5000TL geleceğe dönük sistem önerisi

esnar

Centipat
Merhaba arkadaşlar normalde 10.000 TL PC toplamayı düşünüyordum ama bütçe 5000TL'ye düştü.
Aklımda.
İncehesap Gaming gecesinden RX 5600XT-2000 TL civarı.
B450M S2H-500TL gibi.
1600 AF 900TL civarı.
480GB Kingston A400-450(daha sonra HDD alacağım).
Corsair Vengeance 8 GB 3000MHz-270 (daha sonra ekstra 1 tane daha ekleyeceğim).
Geriye 880 TL kalıyor bence indirimlerden ekstra 120 TL daha gelir böylece 1000TL kalıyor kasa ve PSU'ya.
Ona da Dark Guardian gibi bir kasa ekleyerek High Power 80+ Bronze 750 Watt alacağım.
Siz bu konuda benden daha bilgilisiniz o yüzden size başvurayım dedim.
Gelecekte Ryzen 4000 bir işlemci (destek gelmezse 3000) ve yeni nesil bir ekran kartına geçmeyi planlıyorum.
Kimse cevap vermemiş belki "yeni mesajlar"da görürler:(

Son düzenleme:
SSD olarak önerim, Patriot Burst 480 GB olacaktır. A400'ün kronik hız sorunu var, ayrıca sağlık sorunlarını da fazlasıyla görmeye başladım.
S2H'ın Ryzen 4000'i destekleyeceğini düşünmüyorum, ancak 3. nesil işlemciler takabilirsiniz.
SSD'yi değiştirmek yeterli olacaktır, onun haricinde parçalar fiyatına göre oldukça iyi duruyor.

SSD olarak önerim, Patriot burst 480 GB olacaktır. A400'ün kronik hız sorunu var, ayrıca sağlık sorunlarını da fazlasıyla görmeye başladım.
S2H'ın Ryzen 4000'i destekleyeceğini düşünmüyorum, ancak 3. nesil işlemciler takabilirsiniz.
SSD'yi değiştirmek yeterli olacaktır, onun haricinde parçalar fiyatına göre oldukça iyi duruyor.

Bende Patriot görmüştüm ama Kingston daha bilindik diye onu seçmiştim peki 3. nesil 3800X 3900X falan takabilir miyim?

S2H'a o işlemciler nasıl olur bilmem, ancak giriş seviyesi olduğu için 3700X'in üstünü önermem. Kingston daha bilindik diye kaliteli olmuyor maalesef, üst modellerini almadığınız sürece o modelde de sorun yaşamanız olası.
Kingston A400 (480 GB) - Patriot Burst (480 GB) Karşılaştırması - Epey Uzun ömürlülük açısından vb. Burst daha iyi, ek olarak Patriot firması da aslında bilindik sadece bizim ülkemizde faaliyet gösteren bir firma değil. Ben de alırken kuşku ile yaklaşıyordum, lakin konuma göz atarsanız rahatlıkla alabileceğinizi anlayabilirsiniz.
En uygun fiyata buradan alabilirsiniz.

S2H'a o işlemciler nasıl olur bilmem, ancak giriş seviyesi olduğu için 3700X'in üstünü önermem. Kingston daha bilindik diye kaliteli olmuyor maalesef, üst modellerini almadığınız sürece o modelde de sorun yaşamanız olası.
Kingston A400 (480 GB) - Patriot Burst (480 GB) Karşılaştırması - Epey Uzun ömürlülük açısından vb. Burst daha iyi, ek olarak Patriot firması da aslında bilindik sadece bizim ülkemizde faaliyet gösteren bir firma değil. Ben de alırken kuşku ile yaklaşıyordum, lakin konuma göz atarsanız rahatlıkla alabileceğinizi anlayabilirsiniz.
En uygun fiyata buradan alabilirsiniz.

Peki son bir soru sorayım 3700X daha kaç nesil GPU destekler 3 nesil sonrasını destekler mi zaten bir yerden sonra DDR5 geçmeyi düşünüyorum maaş almaya başlayınca falan :D.

Yani 3600'ün bile tahminen en az 5-6 yılı varken 3700X'in de aynı orantıda 6-7 yılı olacaktır diye tahmin ediyorum. Eğer ileride 2K-4K çözünürlük olur ise uzun yıllar hiç üzmez, hatta değiştirmenize bile gerek kalmayabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı