5000 TL'ye sistem toplama

• Konuyu başlatan Riss
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 171
  • Görüntüleme 16.614
Dostum ssd sonradan da ayarlanabilir sanırım.Ssd yi 250 yada 500 düşünelim ; Yorumlarda verilen sistemlerden hangisi bir oyun için en sağlamı şuan ? Parça olarak değilde genel olarak bakıldığında hangisi bf4,watch dogs gibi oyunları ultrada açacak bir performansta ?

Dostum estağfurullah bende kullanıyorum o siteyi,güven meselesi değil sorun burada herkes fikrini söylüyor sende yardımcı olursan sevinirim tabi ki,çünki bilgisayar konusunda oldukça bilgisizim ve ileride çıkacak oyunları dahi en yüksek grafiklerde açacak bir bilgisayar toplatmak istiyorum.Bütçe ye düz rakam 5000 dedim fakat biraz aşarsa sorun olmayacaktır
Tamam kardeşim. Toplayınca buraya yazar etiketlerim :) Ayrıca o bütçeye i7 4790k ve Evga Gtx780Ti Classificed altında önerilmemeli bence. Eğer bütçe aşarsa ekran kartı Asus Gtx 780Ti yapılabilir tabii :)

Ahmet Burak arkadaşın verdiği sisteme 500 gb ssd koysam verdiğiniz sistemden daha iyi birşey çıkar mı ortaya ?
Evet kesinlikle. Recep BALTAŞ diyor ki ekran kartını GTX 780 değil de GTX 760 alıp yanınada bir ssd alın diyor.

Hatta ve hatta imkanın varsa ki olacaktır donanımdan biraz kıs iki tane 500GB'lık ssd'yi raid 0 modunda çalıştır. O zaman bilgisayara kanat takarsın. Ha bide bilgisayara hard disk alma çünkü zaten 1TB ssd çok çok yeterli olur.

Raid modu ne oluyor peki ? 2 tane 500 gb lik ssd yan yana gelince raid mi oluşuyor açıklarmısın dostum biraz

Benim sistemi öneririm dostum. Topladığım sistemin arkasındayım. Mükemmel bir sistem oldu. Ama RAM ler 8 GB istersen RAM leri 16 yapalım. Sana önerdiğim RAM takımından 2 tane al.

Evet kesinlikle. Recep BALTAŞ diyor ki ekran kartını GTX 780 değil de GTX 760 alıp yanınada bir ssd alın diyor.

Hatta ve hatta imkanın varsa ki olacaktır donanımdan biraz kıs iki tane 500GB'lık ssd'yi raid 0 modunda çalıştır. O zaman bilgisayara kanat takarsın. Ha bide bilgisayara hard disk alma çünkü zaten 1TB ssd çok çok yeterli olur.
Ve dostum ayrıyeten sanırım gtx 780 ; gtx 760 dan daha iyi bi parça.Bu ssd işini gtx 780 ile yapabilir miyiz ?

Raid modu ne oluyor peki ? 2 tane 500 gb lik ssd yan yana gelince raid mi oluşuyor açıklarmısın dostum biraz
Bende tam bilmiyorum ama raid yapınca yani iki SSD yi birleştirip çalıştırınca çok çok hızlı oluyor.

Bende tam bilmiyorum ama raid yapınca yani iki SSD yi birleştirip çalıştırınca çok çok hızlı oluyor.
Şimdi anladım kardeşim.Öyleyse raid denen şey için iki ssd kullanmak yetiyor ? Ben iki ssd yi koyduktan sonra program gibi birşey yükleyeceğimizi düşünmüştüm,cahillik başa bela :))) Birde sanırım gtx 780 ; gtx 760 dan daha iyi bi parça.Recep Baltaş'ın dediği 760+ ssd işini gtx 780 ile yapabilir miyiz ? gtx 780 ile yaparsak daha iyi bir sonuç mu alırım ?

Bence Ssd için donanımdan kısmak mantıksız olur. Şimdilik 250Gb Ssd eklenir. Sistem toplandıktan sonra da Ssd eklenebilir. Yani Ssd'den dolayı kısmak mantıksız olur. Tamam Pc hızlı olur vs ama yinede donanımdan kısmak en büyük hata olur

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı