5000TL bütçe ile PC mi Xbox Series S mi?

Squarlyx

Hectopat
Katılım
21 Ocak 2021
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ortalama 5000TL bütçem var.
Kullanacağım aletin uzun yıllar boyunca (en az 3-4 yıl) sağlam kalmasını istiyorum normalde şu sistemi toplayacaktım:
-Fsp 550W +89 PSU.
-Asus TUF Gaming GTX 1650 Super.
-Msi B460 A-PRO.
-Adata 3000MHz 8 GB RAM.
-Msi MAG Force 100r.
-i3 10100F.
-480GB M.2 SSD.
Normalde amacım bu sitemi toplamaktı fakat birkaç araştırmadan sonra bu sistemin çok dayanamayacağına dair bilgiler görmeye başladım.
Evde kötü olsa bile bir bilgisayar var o yüzden bende belki Xbox Series S almanın daha mantıklı olabileceğini düşündüm, fakat bu aletler sadece oyun oynatabildiğinden dolayı içime bir karamsarlık indi.
Benim günlük işlerimi halledebilecek aletler değil bunlar.
O yüzden açtım bu konuyu karar vermedim bir türlü hangisini almalıyım?

lütfen direkt "pc" veya "xbox" demeyin cevabınızı açıklayarak söyleyiniz.
 
Hocam, konsol hikayesi olan oyunlar, spor ve yarış oyunları için ideal. Uzun süre oyun desteği gelir. Fakat rekabetçi oyun, Online oyunlar için ideal değil. Hem Xbox One, hem PC kullanayorum. PC iyi değilse konsol alma derim. Gerçekten PC ihtiyaç. Elimdeki PC benim için yeterli olur diyorsanız, konsol alın.

Oğuz Sasi'nin sevdiğim bir sözü var: "sen bana seni 6-7 yıl idare edecek PC'yi 5000'e bul, onu ben kendim sana toplayacağım" diye.
 
1. toplayacağınız sistem 3-4 yıl dayanır. Ha şöyle olabilir 4 yıl sonraki oyunu düşük ayarlarda oynarsınız eğer bütçeniz ve o zamanın sizin anakartınız için en uygun işleci hangisi olursa güncelleyip parçalarınızı devam edersiniz.

2. gelelim konsol tarafına, dediğiniz konsol zaten güçlü aman tanrım dedirtecek bir konsol değil hatta şimdiden konsol oyuncularının yorumları genel olarak 2 yıl sonra 30 FPS çalışacak bir konsol gibi duruyor demelerini göreceksiniz. Xbox Türkiye'deki en mantıklı konsol ama Türkiye de konsol mantıklı değil.

Sonuçta ben PC derdim. Dediğiniz kullanamama mevzusu diğer konsolları insanlar 4K ya da 1080p 60FPS iyi denebilecek grafik seviyelerinde oynarken sizin düşük ayarlar bile denemeyecek seviyelerde 30 FPS'i yakalamayı çalışmaksa canınızı sıkabilir konsol.
 
Elimdeki pc gündelik ihtiyaçlarımı karşılamıyor hatta şu anda çalışması bile bir mucize öyle söyleyeyim.
sistem:
2gb Ram
İntel Celeron E3500 işlemci
İntel Chipset G41 Express ekran kartı

Diğer parçaların ne oluğunu bilmiyorum maalesef.
 
Hocam, elindeki PC günlük ihtiyaçlarını karşılamıyorsa Xbox'ı ilk baştan niye düşünüyorsun ki? Yaşını, eğitim durumunu bilmiyorum ancak bir mühendislik öğrencisi olarak derslerde bilfiil kullandığım uygulamaları benim sistemim bile öksürerek çalıştırıyor ki alalı 1 yıl olmadı sistemimi henüz. Yaşın küçükse ve mühendislik okuma gibi bir planın varsa üniversiteye başlayınca zaten PC almak zorunda kalacaksın. Bu yüzden bence şimdiden al PC'yi gitsin. İleride parça parça yükseltme de yaparsın.
 

Geri
Yukarı