50CC motor alınır mı?

50CC almayın sigortası yok bu kötü bir şey ve plaka ve ruhsat şartı var ama otoyollara çıkmanızda yasak onun yerine biraz daha koyup 110 125CC modellere bakmanızı öneririm Honda dio gibi.

Hocam problem şu ki motor ehliyetine sahip değilim. Ekstra olarak da çevremdeki kimse yüksek hacimli motora binmemi istemiyor. Ben de ayağımı yerden kesecek kısa mesafeleri götürecek bir araç istiyorum açıkçası :D

O zaman el mahkum 50CC bir scooter alacaksın yani Ankara'da üzmez gidip götürür fakat yavaş kalacaktır bir süre sonra.

Ben 2018 de beri arora kasirga kullanıyorum hala işimi görüyor.

Günlük kullanımda bu motoru kullanıyorum işimi görüyor.
50CC alınacak ise yarı otomatik modeller tercih edilmelidir.

Normal otomatik neden alınmaz hocam aydınlatır mısınız biraz ki yarı otomatiği sizden duydum ilk.

Hocam öncelikle iki kişi binmem diye düşünüyorum. Dediğim gibi yüksek hacimli motorlar sıkıntı şu anda benim için. Kuba space veya blueberry modelleri hoşuma gitti gibi

Hocam öncelikle iki kişi binmem diye düşünüyorum. Dediğim gibi yüksek hacimli motorlar sıkıntı şu anda benim için. Küba space veya blueberry modelleri hoşuma gitti gibi.

Rks blazer alabilirsin bence 80CC yükseltildiği için 50CC modellere göre bir tık daha iyi olacaktır daha sportif daha iyi duruyor diğer modellere görede.

Rks blazer alabilirsin bence 80CC yükseltildiği için 50CC modellere göre bir tık daha iyi olacaktır daha sportif daha iyi duruyor diğer modellere görede.
O da mantıklı gibi duruyor hocam bu üçü de aynıdır zaten bir fark yoktur diye düşünüyorum. Teşekkür ederim yanıtlarınız için.

O da mantıklı gibi duruyor hocam bu üçü de aynıdır zaten bir fark yoktur diye düşünüyorum. Teşekkür ederim yanıtlarınız için.

50CC yerine 80CC yokuşlarda motorun dahaz bağırmasını sağlar daha az zorlanır kalkışları daha iyi olur bu da trafikte işine gelir ışıkta korna yemezsin.

Alırken kayış yerine zincir aktarmalı alın.
Yarı otomatik 50CC'ler otomatiklere göre çok daha seri. Hem kontrol sizde manuel araba vs otomatik araba gibi düşünün.
Yokuş vs çıkar iken farkı hissedersiniz.
50CC kategoride İlk tavsiyem kendi kullandığım Arora kasırga olur.
Kendi kullandığım motor. B ehliyet yeterli. Ruhsatta 49cc ama kendisi 100cc bir motor.
Artıları:
  1. Düşük yakıt tüketimi. Full'e depo ile 110 km gidiyor. Yaklaşık 3 litre deposu var.
  2. Ayna açısı güzel.
  3. Ön fren disk.
  4. Yarı ototmatik olması ilk başlayan için güzel. Vitesli kullanımına alıştırıyor.
  5. Tek veya iki kişi ile güzel rampa çıkıyor.
  6. Şehir içi kullanım için rahat.
  7. Yedek parça bulmada sorun olmuyor.
  8. Tekerlek boyutunun büyük olması avantaj.

Eksileri:
  1. Arka fren kampana.
  2. Yaklaşık 2,5 sene sonra şamandıra arızalandı. Yakıt yanlış gösteriyor. 60-70 TL masrafı var. Ben genelde 105 kmk gidince depoyu fulluyorum. Uzun süredir böyle kullandım😁 "cimri değilim, yaptırmaya fırsat olmadı"
  3. Aynalar hafif- orta titriyor😔
  4. Motor duruyorken vites değiştirince bazen geçmeyebiliyor. Elinizle hafif ileri geri yapmanız lazım. Mesela çalıştırmadan önce boşa alacaksınız 1. viteste boşa alınca hemen geçmiyor şöyle 2 3 cm ittirince geçiyor. "yolda kullanırken geçiyor ama"
  5. Gene yaklaşık 2,5 sene sonra koltuk kilidi arızalandı. Kilitlemiyor ve kilitlenince açmıyor🤬 kilit fiyatı hakkında bilgim yok ama pahalı değildir.
  6. Vites aralıkları az. Hızlı değiştiriyorsunuz ama bu motorlarda doğal olan bir şey.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı