500TL İle Oyun İçin Sistem Toplama

Benden tavsiye hazır toplama pc almayın. Alırsınız sonra internetten parçalarının fiyatına bakarsınız. 500 tl bilgisayarın 300 tl olduğunu görürsünüz ve sabaha kadar boşa giden paraları düşünürsünüz. Aynısı arkadaşımın başına geldi. En iyisi kendiniz toplayın.

Arkadaşlar hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum. İkinci El bilgisayar aldım.
Sistem özellikleri;
AMD FX 8320 (8 çekirdek)
8 GB Hi-Level RAM
Msi Anakart
HD 5450 Ekran kartı
1 TB HDD

Bir sorum olacak bu bilgisayar GTA V açar mı?
Ve bunu 500 tl vererek aldım sizce fiyata göre iyimi?

Arkadaşlar hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum. İkinci El bilgisayar aldım.
Sistem özellikleri;
AMD FX 8320 (8 çekirdek)
8 GB Hi-Level RAM
Msi Anakart
HD 5450 Ekran kartı
1 TB HDD

Bir sorum olacak bu bilgisayar GTA V açar mı?
Ve bunu 500 tl vererek aldım sizce fiyata göre iyimi?

Ekran kartı çok kötü açmayabilir.

Hi-Level iyi bir marka değil ama işinizi görecektir.

FX8320 güzel işlemci 500 TL için.

Eğer ekran kartı iyi olsa idi kesin açardı.

İşlemci ve RAM fazlasıyla yeterli çünkü.

Az bir şey araştırdım GTA San Andreas grafiklerinde GTA 5 i ortalama 15-20 FPS de oynaya(maya)bilirsiniz.

Ekran kartı yüzünden oluşuyor bu durum. Geri kalan parçalar iyi. Kartı değiştirmezseniz oynayamazsınız.

Buyrun sizin sistemin aynısı ile GTA 5:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

FX 8350+HD 5450 ve 6GB RAM ile çekilmiş video.

Sizin 2 GB RAM fazlanız var ama çok bir şeyi değiştirmeyecektir maalesef.

Tavsiyem ekran kartını 2.el R7 240 yapmanız. 130 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim ancak şöyle bir durum var. Bilgisayarın içini açtım. Termal macunu yeniledim. Ama sorun şu ki;
İslemci fani 5500-6000 RPM civarında. Beynim çürüdü artık. Sistem boşta 20-24 derece arası. Hızı düşürsem sıkıntı olurmu acaba ? Oyun testi yapmadım sınav haftam var. Ne dersiniz, esktra fan alacak param yok ama sesten kurtulmak istiyorum. Fani yukarı taksam kasayı havaya kaldırır. O derece. Önerileriniz ??

Mobilden yazıyorum hatalarım için kusura bakmayın...
Bütçe ;0 TL

5500 rom çok fazla biostan cpu fan profile gibi veya aynı anlamda olabilir bir ayar olur onu silent yapın hızı yüksek oranda düşecektir fakat ısınacağını düşünüyorum
Onun yerine daha güzel birşey var onu yapın fanı yağlayın bu arada içine bocalamayın yağı süzgün bir şekilde orta sticker altında oluyor genelde yağladıktan sonra speedfan isimli uygulamadan %100 olan cpu fan hızını % 50 seviyesine veya istediğiniz seviyeye indirin fan hızını biosa bırakmak saçma olur nerden bileceksiniz fan hızı 2000 rpm iken işlemcinin 90 derece olmayacağını ? O yüzden manuel kontrol edebilirsiniz

Çok teşekkür ederim hocam. Benim için hızı değil çıkardığı ses bunaltıyor. Yağlama yaparım ama forumlar hep Stock fanların şikayetiyle yanıyor....
Ekstra önerisi olan ??

Bu arada stok fan istemiyorum. Mümkünse bana 50 liraya kadar öneri yapar mısınız?

Şu ürünü buldum;
Akasa 12cm Classic Sessiz Kasa Fanı Ak-dfs122512l GittiGidiyor'da 272808238

Benim fanı söksem demire bu fanı taksam olurmu? Akşam iyi marka mı?
Yani demek istediğim sadece fanı sökerim bakır demir falan kalır. Olurmu öyle?

Güncel. Cevap bekliyorum, çok ucuz olmak şartıyla sessiz bir işlemci fanı istiyorum. Bilgisayar alınca bütçem bitti. Malum, öğrenciyiz...

Çok teşekkür ederim hocam. Benim için hızı değil çıkardığı ses bunaltıyor. Yağlama yaparım ama forumlar hep Stock fanların şikayetiyle yanıyor....
Ekstra önerisi olan ??

Bu arada stok fan istemiyorum. Mümkünse bana 50 liraya kadar öneri yapar mısınız?

Şu ürünü buldum;
Akasa 12cm Classic Sessiz Kasa Fanı Ak-dfs122512l GittiGidiyor'da 272808238

Benim fanı söksem demire bu fanı taksam olurmu? Akşam iyi marka mı?
Yani demek istediğim sadece fanı sökerim bakır demir falan kalır. Olurmu öyle?

Güncel. Cevap bekliyorum, çok ucuz olmak şartıyla sessiz bir işlemci fanı istiyorum. Bilgisayar alınca bütçem bitti. Malum, öğrenciyiz...

O fan olmaz kasa fanı o size işlemci fanı lazım.

Şöyle söyleyeyim; 25-30 lira harcama yapabilirim. Ama fazla çıkamam. Lütfen yardım edin. Süpürge gibi ses çıkıyor. Sessiz ve soğutması iyi olsun. Şimdiden teşekkürler...

.

Güncel...

Bence 2. El bir PS3 al 350-400 TL'ye. Ha yok benim klavye mouse fantezim var diyorsan bir tane dönüştürücü alıp klavye mousunu takabilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı