5000 TL Sistem tavsiyesi

Ekran Kartı;
Galax GTX1660

İşlemci
Ryzen 5 1600

Anakart
Msi b450m Pro vdh Plus

Ram
8x2 Corsair Vegeance 3000MHz

SSD
Crucial 480GB

HDD
1Tb Seagate HDD

Kasa;
Mag Vampiric Msi

PSU
Fsp 600w 80+

Derli toplu eline hazır sistem geçsin istersen İtopya ya da Teknobiyotik gibi sitelerdeki hazır sistemlere bakabilirsin. Bütçende yer kalırsa seçeneklerden sistemi yükseltebilirsin.
Benim için GPU dersen şu karta bakabilirsin;

Oyun için bilgisayar topluyorum, SSD olması tercihimdir. Şimdiden sağ olun.
Hocam ben vatandan daha yeni sistem aldım RTX 2060 lı fakat ekran kartı tek fanlı fiyatı 5100 tl civarı eğer tek fanlı fark etmez dersen ayrıntıları yazarım.
Şuan aldığım sistemden gayet memenunum herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Son düzenleme:
Hocam ben vatandan daha yeni sistem aldım RTX 2060 lı fakat ekran kartı tek fanlı fiyatı 5100 tl civarı eğer tek fanlı fark etmez dersen ayrıntıları yazarım.
Tek fanlı cihazlar Mini ITX için üretilmiş yüke gelmeyen ürünler. Tavsiye etmem açıkçası.

Tek fanlı cihazlar Mini ITX için üretilmiş yüke gelmeyen ürünler. Tavsiye etmem açıkçası.
Ustam çok iyi bir şekilde çalışıyor kaldıramayacağı bir program veya oyun olduğunu düşünmüyorum günde 15 saat sistemim açık herhangi bir sıkıntı yaşamadım
Aynen öyle arkadaş Phoenix modelini söylemiş sanırsam.
Evet phoenix modeli max 83 dereceyi gördü

Bende almayı düşünüyorum ekran kartından memnunmusunuz sıcaklığı en fazla kaç dereceleri görüyor?

Ustam çok iyi bir şekilde çalışıyor kaldıramayacağı bir program veya oyun olduğunu düşünmüyorum günde 15 saat sistemim açık herhangi bir sıkıntı yaşamadım

15 saat daimi yük mü? Benim MX150 notebook kartım 48 saat açık kalıyor bazen 3 günü de bulduğu oluyor. Mevzu açık kalması değil ama siz bir sıkıntı yaşamadıysanız iyidir, yani doğrudur net bir şey söyleyemem.

83 derece harici bir ekran kartı için yüksek değer. Bahsettiğim biraz da buydu.

15 saat daimi yük mü? Benim MX150 notebook kartım 48 saat açık kalıyor bazen 3 günü de bulduğu oluyor. Mevzu açık kalması değil ama siz bir sıkıntı yaşamadıysanız iyidir, yani doğrudur net bir şey söyleyemem.

83 derece harici bir ekran kartı için yüksek değer. Bahsettiğim biraz da buydu.
Hocam eğer sorun yaratacak veya bozulacak olsa idi 2 yıl garanti verilir miydi? İşin açıkçası alırken bende çok tereddüt ettim riske girdim aldım performansından gayet memnunum şuanlık.

Garanti vermek zorunda zaten de, kullanım yeri itibariyle mini ITX kasalar için üretilmiş bir versiyondur. Grafik tasarım, render vb. işlemler üzerine kullanılır. İlla ki oyun da oynanır sonuçta RTX chipseti mevcut, performansına sözüm olmaz. Sadece tek fan oluşu soğutma sıkıntısı oluşturur. Öyle yüke gelmez. Kullanırken dikkatli olmak gerek. Size de tavsiyem sıcaklığı göz önünde bulundurun. Chipset yandığında garantiden faydalanamayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı