50CC motor alınır mı?

NecipFazıl

Centipat
Daha fazla  
Selamunaleyküm. Uzun zamandır aklımda motor alma fikri var ancak hala karar veremedim nasıl bir şey alıcagıma. Mtv'den sigortadan muaf oldugu için 50CC almaya karar verdim alınır mı? Alınmaz mı alınırsa ehliyet gerektiriyor mu ehliyet ücreti nedir ehliyet almadan kullansam mesela ceza yeme ihtimalim var mı bilgili birisi anlatabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamunaleyküm. Uzun zamandır aklımda motor alma fikri var ancak hala karar veremedim nasıl bir şey alıcagıma. Mtv'den sigortadan muaf oldugu için 50CC almaya karar verdim alınır mı? Alınmaz mı alınırsa ehliyet gerektiriyor mu ehliyet ücreti nedir ehliyet almadan kullansam mesela ceza yeme ihtimalim var mı bilgili birisi anlatabilir mi?
1. Ehliyet gerektirmiyor,
2. Yine de kurallara uymak zorundasın trafik maganda olursan ceza yersin,
3. 50CC motor hızı fazlasıyla kısıtlı,
4. Fiyat ucuz ise alınır ama.

Son düzenleme:
Yapacağın yol tipi ile alakalı. Mesela benim her gün rotamda yokuş yukarı ve yokuş aşağı çok. Eğer gündelik yolların genel olarak düz yolsa, dik yokuşlar barındırmıyorsa tatlı tatlı gider gelirsin. Diğer türlü yokuş çıkarken yayalar senden hızlı çıkarlar

50 CC motor alınmaz. Gücü yetmez, parçası sık bozulur. En önemlisi sigortanın zorunlu olmayışı avantaj gibi görülse de herhangi bir kaza durumunda sigortanız olmadığı için karşı tarafa vereceğiniz hasarın ücretini cebinizden ödersiniz. Belki de o ödeyeceğiniz parayla 5 tane 50 CC motor almış olacaktın. Site içinde, tatil köyünde bakkala gitmek vs. için alınır sadece.

50 CC alıp sonradan silindir piston büyüterek 80 CC falan yapabilirsin hızı çok etkilemez ama yokuş ve torku bayağı etkiler (hızı yükseltmek için dişli küçültebilirsin.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı