacağım. Orada farklı kişilerin görüşleri ile sizinkileri birleştirip ortaya bütçeme en uygun sistemi çıkarmaya çalışacağım.
Bu videoyu paylaşmak yerine onca ekran kartı arasından bütçe dahilinde alınabilecek en makul olanı olanı ekliyor olmam yeterli olmalıydı. Çünkü ekran kartı konusunda hiç tereddüt etmedim (Rx ve Gtx seçimi farklı bir konu). Anakart konusunda bir çok farklı bakış açısı ve bir çok tavsiye olduğu için seçimi şu içime sinmiyor bak diyerek sana bırakma sebebim ondan. Ben sistemi mi toplarken bir çok anakartı elemişim, şu an sebebini detayını hatırlamıyor olsam da benim için o anakart kullanılmamalı statüsündeyse kullanmam. Ama kullancam diyene de hayır kullanma diyemem. RX 580 konusuna gelirsek ben ekran kartımı alırken bu model daha pahalıydı ve monitör almam diye düşündüğüm için almadım, hatta araştırmamı da o yönde hiç yapmadım fakat Vatan indiriminde gidip bir tanesini çekmemek için zor tuttum kendimi. Çünkü monitör almayı düşünmeye başladım. Bu neden önemli? Çünkü Nvidia' nın Gsync özelliğini barındıran monitörler feci pahalıyken Amd ' nin Freesycn özelliğini barındıran monitörler gayet makul fiyatlarda. Dediğim gibi araştırmamı o yönde yapmamış olmam beni o konuda eksik bırakıyor ve yorum yapmamı engelliyor. Ama sorduğum bir kaç kişi 580 de karar kılıyor o kadarını biliyorum.

Son düzenleme:
Xmp ve bir sürü denenmiş yönteme rağmen Bu anakart ile Corsair 3000 mhz bellekler vermesi gereken frekans da çalıştırılmıyor. Daha doğrusu bu sorunu yaşayan arkadaş çalıştıramadı.

Bu videoyu paylaşmak yerine onca ekran kartı arasından bütçe dahilinde alınabilecek en makul olanı olanı ekliyor olmam yeterli olmalıydı. Çünkü ekran kartı konusunda hiç tereddüt etmedim (Rx ve Gtx seçimi farklı bir konu). Anakart konusunda bir çok farklı bakış açısı ve bir çok tavsiye olduğu için seçimi şu içime sinmiyor bak diyerek sana bırakma sebebim ondan. Ben sistemi mi toplarken bir çok anakartı elemişim, şu an sebebini detayını hatırlamıyor olsam da benim için o anakart kullanılmamalı statüsündeyse kullanmam. Ama kullancam diyene de hayır kullanma diyemem. RX 580 konusuna gelirsek ben ekran kartımı alırken bu model daha pahalıydı ve monitör almam diye düşündüğüm için almadım, hatta araştırmamı da o yönde hiç yapmadım fakat Vatan indiriminde gidip bir tanesini çekmemek için zor tuttum kendimi. Çünkü monitör almayı düşünmeye başladım. Bu neden önemli? Çünkü Nvidia' nın Gsync özelliğini barındıran monitörler feci pahalıyken Amd ' nin Freesycn özelliğini barındıran monitörler gayet makul fiyatlarda. Dediğim gib iaraştırmamı o yönde yapmamış olmam beni o konuda eksik bırakıyor ve yorum yapmamı engelliyor. Am sorduğum bir kaç kişi 580 de karar kılıyor o kadarını biliyorum.
Ben de o zaman Ram seçimini Gskill'den yana kullanırım. Benim aynı zamanda monitör de almam lazım onu daha düşünmedim hiç. O yüzden RX580 yolundan mı gitmeliyim?

Ben de o zaman Ram seçimini Gskill'den yana kullanırım. Benim aynı zamanda monitör de almam lazım onu daha düşünmedim hiç. O yüzden RX580 yolundan mı gitmeliyim?
Dediğim gibi Gtx 1060 6 gb ve Rx 580 aynı sekment kartlar mı bilmiyorum, eğer öyle ise biri 6 gb 192 bit iken diğeri 8 gb ve 256 bit nasıl olabiliyor. Durum buysa 8 gb olanın sorgusuz sualsiz alınması gerekmez mi? Fakat şöyle de bir durum var bunlar aynı sekment kartlarsa birinin 8 gb ile verdiği performansı diğeri 6 gb ile verebiliyorsa Gtx 1060 daha iyi bir ekran kartı olmuyor mu? Yani anlayacağın bu konu ile ilgili kafamda deli sorular. Bu konuda bilgisi daha sağlam olan forumda bilgisine güvenebileceğin insanlar vardır mutlaka.

Dediğim gibi Gtx 1060 6 gb ve Rx 580 aynı sekment kartlar mı bilmiyorum, eğer öyle ise biri 6 gb 192 bit iken diğeri 8 gb ve 256 bit nasıl olabiliyor. Durum buysa 8 gb olanın sorgusuz sualsiz alınması gerekmez mi? Fakat şöyle de bir durum var bunlar aynı sekment kartlarsa birinin 8 gb ile verdiği performansı diğeri 6 gb ile verebiliyorsa Gtx 1060 daha iyi bir ekran kartı olmuyor mu? Yani anlayacağın bu konu ile ilgili kafamda deli sorular. Bu konuda bilgisi daha sağlam olan forumda bilgisine güvenebileceğin insanlar vardır mutlaka.
Sen onu boşver ben çok video izledim. En az aynı konudan 5 kıyaslama videosu izlemişimdir. Sonucu merak ediyorsan diye söyleyeyim: bazı oyunlarda RX580 önde, bazı oyunlarda aralarındaki FPS farkı 1, çoğusunda ise GTX1060 önde. Seçimim GTX1060 yaptım o kesin artık değişmeyecek.
Sana şunu soruyorum. Eğer bu anakart Corsair marka Ramleri düzgün frekansta çalıştırmıyorsa hangisini yapmalıyım?
A-) Ram markasını Gskill yap. B-) Anakart markasını Gigabyte AB-350 veya Asus Prime B350M-A yap.
2. sorum da şu: bu seçtiğim kasanın yan tarafı cam mı? ve eğer güç kaynağı dahil halini seçersem FSP Hydro markasını aratır mı?

Sen onu boşver ben çok video izledim. En az aynı konudan 5 kıyaslama videosu izlemişimdir. Sonucu merak ediyorsan diye söyleyeyim: bazı oyunlarda RX580 önde, bazı oyunlarda aralarındaki FPS farkı 1, çoğusunda ise GTX1060 önde. Seçimim GTX1060 yaptım o kesin artık değişmeyecek.
Sana şunu soruyorum. Eğer bu anakart Corsair marka Ramleri düzgün frekansta çalıştırmıyorsa hangisini yapmalıyım?
A-) Ram markasını Gskill yap. B-) Anakart markasını Gigabyte AB-350 veya Asus Prime B350M-A yap.
2. sorum da şu: bu seçtiğim kasanın yan tarafı cam mı? ve eğer güç kaynağı dahil halini seçersem FSP Hydro markasını aratır mı?
Evet plexi diye hatırlıyorum. RAM bellekleri Gskill yap, ben de Bazooka anakartımı iade edip Tomahawk aldım geçenlerde. MSI kullanan arkadaşlarım bana garantinin çok ilgili olduğunu söylediler. İçiniz rahat olsun,Gskill V serisi alıp MSI ile devam edin. Pişman olmazsın.
Bir de sistemin hazır olduğunda buraya bir fotoğraf atar mısın?
Bir de varsa bir Instagram kullanıcı adın, konuşmaya devam ederiz belki 😃

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı