500W +80 plus PSU ve GTX 780 ti classfied Uyumu

Ekran kartının güç tüketimi 250W. NVIDIA kendi sitesinde 600W PSU öneriyor. 475W güç tüketimini kim uydurdu da söyledi sana?

Üslubunuza dikkat edin lütfen. "Kim uydurdu da söyledi sana?" ifadesi hiç hoşuma gitmedi.

Konuyu açan arkadaşın ekran kartı için koyduğu Vatan Bilgisayar linkinden bakıp da söyledim. Sizin gördüğünüz kartın referans tasarımı için olan güç tüketimi olabilir.

Evga sitesinde 600 W 80+ bir güç kaynağı yeter yazıyor.

Sakin olursak güzel olur, ben kötü bir ağızla söylemedim aslında onu. Yazılı iletişim sırasında bazı şeyler sert bir şekilde söylenmiş gibi anlaşılabiliyor. Her neyse, yanlış anlaşılma için özür dilerim. Dediğim gibi kartı 600W bir güç kaynağı çalıştırabilir. 80+ olmak zorunda değil ama 12V kanalından 470W falan verirse en az, yeterli olacaktır. Yine de 600W PSU almışken 80+ almak lazım tabi. Bence Corsair VS550 ile de çalışacaktır.

Bence ekran kartını halen para ediyorken satıp yerine gerekirse üste biraz para vererek RX470 alın. Bu şekilde eldeki PSU'yu değiştirmeden 780Ti'den alacağın performansı daha az güç tüketerek alırsın. Yıllık elektrik tasarrufuda yanında cabası.
Benim de öle bir fikir geldi aklıma ama RX 470 değilde GTX 1060 düşünüyorum 3 GB
birde elektrik faturasına aylık tahmini kaç TL tasarruf olur.

Son düzenleme:
Nvidia' da elektrik faturası düşünülecek en son şeydir, +150W güç harcasa, ayda "2" bilemedin "4" TL ye tekabul eder.

Nvidia' da elektrik faturası düşünülecek en son şeydir, +150W güç harcasa, ayda "2" bilemedin "4" TL ye tekabul eder.
Daha fazla fark yapar. Technopatın bununla ilgili bir hesabı vardı. Aylık yaklaşık 15 TL'ye kadar fark yapabiliyor. Bu da 4 yılda 400+ TL demek. Ekran kartını 4 yılda bir değiştirdiğini düşünürsek bir kullanıcının, yeni alacağı kartın parasının bir kısmını önceden hazırlamış olur yaptığı tasarruf ile. Tabi bu değer internet kafe sahipleri için 5000, 6000 hatta daha büyük yerler için 10000, 20000 TL civarına kadar gidebiliyor.

Yapabilecekleriniz;
  1. Elinizdeki işlemciyi 120 150 arası satıp fx 8000 serisine geçmek. Ve PSU'yu link olarak arttığınız xigmatek in 600 lük versiyonunu tercih etmek.
  2. Bunu tavsiye ederim ekran kartı ve sistemi satıp (ayrı ayrı) yeni sistem toplamak. Tek çekirdek performansı yüzünden 940 pin size en fazla i3 performansı verir.
VE emin olun o sistem çok güzel kâr etmeye uygun bir sistem.

Bende 2 önerinizi de düşünüyordum zaten hayırlısı ama ana kartı daha yeni değiştim o biraz sıkıntı olacak 1. öneriye daha yakınım ama ana kart yükte 70 80 dere oluyor sıkıntı yapar mı ve sebebi nedir

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı