50TL Programlama Kitabı Tavsiyesi

limoon

Kilopat
Katılım
16 Eylül 2015
Mesajlar
1.486
Makaleler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Elimde 50TL kadar bir bütçe var, bu bütçe ile programlama kitabı almak istiyorum. Algoritma bilgim biraz var. Aklımda şöyle kitap şeyleri var;

Python ve Unreal Engine 4
veya
Android Oyun Programlama ve C++
veya

Yine Android Oyun Programlama veya Unreal Engine 4 kitabı alıp C# kitabı almak.

Bir program dili ve her hangi bir oyun kodlama programının kitaplarından almak istiyorum. Python'la başlasam Unreal Engine 4, Unity 3D gibi platformlarda daha düşük kalacağım için bir yandan C# istiyorum.
Mayıs'a doğru alacağım. Kitap önerilerine o zamana kadar açığım. Şuan aklımda C# ve UE4, Android Oyun Programlama kitabı var.

@apesh1t programlamaya yatkınsınız, sizden öneri almak istiyorum :)

Ayrıca internet üzerinden de çalışacağım, fakat yanımda bulunsun kitaptan araştırmak daha hoşuma gidiyor ve daha iyi anladığımı düşünüyorum.
 
Sana önerim şimdiden hepsini almaman, çünkü gereği yok. Programlama dillerinin birinden başlaman iyi olacaktır, daha sonra oyun için uygun yolu izlemelisin. Oyun programlamada en yaygın dil C++ dilidir, ama başlangıçta zorlanacağından seni sıkabilir biraz. Bu yüzden C# dilinden başlamanı öneririm ben.

Kitap tavsiyesine gelecek olursak bahsettiğin C# kitabı oldukça kapsamlı ve her şeye değinilmiş bu dil hakkında. Diğer alternatifler olarak bu kitapları önerebilirim:

 
Sana önerim şimdiden hepsini almaman, çünkü gereği yok. Programlama dillerinin birinden başlaman iyi olacaktır, daha sonra oyun için uygun yolu izlemelisin. Oyun programlamada en yaygın dil C++ dilidir, ama başlangıçta zorlanacağından seni sıkabilir biraz. Bu yüzden C# dilinden başlamanı öneririm ben.

Kitap tavsiyesine gelecek olursak bahsettiğin C# kitabı oldukça kapsamlı ve her şeye değinilmiş bu dil hakkında. Diğer alternatifler olarak bu kitapları önerebilirim:

Arkadaşım önerdiği C# kitabı hoşuma gitti. Alınabilir mi sizce?
 
Öncelikle sakın o Unreal Engine 4 kitabını almayın. Paranız boşa gider. Çünkü kitap fazla yüzeysel. Motoru kullanırken çoğunlukla Blueprint kısmını kullanacaksınız ve o kitap neredeyse hiç anlatmamış. Eğer Unreal Engine 4 için kaynak isterseniz şunları önerebilirim.

Unreal Engine Türkiye | Topluluk
Unreal Engine
Virtus Learning Hub / Creative Tutorials

Aynı zamanda o C# kitabı da alınabilir duruyor.
 
Bir öneride bulunmak isterim.
Kitapları alarak para kaybedeceğinizi düşünüyorum. İnternetten toplanmış bilgiler oluyor. Fazlasını bulamayabilirsiniz. Ayrıca internette oldukça fazla konu ile ilgili Türkçe dahil kaynaklar oluyor.
Derseniz ben kitapla öğreniyorum diye gidip incelemenizi öneririm. En iyi anladığınız kitabı alabilirsiniz. Ama dediğim gibi internet daha iyi olmaz mi ? Hem videolu hem yazılı her dilden kaynak bulunmakta. İnternette bir yazardan değil birçok yazardan birçok kaynak var eğer sorunuza cevap bulamıyorsanız buraya yazabilirsiniz herkes elinden geldiğince cevaplamaya çalışır.
Kitap için erken davranmayın derim.
 
50TL bütçeniz varsa Google size 50TL ile sunulandan çok daha fazlasını "ücretsiz" sunmakta. Neden iki adet keyword girip arama yapmakta zorlanıyorsunuz?

Popüler akım kitaplar almaktansa işin eğli takım liderlerinin veya mükemmel çalışanların yazdıkları kitapları almanızı tavsiye ederim. O insanların deneyimleri ve tecrübelerini doğrudan okumak çok daha yararlı olacaktır.

Yukarıda bahsettiğim kitaplar, sizin 50TL bütçenizi aşacağı kesin. Şimdilik sızdırılmış PDF belgeleri ile PC' den okuyabilirsiniz fakat bütçeniz arttığında bir teşekkür mahiyetinde daha sonra bu kitap/kitapları satın almak şartıyla.

Başta yazmam gerekeni en sonda yazıyorum, fakat seçim konusunda kafanız hayli karışık. Platform bazlı gitmek sizin için daha iyi olacaktır. Yazacağınız uygulama nerede çalışmalı? Sorusunun cevabını aşağıdan seçin ve o kısımlarda hangi diller olduğunu kısaca bir Google araştırmasından öğrenin. Bu size en azından bir rota çizebilir diye düşünüyorum.

-Web
-Desktop
-Database
-Phone

Teşekkürler
 
Bilgisayardan kitap okumayı sevmiyorum. Bu nedenle kitap almak istiyorum. İlk yazıda attığım kitabı alacağım, okurum. Pekiştirmek için internet üzerinden de biraz bakınırım. Mobile ve Desktop yönlerine yöneleceğim, kafamda bunu kurdum yani.
 
Aldığınız kitaba bir daha dönüp bakmayacaksınız muhtemelen. Ancak başlangıçta her birimiz mutlaka bir kitap edinmişizdir. Unity de Oyun için Timuçin Hatipoğlu'nun kitabı gayet iyidir. Onun dışında yabancı diliniz varsa yabancı kaynak edinmenizi tavsiye ederim.
 
Yabancı dil yetecek kadar var, fakat yine de tercihim C# kitabı alıp ondan başlayacağım. İlerde belki bakmam ama bilemiyorum :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı